Szánalmas Sanji, de ez az Oven is megér egy misét, hogy harcos és rangos tiszt létére ily módon leüt egy harcképtelen hölgyet, a gyávák viselkednek így. Remélem Bege ad még a szájába, ha már Sanji erre is képtelen.
One Piece manga
Ezzel a Full Moon dologgal kapcsolatban: Mintha Inuarashi említett volna valamit amikor Jack-el harcoltak. Azt hiszem valami olyasmit mondott, hogy "Szerencséd, hogy nem teliholdkor küzdünk meg egymással" (vagy valami hasonlót). Egyesek a redditen pedig egy folklórt emlegetnek,
de nem tudom, hogyan hozza be Oda ezt a dolgot a sztoriba (https://en.wikipedia.org/wiki/Moon_rabbit Ha valakit érdekel mi lehet ez). Mindegy, érdekes fejezet volt.
Elég sokan hiányolják a mangából a tengeri csatát, aminek szerintem most jött el az ideje. Elég sok minden adott hozzá. Big mom kalózok részéről ugye ott van a 34 csatahajó + az éneklő hajó + ki tduja még hány hajójuk van a másik részről ott van a Germa ami számban meg talán fel is venné a versenyt a csatahajókkal + Bege hajója + a Sunny. Meg talán Big Mom-ot is ki tudják venni a tortával a tengeri csatából így nem tudna előidézni óriásméretű hullámokat meg még ki tudja miket. Mai résszel kapcsolatban Pudding arckifejezése vitte a prímet
Jó fejezet volt. Már egy ideje az jár a fejemben, hogy miért is tetszik annyira ez a történetszál. De most látom, hogy azért, mert Luffyék nem önfejűen cselekednek, hanem kényszerből és emiatt komoly döntéseket kell meghozniuk gyorsan. Pl. Luffy sem azért ment neki Katakurinak, hogy harcolhasson, hanem azért mert a társait így tudta megmenteni.
Nekem kifejezetten tetszett Sanji megfontoltsága. Valóban nem ugorhatott oda, hogy na akkor most ő szétveri Ovent különben Pudding is belekeveredik és bajba kerül.
Másrészt: https://www.manga...886/4719/7
Sanji a középső panelben mondja, hogy "Fenébe ... Úgy tűnik nincs több időm a merengésre." Vagyis készen állt arra, hogy megmentse Chiffont. Utána pedig berobbant Pound, amire ő sem számított, de ezt kihasználva padlóra is küldte Ovent. Sanji pedig pontosan olyan volt, mint amilyennek vártam. Eddig nem volt mutatva sokat time skip után, de ami a legjobban tetszett benne az a brutális sebessége. Itt láthatóan Oven felfogta, hogy más támadta meg, de ötlete nem volt ki lehetett az. Erre rá lehet fogni, hogy jaj Oven milyen béna, de komolyan mit vártak tőle az emberek? Azért mert Katakuri testvére kizárt, hogy a közelében legyen az erejének.
Másrészt, mivel Chiffont bántotta Oven egyáltalán nem Sanjitól vártam, hogy megmentse, hanem a férjétől. Bege pedig pontosan azt teszi és úgy, ahogy egy ilyen maffiózótól elvárnám. Le akarja robbantani Oven fejét.
Luffy része is érdekes. Bár a felelős döntésekről beszéltem előbb, az, hogy le akarja győzni Katakurit most nem tűnhet jó ötletnek. Nagyot kockáztat vele, de ha sikerül akkor egy olyan szintet érhet el az ereje, hogy valóban a világ legerősebbjei közé lehet innentől sorolni.
így van tényleg jó fejezet volt, nekem is nagyon tetszett.
Sanji biztos vagyok benne hogy Pound ide vagy oda, Oven ütését nem engedi betalálni. Ugyanakkor Puddingot se akarta belekeverni.
Oven viszont nagyot kapott. És ez inkább azt jelzi számomra hogy nem Oven gyenge, hanem Sanji van az ő szintjén. Ami őszintén itt a Yonko harcok kezdete előtt már-már elvárt.
