Köszi a fordítást!
Be kell vallanom, nekem nagyon nem jön be ez az új rajzolás, és animáció. A csili-vili hakiról nem is beszélve...miért kellett ennyire elcseszni
One Piece anime (Tilos a spoiler!)
Healingweeds írta:
Köszi a feliratokat, a letöltésekhez is kikerül majd lassan pár újabb rész?
Köszönöm a részt! Nekem személy szerint jobban tetszik ez az animációs stilus ami mostanság van. Jó magam animációt tanulok, és ezekből a jelenetekből sokat tudok tanulni. Jobban élvezem mint pl a dressrosa arc-ot. Szerintem az az op ANIME mélypontja, elég sok rész konkrétan felért egy ppt előadással.
Giga szünetre megy a One Piece anime:
https://www.anime...il/.216689
Madara89 A legtöbb helyen azt írják, túl közel jár a mangához, ezért előnyt adnak neki fillerezés helyett (ugye, Naruto és Bleach? Nektek is ezt kellett volna...).
Valszeg megunták az 1 rész / 1 fejezet vagy annál is kevesebb feldolgozási tempót, illetve jobban rá akarnak feküdni az animációra. Szerintem Egghead vége után majd ugyanígy várható lesz egy szünet, és ha jók a megérzéseim, akár megkaphatjuk a Dressrosa Saga tömörített remaster kiadását is utána. De ez csak tipp, ne tessék készpénznek venni. Erre a remaster editionre szerintem a Wit Studio-féle remake miatt fanyalodtak, mert az tényleg tömör lesz, úgyhogy gondolom a Toei szeretné emészthetővé tenni a timeskip utáni részeket, mert tény, hogy ott lassult be nagyon durván a mangafeldolgozási tempó.
Én csak a saját projektjeim kapcsán tudok nyilatkozni: pl a Bleach, a Hero Academia és a Nanatsu no Taizai animék esetében átlagosan 3 db (16-18 oldalas) mangafejezetet dolgoz fel egy anime epizód. Ez a One Piece-nél is így volt kezdetekben, viszont már a timeskip előtt (Marineford), de főként utána (517. résztől) ráállt a Toei az 1 rész / 1 fejezet vagy akár még annál is lassabb tempóra. Volt olyan, hogy 2 anime epizód dolgozott fel egy fejezetet.
Hogy mivel töltik ki így a 24 perces részt? Egyrészt plusz jelenetekkel, amik főleg Wano elején még jól is estek, de kitölthetik flashbackkel (Dressrosán Rebecca és Katona-san flashbackjét ha jól emlékszem 28 alkalommal sütötték el összesen), hosszan tartó állóképekkel, tömeges jelenetnél felesleges kommentálókkal, de még akár megkérdőjelezhető harcjelenet-toldásokkal is. Tény és való, hogy Wano nagy részében és Eggheaden ez annyira nem volt zavaró, bár azt is érdemes megnézni, hogy mennyi volt a 24 percből a tényleges tartalom: 1.5 perc opening, 1 perc ending, 0.5 perc előzetes, 2 perc omake, gyakran a cím előtt 3-4 perc "eddig történt" szegmens. Tehát volt olyan, hogy 24 percből csupán 15 perc volt az epizód. Ha jól értelmeztem, ezen is változtatni szeretnénej, hogy egy dinamikusabb, pörgősebb csúcspontot kapjon az Egghead sztori vége, amit a manga ismeretében meg is értek.
Ami nem tetszik, az az, hogy új idősávban lesz, emiatt a 13 éves fordítási szokásaim beborulhatnak (és megjelenhetnek speedsubok, amik elviszik a fókuszt a munkámról).
Ugrás a fórumra: |