Tudomásom szerint Oda annyit mondott, hogy úgy akarja megoldani a Kaido vs Luffy küzdelmet, hogy Luffy ne egy végső ütéssel nyerjen, mint pl. Mingo ellen a King Kong Gun, de ez egyelőre (a nyilatkozat óta ez lehet változott) problémát okoz neki. Amit én mondjuk meg is értek, mert mégis miképp győzhet egy alapvetően ütésekre orientálódott harcos, főleg ha azt is számításba vesszük, hogy Kaido minden bizonnyal egy tank, ergo kemény ütések kellenek ellene? Amúgy személy szerint a "jelzésértéken" kívül én nem venném komolyan ezen nyilatkozatokat, hiszen már magából a tényből, hogy Oda sem tudta a nyilatkozat közlésekor, hogy mi fog történni, következik, hogy ez bármikor meg is változhat. Elképzelhető, hogy azóta kitalált egy számára jó megoldást.
Hiei álláspontját pedig osztom, erre várunk már mióta, Luffynak egyedül kell győznie. Mondjuk sokan a Mingo vs Luffyt is 2v1-ként fogták fel, de számomra ott egyértelműen 1v1-ben is győzött volna Luffy, szóval ha valami hasonlót valósít meg Oda, nekem megfelel. És ekkor még mindig bedobhatja Oda, hogy oké, lehet, hogy egyesek szerint Luffy nem egyedül győzött, hanem mondjuk a harc 85%-át vitte, de most jön BM, ahol már egyedül kell harcolnia. Ráadásul BM képességeit kétlem, hogy maximálisan ismernénk, szóval lehet, hogy BM jól megfingatná. Igen meggyőző teóriák vannak BM képességéről, amelyek szerint hasonló erőt képvisel, mint BB Sötétség Gyümölcse. De mindegy is, a lényeg, hogy jó felvezetéssel Kaido után Mama még mindig lehet egy rendkívül kemény ellenfél.
Amúgy nem akarok elkeseríteni senkit, de a Luffy vs Kaidot kétlem, hogy két éven belül látnánk. Nagyon messze van még az a mi időnk szerint. Ha jól tudom Oda azt is nyilatkozta, hogy az egyik leghosszabb arc lesz a Wano.