Bege ismét alakított, és már jó ideje inkább szimpatikussá vált, még ha csinált is dolgokat a múltban... Kíváncsi vagyok, szerintem a részükről és a Germa részéről megkapjuk a hőn áhított tengeri csatát ^^
Luffy pedig már most hatalmasat fejlődött nem csak erőben, erőnlétben hanem taktikai érzékben. De a végén amikor azt mondja, hogy akkor akarom legyőzni mikor 100%-on van. Jó öreg Luffy nem változik semmit alapjáraton és ez így van jól
Kövezzetek meg, de nekem már teljesen érdektelen ez az arc. Meg már rohadtul unom, hogy mindig Luffy harcol ráadásul az ő harca is túl erőltetett. Ezek a kijelentések meg gyakorlatilag borítékolják a győzelmét.
Az egész harca nevetséges ezekkel a megszakításokkal.
Amilyen jó volt olyan méylre süllyed, ha elmnegyünk innen úgy, hogy senki nem harcol Luffyn kivűl, akkor rohadjon meg az egész One Piece. Enies Lobby-n volt utoljára értelmes ellenfele a csapatnak. Tíz éve kb...
Részben egyetértek Hiei-el.
Kezd nekem is érdektelen lenni az arc.
Már le kéne zárni idén. Nem akarom jövőre is ezt olvasni.
És az is igaz hogy Enies Lobby óta csak Luffy kapott méltó ellenfeleket illet Zoro a Brook-Ryuuma-t. Ezeket leszámítva nem igen tudnék mondani egyet se.
Egyedül Carrot vérnyúllá változása tartja bennem a reményt, hogy lesz harca a csapatnak. Különben nem lenne semmi értelme.
A legnagyobb baj, hogy a esküvőn már volt egytető pont vagy legalább is azt hittem/hittük, hogy azaz. Viszont most már nem tudom, hogy akarja azt überelni. Gondolom a torta kifekteti Mamát és utána lennének harcok és menekülés. A kérdés az, hogy azt a feelinget visszatudja-e hozni Oda. Nem tudom. Főleg ez a Luffy harc kezd nagyon Tom és Jerry-s lenni és sajnos tudjuk ki lesz a végén Jerry.
AFR írta:
A sebessége nem volt rossz és a rúgása látszólag nem volt Haki-s ugyanis a lába fehér nem fekete. Nem?
Valamilyen szinten érthető, én is néha beleunok úgymond, de általában mindig visszatér a lelkesedésem. Egyrészt kezd már eléggé elnyújtott lenni a történetszál, de ezzel ugye csak azt szemlélteti Oda, hogy milyen nehéz megszökni egy Yonko elől, pláne a bemocskoltad a nevét. Én is várom már, hogy a többiek is harcoljanak Luffyn kívül, de én csak Sanjival is megelégednék. Nami és Brook már bizonyított, szóval velük szemben nem nagy az elvárásom már erre a történetszálra. Chopper nem hiszem, hogy kap komolyabb harcot, én igazán Sanjinak örülnék. Luffy mostani harca indokolt, de persze most is a szokásos sablon megszakításokkal van tálalva, ami már ennyi idő után valóban unalmas. Bár igazából én alapból nem azzal az elvárással álltam neki ennek a történetszálnak, hogy a csapat ezen részéből mindenki kap egy-egy normális harcot, mert most nem erre ment ki a játék. Namival és Brookkal megvagyok elégedve (legalábbis most még), Chopperrel szemben nem nagyok az elvárásaim, Sanji meg talán Jinbe harcot látnék még, csak akkor még jobban el lenne húzva az egész. Carottal meg tényleg nem tudom mit fog most kezdeni. Több helyen írták, hogy szerintük Perospero lesz az ellenfele, de az az évszázad legnagyobb vicce, ha legyőzné.
Megmondom őszintén hogy fogalmam sincs mi lehet az a fekete szikra. Lehet csak annak a jele hogy ütköztek. Nem tudom már. De a Hakit timeskip óta mindig jelöli feketedéssel.
Szerintem vagy zárja le idén vagy adjon egy harcot Sanjinak. BM-ot üssék ki a tortával. Katakuri kajázzon nyugiban elzárva a tükörvilágban.
Perospero-t én Brook-nak adnám de nem most.
