Tetszik amit írtál, de egy kalóz nem osztja meg a nasiját. Megeszi mind...
One Piece manga
Bocs Hiei de az amit írtál még elfogadhatatlanabb lenne.
Azt mondod hogy hiába győz innentől Luffy azt nem tudod elfogadni annak jeleként hogy erősebb. De azt el tudnád fogadni hogyha Katakuri leveri és megöli Luffyt? Miközben Luffy fáradtan 1,5-2,5 óra alvással állt ki ellene?
Félreértetek valamit én nem akarom, hogy Lugffy meghaljon. Neki szurkolok csak azért Shounen ide vagy oda maradjunk már reálisak amennyire csak lehet.
Egyébként igen inkább elfogadom, mert még mindig az a realitás. Nem az, hogy nyer.
Amúgy megette a mochit és feltölttődött Luffy. Ha nem lesz jelentősége annak, hogy megzavarta Katakurit simán meglehetett volna csinálni azt, amit írtam.
Nem kell a saját részét oda adni kiadta volna parancsba, hogy hozzatok még egy adagot hoznak.
Egyébként két dolog nem az én ötletem volt, hogy Katakuri törpe valaki más írta. Király akaratát pedig nem hazsnált Katakuri ebben a fejezetben sem. Az a fegyverzetszínét ábrázolta mondja is neki ,hogy erősebb abban is nála. Nincs itt semmi Haoshokuhaki.
A Chibi és a törpe (Tontatta) teória az enyém volt ha jól rémlik
A fekete villámokat nézem én Király Akaratának (Jon nevében nem beszélhetek) mivel így ábrázolták asszem Doffy ellen is mikor összerúgtak Király Akaratával.
Igen reálisabb de szerintem az sem jelentené azt hogy a győztes az erősebb.
Emberek, azt hiszem rájöttem, hogy Luffy hogyan fogja Katakurit kicselezni.
Nah szóval: Katakuri abban a pillanatban ,,sebezhető" amikor eldöntötte, hogy ő támadni fog!! Mire alapozom ezt? Először is Sanji: Látta mi fog történni, de amikor már rátámadott azzal az érmével, akkor Sanji kikerülte! Tehát abban a pillanatban nem látta jövőt! Ugyanez van Luffynál is: Abban a pillanatban amikor Katakuri támadni akart, akkor Luffy fejbe tudta rúgni.
Vélemények?
Az nem király akarata volt.. utána a képen véresen feküdtek a szakácsok. Mellesleg ha hódító hakival elkapná őket, akkor egy idő után felébrednének, másszoval muszáj volt neki kinyirni őket, hogy ne tudják meg a titkát. Egyébként is nonszensz dolog lenne, ha minden erős ember az újvilágból tudná használni.. semmi köze nincs az erőhöz, ez az erős akaratúak, vagyis a kiválasztottak hakija. Én sem örülnék neki, ha tudná használni..
Te miről beszélsz? A szakácsokat kinyírta. Én a Luffyval való összeütéséről beszéltem.
Nem azt mondom hogy minden erős ember rendelkezzen vele csak azt hogy Kaidou igen a többi Yonkouról tudjuk hogy igen és a parancsnokok közül Katakurinál várnám mert mégis egy Yonkou legerősebb gyereke. Imétlem nem azt mondom hogy minden erős ember rendelkezzen vele.
Hiei, mindamellett hogy elfogadom és megértem az érveidet, nem tudom miért rugózol ennyire a témán. Az esetleg meglehet, hogy tényleg kinőttél/kinőttünk belőle.
De ha félreteszed a "mi" logikánkat és visszatekintesz a One Piece történetére, semmi kirívó vagy ellentmondást keltő dolog nem történt.
Luffyt mindig is végigkísérte a plot armor.
Arlong csak bedobja a vízbe, ahelyett, hogy utána menne és a víz alatt még keresztülszúrná? Főleg hogy egy társa azonnal utána ugrik, de ráhagyja a feladatot egy másik halemberre, hogy tartóztassa fel. Nem megtámadja a kapitányt, hanem tartsa fel aki a segítségére sietne. Nem lett volna logikusabb rögtön utána menni és még merülés közben leharapni a fejét? Ráadásul a víz az ő területük, oda még utánuk sem tudtak volna menni igazán.
De a legszembetűnőbb hasonlat, amit többen is említettek Arabasta és Crocodile.
Ott hagyja simán a futóhomokban, ahelyett, hogy kiszívta volna belőle az összes folyadékot, vagy ne adj isten még egyszer átdöfi, de most szíven?
Azt nem tudom, hogy akkor az zavart-e téged, de lényegében ugyanaz történt most is.
