Teljesen átéreztem, ami Pounddal történt meg minden, csak Oda számomra kissé komolytalanná tette az ilyen jeleneteket. Megmondom őszintén, hogy még Opera és Pedro halálában sem vagyok biztos, bár lehet csak én vagyok ilyen kételkedő ilyen téren. Mindenesetre ha valóban meghalt mindenki, akiről hisszük, akkor gyakorlatilag csak most kb. "megduplázta" az úgymond "fontosabb", ergo nem noname személyek halálát. (Ezt a szokásos timeskip halálokon kívül értem persze). Ez jó és rossz hír is egyben. Egyrészt ha valóban így van, akkor az ilyen jeleneteket nem csak fapofával lehet olvasni és komolyabban vehetjük az izgalmasabb történéseket. Másrészt viszont ha csak egy ilyen "kis kiruccanás" alatt haltak meg ennyien mi lesz Kaido ellen? Ha ott mindenki vígan túlél mindent, mint ahogy ezelőtt, az nagyon komolytalan lenne. Bár mondjuk bízok Odában, de azért remélem kiderül még a történetszál végén, hogy ki halt meg és ki nem. Mert egyelőre az eddigiek alapján nekem ez az az a kategória, hogy "hiszem, ha látom."
Én még most utoljára bizalmat szavazok Oda-nak a halálok terén.
És tényleg durva eddig 2-en haltak meg ha jól tudom de ebben az arcban dupla annyian ami rögtön triplázta a halálokat. És vannak még kérdésesek de ők tuti túlélik. (pl.: Bobbin)
Viszont Muscat-ot és Opera-t még el tudom képzelni hogy feltámadjon hisz még ép a testük így lehet ha a torta kiüti BM-ot akkor visszatér a lelkük.
Teljesen egyetértek kristoffal,belőlem semmi érzelmet nem váltott ki se Pound,se Pedro halála,és ez továbbra is így fog maradni később is,más karakterek halálánál is,ha most nem lesz a közeljövőben erről valami megdönthetetlen bizonyíték,hogy tényleg meghalt legalább Pound. Különben a következő "halált" ugyanígy,érzések nélkül fogom végigolvasni.
Az meg tényleg nagyon menő,és reális lenne,ha Bege egyszer visszajönne Luffyékkal,és bosszút állna Ovenen,hisz ez illik a karakteréhez,hogy aki a családtagját bántja(apósát),azt megbosszulja
Lehet ezért akarta Oda elkerülni a Sanji vs Ovent,hogy megmaradjon Begének.
Jó fejezet volt, de az utóbbiak közül ez mozgatott meg a legkevésbé.
https://jaiminisb...887/page/1
Remélem ez a sok ember csatlakozik majd hozzájuk, tök jó lenne, ha így, off screen is nőne Luffy flottája
https://jaiminisb...887/page/4
Ez azért annyira nem volt meglepő, de ettől függetlenül menő volt, ez tény. Bege továbbra is hatalmas arc, én is csak ezt tudom mondani, az arroganciájával, lazaságával és hűségével
https://jaiminisb...887/page/6
Ez azért kemény volt Mindig jó, amikor más erős karakterek reagálnak ilyen jelenetekre, mint most pl. Oven, és el tudjuk helyezni a dolgot. És így tudjuk, hogy ez azért nagyon nem volt semmi. Bár nekem hihetetlen, hogy a torta, meg az emberek szépen rajtamaradtak a szekéren egy ilyen rúgás után, meg hogy aztán szépen minden landolt is a hajón, de nem számít
https://jaiminisb...887/page/7
Az a fóka most leesett a hajóról? Szerencsétlen
Nagyon jó ez az oldal amúgy. Bege és Chiffon szerelme szebb szerelmes történet mint egy rakat hollywoodi (komolyan, nekem olyan szívmelengető, főleg Chiffon szemszögéből, de Bege személyét is egyre inkább tisztelem ez miatt), Vito Germa mániája hatalmas, és Pudding ájulásai Sanji badass-ségei után nemhogy fárasztanának, hanem egyre viccesebbek De az nem tetszik, hogy Sanji lassan észre sem veszi Puddingot, remélem, hogy Oda nem fog egy fordított Sanji-poént csinálni a kapcsolatból :/ Kíváncsi vagyok, hogy mit akar velük kezdeni, én drukkolok nekik
Nekem semmi problémám nem volt első olvasásra sem Oven technikájával. Nem úgy van, hogy csak mellkas (vagy derék) fölött veszítik el az erejüket? Vagy ahogy valaki mondta feljebb, és térdig? Akárhogy is, a kézfej bedugásától biztosan nem gyengülnek még el.
