Én is ezekre emlékszem és ilyen következtetésekre jutottam a megfigyelés színével kapcsolatban.
És más valóban a két haki természete, de én nem tartom elképzelhetetlennek a fegyverzet színévvel való születést, mivel így születni eleve ritka, mint Azia esetében. És mivel ilyen a természete könnyebben születhett valaki vele. A fegyverzet színével való születés talán még ritkább lenne talán milliárdból egy vagy valami hasonló óriási szám.
A két ága a fegyverzet színének nem következtetés: az alap tulajdonságáról gondolom nem kell beszélni, hiszen vagy magadat erősíted és véded magad vagy egy tárgyat ruházól fel vele pl.: Zoro a kardjait, vagy az amazonok a nyílaikat (ami érdekes, hogy tovább fent áll mint hogy csak a testévvel lenne kontaktusban). A tárgyak fizikai manipulálását a One Piece TV Special 10 - A Nebulandiai Kaland-ban volt látható ahogy Komei tudja befolyásolni a legyezőjének hosszát és méreteit. Ebből gondolom, hogy jobban is ki lehetne terjeszteni és egy ilyen képességgel születet személy még képes is lehetne rá, ha egyáltalán született valaha az OP világában.