Nos, igen. A történet előrehaladtával szépen kristályosodik ki, hogy Luffy mellett a többiek inkább support karakterek. Lehet ez egyeseknek hiba másoknak nem, de szinte minden shounen meglépi egy szint után ezt, hogy a főszereplő van rivaldafényben az esetek többségében.
Ettől függetlenül, hogy Sanjit jó lenne látni egy komoly harc közben? Igen, teljesen egyetértek. Főleg mivel úgy érzem, hogy az ő teljes erejét se láthattuk eddig timeskip után.
Az az igazság, hogy egy kicsit megkavart az, hogy Luffy azt mondta, ő akkor akarja legyőzni Katakurit mikor 100%-os. De mivel tudjuk, hogy most egyikőjük sem az, lehet, hogy nem most fognak már harcolni, hanem máskor mikor mindketten tiszta erőből harcolhatnak?
Nekem nagyon nem tetszik ez az irány, One Piece attól különült el a többi anime-től, h itt a többi karakter is kivan szépen dolgozva. De sajnos itt is egyre inkább azt érezni, hogy csak a főszereplő körül zajlik az élet és ahogy haladunk előre ez egyre inkább kirajzolódik. Mindig Luffy kapja az értelmes ellenfeleket, míg a többiek harca egy-két mozdulatból áll. Pedig itt is lehetne jó csatákat a többiekkel, ott vannak a tisztek: Smoothie, Cracker, Oven, ja bocsánat a Crackert már kiütötte Luffy....
Már nem is emlékszem mikor volt rendes team vs team csata. Remélem még időben észreveszi Oda is, hogy már-már tényleg túl sok lesz Luffy-ból. Most Big Mom ellen elbohóckodnak, de kivi leszek a többi yonkou szálra, h ott vajon megkapják e a többiek is a "rivaldalfényt", vagy megint egyedül csak Luffy fogja kiütni a parancsnokokat is?
Megértem a kifogásaitokat, de szerintem nincs mindenben igazatok. Oda szépen építi fel a történetet és a karaktereket, s lehet ez lassúnak hat, de a karaktereknél különösen óvatosan kell eljárni, mert ha valamelyiket túltolja vagy épp elhanyagolja, akkor az egész rendszer borul össze. És hát szerintem rohadtul jól csinálja, számos izgalmas karaktert ismertünk meg úgy, hogy közben nem lett túlzottan a képünkbe tolva (most nyilván nem Sanjira gondolok). Lássuk be, ehhez idő kell, ráadásul össze kell hangolni a történet egyéb szálaival, de úgy, hogy közben minden szépen és harmonikusan a történetszál vége felé haladjon, továbbá csöpögtetve olyan információkat vagy utalásokat is, amik nem is a mostani, hanem majd a következő történetszálban fognak szerepet játszani (ilyen pl. valószínűleg az ébredés, egy lehetséges jövőbeni Luffy vs Mama stb.). Azt se felejtsük el, hogy Oda egészében látja a történetszálat, és én bízom abban, hogy tudja mit csinál. Elvégre ő a mangaka, neki van benne évtizedes tapasztalata, úgyhogy szerintem jobb kivárni a végét és akkor megítélni.
Az valóban dűhítő, hogy Sanji meg úgy általában a csapat már régóta nem kap normális harcot, bár azért itt is kiállnék Oda mellett annyiban, hogy az se lehet könnyű feladat, hogy úgy kapjanak komoly harcot állandóan, hogy közben az erőviszonyok nem borulnak fel. Szerintem Odának van egy ütemterv a fejében, hogy - persze nagyjából - ki mikor milyen szintet fog lépni, feltételezem ehhez próbálja tartani magát, ill. nem akarja ellőni a két éves edzés minden mozzanatát, mert utána nehéz lenne már előhúzni megint valamit és végső soron csak nekünk olvasóknak lenne rossz. Persze ez csak a pozitív oldala, alapvetően egyetértek, bár én biztos vagyok benne, hogy kap most Sanji harcot. Oda általában ezt előre szokta jelezni azzal, hogy van már egy kis mini-fight előtte, és itt most volt.