https://jaiminisb...87/page/14
Nagyon jó kivitelezés volt az Odától, hogy mutatta Pez reakcióit Pounddal kapcsolatban. Nagyon-nagyon szép és felemelő volt ez. Csak sajnos tényleg az van, amit Kristof mondott... nagyon remélem, hogy ha Pedro nem is (hiszen rá tényleg akárhány magyarázatot ki tud találni), de...
Na, majd meglátjuk. Akárhogy is, mindentől függetlenül, el kell ismerni, ez tényleg nagyon szép volt, hősies, gerinces, bátor, és még sorolhatnám. Le a kalappal, Pound, jó apa voltál. (Amúgy ez az arc nagyon-nagyon nagy hangsúlyt fektet a családi kapcsolatokra, jobban belegondolva. Sanji és a családja, Big Mom gyerekeinek a kapcsolata egymással, Pound és Chiffon, Bege és Chiffon (meg Pez)... én nagyon családcentrikus vagyok, szóval örülök neki, hogy kiemeli a családi kapcsolatok fontosságát Oda ) ).
Gondolom a következő fejezetben visszatérünk egy kicsit Luffyékhoz.
Csibe írta:
Jah, de jelenleg nem fogja tudni felülmúlni, a mostani szintjével teljesen apszolválhatatlan az a szakadék, ami kettejük hakija között van, legalábbis én így gondolom, és józan parszti ésszel se tudok mást elképzelni...
Persze lehet, hogy igazad lesz, de ha Luffy mindezek után visszamegy és legyőzi Katakurit, az mindennek a legalja lesz, 2v1-ben alig győzte le Crackert, persze Rayleigh megmondta, hogy a hakit legjobban harci tapasztalattal lehet fejleszteni, de azért ne essünk már túlzásokba...
Luffy Doffy és Cracker legyőzése után sem tudta kitolni a G4 időtartalmát, csak annyit ért el, hogy már nem válik magatehetetlenné utánna, ami fizikailag nagy előrelépés, de ettől még a hakija nem fejlődött túl sokat, és szrintem ebben az arc-ban már nem is fog...
Szerintem pont azt szolgálta a Rayleigh flashback, hogy pont úgy tudja erősíteni a hakiját, hogy ha ilyen szituációkban kiáll az ellenfél ellen. Akkkora hatalmas különbség amúgy sem lehet Katakuri és Luffy hakija között, mármint nyilván nagyon nagy, de Katakuri reakcióiból ítélve Luffy érzékelése is brutális lehet, ha annyiszor képes volt kikerülni a támadásait. Szóval én nem látok semmiféle logikai akadályt a dologban. Merthogy nem az a feladat, hogy most felülmúlja Katakuri hakiját, csakhogy kicsit ő is lásson a jövőbe, ezzel már olyan előnyt tudna szerezni (hiszen Katakuri nem számít erre), hogy meg tudja lepni Katakurit, és azt láttuk már, hogy ha meg tudja lepni, akkor Katakuri közel sem legyőzhetetlen.
