Hát nem tudom AFR, szerintem Smoker egyszerűen nem lesz olyan erős soha, hogy elérje az admirális szintet. Egyrészt eleve nem fiatal, másrészt hova fejlődne úgy, hogy Mingo ellen momentuma nem volt? Vergóval is csak szenvedett. Gyümölcse pedig már van, így csak ébredésig fejlesztheti, ill. a fizikai erejét és a hakiját is, de erősen kétlem, hogy ezek együtt elegendőek lennének admirális szintig. Inkább arra, hogy felfejlessze magát egy Peros szintre. Szerintem ez a reális.
Ellenben a karakterében rengeteg potenciál van. Ő volt Luffy első komoly riválisa, továbbá az egyik legkorábbi fontos karakter az OP-ben, aki időről időre felbukkan, és bár Luffy egyértelműen túlnőtt rajta, még Punk Hazardon is komolyan vették egymást. Egyértelműen tiszteli Luffyt, épp ezért csinál szinte élet-halál harcot abból, hogy elfogja, de adott esetben el is engedi, ha épp annak látja értelmét. Luffy is tiszteli őt, sőt kedveli. Kicsit olyan a viszonyuk, mint Son Gokunak és Vegitanak. Ráadásul Smoker elsőkézből tapasztalhatta, hogy Luffyék egyáltalán nem olyan kalózok, mint az átlag, s ha kirobban egy olyan esemény, ahol a világkormány és a tengerészet sötét ügyei lelepleződnek, márpedig ilyen biztosan lesz, akkor simán lehetséges egy olyan helyzet, ahol Smokernek állást kell foglalnia, ha pedig ehhez még hozzá teszük, hogy a Szalmakalaposoknál észreveszi, hogy alapvetően ők képviselik a jó ügyet és a legjobb esélyük is meg van rá, hogy elérjék, akkor szerintem simán melléjük állna.
A magam részéről eltudok képzelni egy olyan helyzetet, ahol Smoker ha nem is lép ki a tengerészettől, de legalábbis elkezd kutatni bizonyos kérdések után, pl. az elveszett század kapcsán arról, hogy vajon mi köze lehet ennek a VK-hoz. Reverien jó esélye is van rá, hogy valami a fülébe jusson erről, elvégre Cobra erről fog kérdezni.
Nem állítom, hogy ez lesz, csak egy példa volt arra, hogy Smoker már kezdettől meglévő konfliktusa a VK-val nem céltalan, biztos tervez ezzel valamit Oda, szóval szerintem ha tag nem is, de valamiféle szövetséges vagy ilyesmi válhat belőle.