Carrottal teljesen egyetértek. Amikor elrejtőzött a zsákban, és kiderült, hogy jön a csapattal Totlandra, komoly összegben mertem volna fogadni rá, hogy csapattag lesz. De... ahogy Hiei is mondja, semmit nem kezdett vele Oda. De tényleg semmit. Akkor minek jött ide?
Meg eleve, most már eljutottam odaáig, hogy nem akarok senkit sem a csapatba, maximum Jinbei-t (meg Carrottot, ha valami nagyot húz Oda vele kapcsolatban). Egy bizonyos pont után már úgysem tudnánk megszokni senkit, mert így szoktuk meg a csapatot, így lett számunkra kerek egész.
Jinbei-el kapcsolatban viszont egyáltalán nem értek egyet. Számomra egyáltalán nem idegesítő, sőt, sokkal inkább humoros, de megvan benne a komolyság, ami Jinbei karakterének lényege. Parancsolgat? Ezen az alapon mindenki parancsolgat egyfolytában. Nem ettől fogja Luffy elveszíteni a hitelét és a tekintélyét. Az, hogy a szál vége unalmasabb lett, az nem Jinbei hibája, hanem Odáé. Olyan aspektust, életszemléletet hoz a csapatba, ami nekem nagyon tetszik, és talán hiányzott is egy kicsit.
De ez szubjektív, szóval nincs értelme vitatkozni.
Sanjin kívül (akinél tényleg bajos lesz a dolog) egyik karakternél sem érzem ezt a dolgot vészesnek. Kicsit tényleg kiábrándító, hogy nem kaptak normális, rendes harcot a Timeskip óta, viszont gondolkodjunk el másik szemszögből is a dolgon: ki ellen kaptak volna? Ha Doffyék ellen megizzadnak, mindenki azon pofázik (és teljesen jogosan), hogy mit akarnak egy Yonkou ellen, ha Doffyékat alig bírták leverni.
Akkor kik ellen? Tengerészet? Nem jött el az idejük. Ki? Egy a supernovák közül? Ugyanmár. Nem tudok senkit, egy csapatot sem mondani, aki ellen az egész csapat kaphatott volna egy komoly, rendes harcot. Ellenben Zoro bizonyított, mert karcolás nélkül alázta meg Doffy jobbkezét, és egy admirális ellen is villantott azért, de Nami, Brook, Franky is bőven bebizonyították számomra, hogy simán felveszik már a versenyt nagyon erős emberek ellen is. Usopp ha fejleszti a hakiját, szintén, Robinnak sosem a harc lesz a feladata, de ahogy Hakubát elkapta, az enyhén szólva imponáló volt. Chopper talán az egyedüli, aki nem mutatott semmit senki ellen, meg ugye Sanji, akiről feltételezzük, hogy rohadt erős, csak éppen ezt pont akkor nem tudja megmutatni, amikor kéne (Doffy, vagy Vergo ellen).
Nem érzem én ezt nagy problémának. Számomra legalábbis egyáltalán nem lesz hiteltelen, hogy Zoro majd felveszi a versenyt az egyik csapást, vagy Frankyék megvernek egy a Mama miniszteréhez hasonló erejű figurát. Nyilván kell még erősödniük, szerintem mindegyiknek, de pont azért, mert még senki nem izzasztotta meg őket, lesz majd hihető, hogy felvehetik a versenyt Kaidou ellen.
Luffy inkább problémás lesz, mert a parancsnoki szint messze van a Yonkou-tól... de szerintem az Ébredés majd megoldja a dolgot.
Visszatérve Katakurira, nem ltáok arra esélyt, hogy itt megverje őt valaki, Sanji elment sütni, Luffy fáradt és gyenge. Ha az egész csapat mehetne ellene, Jinbei-el, akkor talán... de itt nem harc lesz, szerintem, hanem valami mást húz elő Oda.
Aztán lehet, hogy most akarja megadni mindenkinek a harcát... de ezzel már kicsit elkésett szerintem.