Akashi
Az Oyaji, ha nem tévedek effektíve azt jelenti, hogy "Apa." Ez nem egy külön tulajdonnév.
Nos a fejezetről.
Érdekes a hajója és a legénysége Big Mamnak. Természetesen ez sem normális, mint elég sok minden a One Pieceben, de ezért szeretjük ugye.
Én is azt tartom valószínűnek, hogy Sanji és Lola már beszéltek korábban. Különben Sanji máshogy reagált volna most. Bár az látszik rajta, hogy tényleg kerüli a bajt amennyire csak lehet, mert nem akar bajt hozni senki fejére.
Ez a Sanjis rész eléggé érdekel most. tetszik ez a betekintés egy Yonku csapatába. Ugyanígy tetszett anno Fehérbajusz csapata is.
Luffyék része meg azért tetszett, mert végre egy kicsit visszahozza a régi hangulatot. Ez a forrongó tenger, meg időváltozás, a vattacukor eső annyira királyak. Hogy értse mindenki a rég alatt azt értettem, hogy az utóbbi néhány arc (főleg Dresrossa) nagyon el volt húzva szóval jó látni megint az utazást nem pedig azt, hogy egy helyben vannak.
De Luffy megint kitett magáért. Természetesen megint kiütötte magát egy hülye módon. Egyébként mostanában eléggé téma Luffy egészsége, hogy mennyit fog megélni, stb. Viszont érdekes belegondolni, hogy azok a megpróbáltatások, amik lerövidítették az életét most hasznosnak bizonyulnak. Pl anno Magellan mérge majdnem megölte Luffy-t, erre most egy instant halálos méregtől csak kidőlt és nem halt meg. Ahogy a mondás is tartja, "Ami nem öl meg az megerősít." Ez pedig hatványozottan igaz a One Piecere.
Ami még slusszpoén, amikor Luffy kidőlt és Chopper elkezdett sírni fölötte, de azért kedvenc "tanukink" elkezdte tömni a majmot. Megint csak egy olyan poén, ami miatt imádom a OP-t.
A végéhez meg nem tudok sokat fűzni csak én is megteszem a voksom és szerintem az Sanji bátyja lesz, akit láttunk.
Plusz megint nem lesz manga.