Sőt megcsinálta másodszor is. Akkor már kiszárította, de csak egyszerűen lehajította, anélkül hogy keresztül szúrta volna a szívét. Jött is a plot armor, az aláhulló víz segített Luffyn újra.
Katakuri betemette mochival, mozgásképtelen volt, úgy ítélte meg, hogy legyőzte. Ő sem mindenható, van egy limit mennyit lát előre az időben. Valószínű bele is nézett és azt látta Luffy még mindig a mochiban fuldoklik vagy egyáltalán nem is mozdul. Ennyi elég volt neki, így is túl sokat késett az evéssel.
Még abban sem látom a logikai hibát, hogy előtte kijelentette, nem becsüli alá. Nem tette, az egész kócerájt a fejére dobta, belenézhetett a jövőbe, látta, hogy a srác ott van eltemetve -> győzelem. Végre lazíthat egy kicsit, végre elengedheti magát. Legalább arra a napi fél-egy órára nem kell megjátszania magát, nem kell pózolni a legyőzhetetlent, akinek a háta nem érintette még soha a földet, még a testvérei előtt sem.
Ha belegondolsz a One Piece saját világának szabályai és logikája nem sérült. Ez persze nem feltétlen van köszönő viszonyban egy magad által felállított logikai rendszerrel, vagy a valósággal, vagy bármivel.
És mint ilyen nyilván mindenkinek meg van rá a joga, hogy ne tetsszen, és ennek hangot is adhasson.
Csak annyit nem értettem, hogy miért pont ezt az esetet emelted ki, amikor már korábban is történt hasonló nem is egyszer.
De ezen nem fogunk összeveszni, remélhetőleg.
Annyit azért hozzátennék, annak ellenér, hogy nekünk egyértelműek Luffy evési képességei a BigMom kalózok számára ez egy ismeretlen tenyező. Cracker ellen is ez hozta meg a győzelmet. És egy olyan beosztott sem volt tanúja aki továbbadhatta volna. Ezért Katakuritol sem volt elvarható, hogy tudja Luffy képes arra, hogy kirágja magát.
Crocodile esete teljesen más volt, mert ő még le is szúrta és a szabadulás kulcsa egy másik személynek volt köszönhető. Így nem hasonlítható össze vele. Ráadásul ő le is becsülte Luffy-t, hiszen egy noname valaki volt. Éppen ezért nekem semmi bajom nem volt azzal a helyzettel. Arlong esete pedig valóban plot armor volt, de még egy jelentéktelen fázisban.
Ha már mindeképp undorító plotot keresel az Luccinál volt, mikor az a fogyatékos fogta magát és simán elsétált a földön vergődő Luffytól ahelyett, hogy kivégezte volna.
Azért én egy egy milliárd belis kalóztól elvárom, hogy oda megy és befejezi a munkát és nem bíz semmit a véletlenre, főleg ha nem becsüölui le az ellenfelét.
Mint mondtam nem becsülte le de már akkor kezdett ideges lenni amikor kerülgette a támadásait - amit még senki azelőtt.
Aztán gondolta szépen belefullad a mochiba - mert gondolom nem először alkalmazta ezt a technikát hogy eltegyen valakit láb alól.
Igen ám de 40 percet csúszott a nasi. És le se tagadhatná az anyját, BM összes gyereke deffektes valamilyen szempontból, de enni szeretnek. Már csak a nasira tudott fókuszálni, és mivel még senki se élhette túl az előbbi technikát, nem is használta a jövőbe látást ha egyáltalán ezen a ponton még tudta volna.
Ez eddig szép és jó, de Luffynak ahogy említettétek is az étvágyát nem ismerhették, amúgy is normál esetben ki enne meg ennyi mochit?
Majd a koncentrációt teljesen lerombolta Katakurinál: a kis teaházát lerombolta, megszakította a nassolását, a saját emberei előtt leégett, és még a fogait is látták.
És ehhez jön amit korábban említettem hogy Luffy képes kiismerni az ellenfelét, átlátott a technikáján. szó nincs róla hogy az a találat végzetes volna de ugyancsak lélektani hatása van. Erről meg tudjuk, hogy a higgadt koncentrációt nem segíti.
Továbbra se értem mi a gond a fejezettel, plotarmorról szó nincs (az egész családnak van valamilyen bogara, neki ez), és ahogy ezt le is írtam nekem semmi logikátlanság nem tűnt fel ezekben a képsorokban. Váratlan, de zseniális megoldás volt Odától.