A Crackerrel való összehasonlítás kulcsa szerintem abban van, hogy egyrészt Cracker képessége szerintem erősebb önmagában, másrészt Luffynak egészen biztosan inkább kedvez Katakuri harcstílusa, mint Crackeré, harmadrészt ahogy Luffy is mondta, Katakuri legyőzhetetlensége a hakijából fakad, nem lehet egyszerűen megütni. Ha ezt Luffy ki tudja játszani, egyáltalán nem lesz legyőzhetetlen.
Nekem a problémám igazából csak azzal van, hogy Luffy a harc előtt tényleg félhalott volt, de varázslatosan nagyon jól lett hirtelen. De hát ezt le kell nyelni, meg végülis a kajálással bele lehet magyarázni az energiabummot. (Fogjuk rá.)
Az szerintem nem gond, hogy egy nappal ezelőtt Crackert még nem tudta 1v1-ben legyőzni, csak Namival, egyrészt amit mondtam, a képességéből fakad (bár jobban belegondolva, ez lehet, hogy nem jó érv, mert ezen az alapon senkinek sem fekszik ez a harcstílus, de na), másrészt biztos vagyok benne, hogy ha most harcolnának, Luffy legyőzné már Crackert. Szóval nekem tényleg csak a fáradtságának az eltűnésével van gondom.
Abban meg biztos vagyok, hogy akár láttunk-e erre bizonyítékot, akár nem, Luffy hakija sokat fejlődött ebben az arcban. Az oké, hogy látszólag (látszólag!) nem tudta kitolni a G4 időtartamát, de mégis hányszor használta? Cracker ellen biztos, hogy sokat a 12 órás harc alatt, hiszen Cracker elmondása alapján ezt csinálta végig: harcolt, futott, evett, harcolt, futott, evett. Big Mom ellen is bevetette egyszer, Katakuri ellen meg most megint, és mindjárt újra fogja. Mi ez, ha nem növekedés?
Szerkesztette: Jon - 2017.12.02. 12:47
Egyetértek Jon-nal, és amit még külön ki kell emelnem, hogy Katakuri a szuper-érzékelése nélkül veszítene Cracker ellen... Tehát ha Luffy csak egy kicsit belefog látni a jövőbe, akkor nagyon az ő oldalára billenne a mérleg
Nagyjából egyetértek. Ez mind igaz, hogy amikor Luffy G4-ben van, akkor tényleg nem lehet már olyan sok a hakijuk ereje között azért. Cracker harcstílusa szerintem is kedvezőtlenebb Luffynak. Valamennyivel jobb érzékelés kell, mint ami Mihawk ellen volt. Jól meglett fogalmazva, hogy nem felülmúlni kell a hakiját, éppen elég, hogy annyira előrelásson, hogy észrevegye, hogy kerüli el Katakuri a támadásait és legyen ideje még az ellentámadásra. Ezzel rátudja kényszeríteni Katakurit, hogy egyenlő félként harcoljon ellene, és már nem is megy az az egyoldalú szívatás, mint eddig. Összességében a kivitelezéssel van gond, hogy Luffy ilyen állapotban kezdte meg a harcot. Megértem azt is, hogy a kajálással feltölti valamennyire az energiáit meg jobb állapotban lesz, azonban az nem reális, ha ilyen sokáig el van játszva egyhuzamban, tehát azért bármeddig ezt nem lehet eljátszani szerintem. Főleg, hogy a hakiját sem egy fejezet után fogja felfejleszteni és addig azért be fog kapni jó pár pofont szerintem. A haki fejlesztésre ráfog menni pár fejezet, pláne még, hogy elvileg le is fogja győzni Katakurit. Nyilván lesznek megszakítások és köretként látjuk, hogy halad majd a többiek szála. Ez alapján én számítok a többiek oldaláról is harcra, főleg, hogy lassan Sanjiék találkoznak Namiékkal, gondolom a Germa is lassan be fog futni, szóval a többi szál lassan egybe fog fonódni. Harcokra mindenképp számítok, azonban szerintem Oda be fog dobni valami csavart. Még ha Big Mom "ki is lesz ütve a torta által" az szinte biztos, hogy nem fogják legyőzni az embereit, mert van még elég sok nagyon erős harcos és még mennyiségben is egyértelműen abszolút túlerőben vannak ahhoz Big Momék. Azt is kétlem, hogy Big Mom gyerekei hagyják őket elmenekülni, szóval lennie kell majd itt valami csavarnak, ami félbe fogja szakítani a harcot, csak még azt nem tudom mi lesz az. Még ha nem is lesz akkora harc, remélem láthatunk egy kisebb tengeri csatát, mert most adva van erre a lehetőség.