És hát szerintem elképesztően epic volt Sanji. A rá jellemző okossággal és empátiával ki várta a megfelelő pillanatot, és hát olyat villantot, hogy hú… hihetetlen milyen sebessége van, de komolyan, ez túlzás nélkül Luffy G4 sebessége. Sőt, ha abból a szempontból nézzük, hogy Sanji ezt gyümölcs és haki nélkül tudja, akkor ebben a tekintetben még Luffyt is felülmúlja, persze csak elméletben. Ehhez jön a kiváló megfigyelése, az ereje is kimagasló (igen durván elrepítette Mama egyik főemberét), és hát ott van a tűz képessége, amire biztos fog valamiféle power up-ot kapni. De ezek kombinációja már önmagában elegendő, csak hát győzzük kivárni, amíg láthatjuk is egyben, nem pedig külön-külön. Lad-nak pedig szerintem igaza van, Katakurinál is ezt láttuk, meg egyébként Sanjin a nadrág miatt nem szokott látszani a haki, nem? Bár erre most nem igazán emlékszem.
Luffy kapcsán engem az dűhített múltkor, amikor úgy tűnt, hogy vége a harcnak. Számomra az a leginkább idegesítő, amikor nyilvánvalóan tele van utalással a sztori, hogy lesz Luffy vs Katakuri, erre félbeszakad. Aztén félig-meddig meggyőztem magam, hogy most ez a helyes az egész történetet figyelembe véve, még nincs itt az ideje stb. De örültem, hogy valószínűleg mégis lesz, ha pedig nem, akkor Oda egy rohadt nagy troll, mert ezek után megcsinálni ezt már tényleg a pofátlanság maximuma, kivéve, ha valami elképesztő indokkal nem magyarázza meg. Csak hát ezek után már mégis mivel lehetne?
Mindenesetre kvázi biztos vagyok benne, hogy lesz és szerintem maximálisan indokolt is, Oda jól csinálja ezt. Luffy rendkívül intelligensen küzd, próbál gyengepontot találni és folyamatosan figyeli, hogy mit is tudna kezdeni Katakurival. Ráadásul Oda állandóan csöpögteti az infókat a hakiról, persze egyelőre meglehetősen homályosan, de az szerintem egyértelmű, hogy itt valójában valamiféle hakifejlődésről lesz szó. Az pedig teljesen természetes, hogy megakadt a harc, hiszen Luffy hakija még nem bírja x időn túl, de szerintem nagyon jó látni, ahogy Luffy közben nem hülyéskedik, hanem teljesen komolyan taktikázik azon, hogy mit is tudna csinálni és visszagondol a Mesterre, hogy mit tanított.
Jasek, persze, hogy Luffyn van a hangsúly, egyrészt nem tudjuk, hogy Sanji fog-e kapni harcot, szerintem fog, másrészt viszont ne vicceljünk már, Luffynak nem sokára egy Yonko-val kell küzdenie, ráadásul ő lesz a Kalóz király.. Most gondolj bele abba, hogy Roger mögött mekkora hype van.. Luffynak ehhez kell felnőnie, persze, hogy ő kapja a harcokat. Rajta kívül egyébként se tudna senki mit kezdeni egy parancsnokkal és nyilván alapvető a meneküléshez, hogy ők ki legyenek iktatva.
Inu valóban mondta, hogy a minkek ereje teliholdnál teljesedik ki, és hát nem tudhatjuk, hogy ez mit jelent erőnövekedés szempontjából. Valószínűleg igen badass lesz Carrot. Én azt se tartom elképzelhetetlennek, ha Perosperot legyőzné, hiszen ez egy rendkívül időleges buff, igazság szerint nem is sok haszna van, mert nyilván a harcokat nem lehet előre kiszámítani. Ilyen súlyos hátrányok mellett meg gondolom rohadt nagy buffot kap az adott mink. Talán Pedro is itt fog visszatérni a történetbe? Hiszen a holdnak van köze a regenerációhoz a kül. néphagyományokban és asztrológiákban.
No ez hosszú lett, de szerintem tényleg érdemes megvárni a történetszál végét, mert akkor fogjuk látni teljességében, hogy Oda mit is hozott ki a szálból, ill. azt, hogy tényleg el volt-e nyújtva, hiszen egyelőre fogalmunk sincs, hogy mi hogyan és miért illeszkedik az egészbe.
Ugrás a fórumra: |