Tegnap még azt hittem, hogy valami olyasmi lesz, mint az Ft-ben, hogy adott egy véresen komoly helyzet és azt végül elpoénkodják, eltrollkodják, azonban szerencsére nem teljesen így lett.
http://readms.net...883/4660/3
Tetszett milyen lazán blokkolta Luffy G4 formáját Katakuri.
http://readms.net...883/4660/5
Katakuri baklövését én valamennyire eltudom fogadni. Luffy is azt hitte, hogy meg fog halni. Nekem nem az szúrta a csőröm, hogy Katakuri elhitte, hogy ezek után meghal Luffy, hanem az, hogy miért nem vonta be a támadását hakival. Azután már teljesen jogos lenne, hogy azt hinné, hogy megfullad.
http://readms.net...883/4660/8
Ez korrekt megoldás volt, mint ahogy előttem is leírták Crackeren kívül senki nem tudott Luffy evési szokásáról, szóval nekem ez is érthető volt.
http://readms.net...83/4660/11
Itt vegyes érzelmeim voltak. Eddig nekem fejezetről fejezetre egyre badasabb volt Katakuri ez most kicsit sokkolt. Azonban még mindig milliószor jobb, mintha egy irritáló tontatta lenne, szóval ezen sem akadtam ki. Várom animében ezt a jelenetet, amikor Katakuri nyammog, a szinkron szinte mindig zseniális, szóval ez nagyon fogja adni.
http://readms.net...83/4660/12
Brülé előző fejezeti monológját hatalmas túlzásnak tartottam, de így már minden világos. Senki se látta feküdni Katakurit, vagy ha igen, akkor már rég halott. Bár aki meglátta a valódi arcát, arra még sokkal jobban bepörög.
http://readms.net...83/4660/13
Ezt én sem teljesen értettem, olyan volt, mint valami géppisztoly.
http://readms.net...83/4660/14
Ha Katakuri hakija ennyivel erősebb jó indokot kérek, hogy ha Luffy végül legyőzi.
http://readms.net...83/4660/16
Katakuri felelőtlensége helyett én inkább azon fogok kiakadni, ha most valóban azzal zökkenti ki végleg Katakurit. A felelőtlenség az simán elfogadható, bár ebben a helyzetben nem volt olyan húde nagy dolog. Pekoms és Tamago is bakizott, Crackernél szerintem nagyobb felelőtlenség volt, hogy elbecsülte Luffyt. Azonban ha most Katakuri végig ezen fog ripacskodni, szerintem az sokkal szánalmasabb. Na én ezt nem várnám el egy parancsnoktól, hogy egy ilyen dolgon bukjon el, szerintem ez röhejesebb. Nyilvánvaló volt, hogy ki lehet Katakurit zökkenteni és össze lehet zavarni. Az is triviális volt, hogy ezt meg is fogja tenni Luffy, pláne ha esetleg majd legyőzi, azonban ne egy ilyen dologgal. Jó, annak elment, hogy észrevegye, hogy Katakurit is meg lehet téveszteni, de ne ilyen miatt bukjon majd el.
http://readms.net...83/4660/17
Szinte biztos, hogy ez nem fog sok karcolást okozni Katakurin. Ezért is leszek kíváncsi mivel győzi majd le Luffy. Katakuri szinte fitt állapotban van. Én simán kinézem, hogy nagyobb az állóképessége és fájdalomtűrése, mint Doflamingonak, szóval ha Luffy valóban legyőzi Katakurit, akkor sokáig kell G4-ben lennie, anélkül szinte semmit sem fog elérni ellene. Remélem következő fejezetben is maradunk ennél a szálnál végig, mert ilyen tempóban ez nagyon sokáig fog tartani.
És még, hogy idén lemegy a Világtalálkozó, ezt már régóta nem hittem el. Az előző fejezetben kb. mindenkit Kakaó szigetre csődített Oda, szóval nem tudom mi a terve. Nekem még mindig végeláthatatlan ennek az arcnak a vége. Nem azért mondom, tetszik meg minden, de akkor mi lesz Kaidonál, ha itt ennyit időzünk. Persze kell Luffynak az erősödés, szóval valamilyen szempontból érthető, de ez akkor is durva.
jasek89 írta:
Hiei, nem azért, de miért csinálsz úgy mintha most lett volna először plotarmor? Mikor Luffy eddigi harcainak 90%-ról ezt elmondható. Ez egy mese (vagy anime ahogy tetszik), ne keress benne logikát, vagy realitást.
Amugy azt, hogy Luffy milyen fáradt meg kipihent ne hozzuk már fel minden harcban indoként. Mivel számtalanszor eljátszotta már Oda, hogy Luffy átmegy fél seregen vagy számos ellenfélen mielőtt úgymond a "fő" boss-al harcol.
Szerintem Luffynak valami új technikát kell villantania különben esélytelen, hogy legyőzze Katakurit. G4 se fog sokat érni ellene az látszik.
Ugrás a fórumra: |