Sokáig nem fog elhúzódni, de igazából 1 fejezetbe belesűríteni elég durva lenne. Plusz ott van a szálak összeérése. Szerintem az nagyon gyorsan fog lezajlani 1 vagy talán 2 fejezet, mert valahogy el kell húzni mielőbb a csíkot innen.
Persze erre idén már aligha fog sor kerülni, tekitve hogy kb 3-4(?) fejezet jöhet csak.
Amúgy mint tudjuk a Gear4-nak van időkorlátja, addig Luffy party-ba van még Katakurival is, és mivel majd fejlettebb Hakival fog ellene indulni, így a mérleg az ő oldalára billen.
DE! Amikor Luffy kifogy a hakiból a Gear4 után, akkor mi lesz majd? Úgy értem az kicsit hülye megoldás lenne ha addig futkározna a charlotte-csávó elől, tehát az lenne a legjobb, ha a Gear4-nak ne lenne időlimitje.
Oda-nak ki kell találnia valamit ezzel kapcsolatban
Már a G2 is megterheli elvileg a szervezetét, nemhogy a G4. Azt nem tudom már, hogy ez az életidejéből vesz-e el valamennyit, de nem elképzelhetetlen.
Idővel biztosan egyre tovább bírja majd, de ahogy a G2-t sem tartja fenn mindig, ezt sem fogja.
Valahogy szerintem Gear nélkül kellene erősödnie, pl haki vagy ébredés által. A G4-et pedig még biztosan lehet tökéletesíteni.
G2 megterhelte a testét és ha túlerőltette rövidíthette az életét is.
De már nincs így. Timeskip alatt teljesen hozzászokott és uralma alá hajtotta. Már nincs kockázata a testére nézve. Ugyanúgy mint G3-tól se megy már össze.
És szerintem az hogy állva maradt Haki kifogyása után azt mutatja hogy eléggé megnőtt az állóképessége hogy a G4 testi terhelése csökkenjen. Szerintem idővel ez is testi következmények nélkül is használható lesz. Az időtartamát pedig a Haki fenn tartási idejével tudja megnyújtani.
Persze igazad van abban hogy kell a G4-en kívül is erősödnie hiszen a Haki-ja egy hamar nem lesz olyan tartós hogy végigbírjon több órás harcokat.
Jól mondjátok, hogy Luffynak a hakiját kell tovább fejlesztenie. Alapjáraton már erős így is, tehát pl G2, G3-at használva szerintem kibírna akár több órát is. A gond a G4 alatt van. Anno Doffy ellen mikor először beveti, Law is megjegyzi, hogy "Ebben a formában túl sokat használja a hakiját." Igazából abban van a gond, hogy folyamatosan fent tartja a Fegyverzet színét és a maximumon pörgeti. Ezzel ellentétben G2, G3-ban csak akkor vonja be a kezét, lábát, fejét hakival, ha támad. De a G4 teljesen a hakijára épül. Nem is tudom láttunk e már karaktert, aki ilyen tartósan fent tartja a fegyverzet színét harc alatt. Persze láttunk pl egész testes hakikat, de így, hogy több percig fenn is tartják nem rémlik, hogy lett volna.
Vergo egész testes Haki-t tartott fenn percekig mikor anno Rosinante-t verte ha jól rémlik illetve abban a formában akart harcolni Law ellen és ha nem veszít olyan gyorsan ott is hosszabban tartja fenn.