Tudom, hogy sokszor kapják ugyanazt a választ a kérdezők: amint kapacitásunk (vagy jelen esetben kapacitásom) lesz rá. Szándékosan írtam tavaly áprilisban FB oldalunkra erről egy hosszabb értekezést, belefoglalva azt, hogy mennyire elkeserítő és morálromboló az, hogy órákat fejtegetem és bogozom a 2-3 féle angol szöveget és a japán eredetit, hogy hű legyek az eredeti mondanivalóhoz (és nemcsak lefordítom az első szembejövő angol szöveget oszt csókolom), majd a többség máshol nézi - másoknak köszöni meg a munkámat, ráadásul egy részük inkább megnézi egy rosszabb (de pár nappal gyorsabb) felirattal. Az se segít, hogy mások morálját is rombolja ez a jelenség, és sorra válnak egyre inaktívabbá a csapattagok, de újakat alig-alig tudunk felvenni, és ha sikerülne is, nagyon kevés időnk marad tanítgatni, fejlesztgetni őket, hogy munkájukkal képviselni tudják az elmúlt években kialakított színvonalunkat.
Nem vagyok már 20 éves, hogy a legnagyobb gondom egy dolgozat legyen vagy hogy melyik PC játékra költsek X hónapban. Kétgyerekes apuka vagyok. Nyár vége és ősz eleje minden család számára zsúfolt: egy utolsó utazás, egy utolsó szabadtéri program, amíg jó idő van, aztán tanévkezdés (esetünkben ovi); ráadásul a munkahelyeken is megnyomják jellemzően ezt az időszakot, hiszen lassacskán mindenki visszajön szabadságról, lehet dolgoztatni a népet.
Úgyhogy még egyszer, de tényleg utoljára leírom: amikor lesz, akkor lesz. Elkapkodhatom és összecsaphatom (mint a ma istenített "gyors" csapatok 90%-a), de azzal szembeköpném magam. Annyi időt és energiát fektetek bele, hogy elégedett legyek a végeredménnyel. Nekem is érdekem túllenni rajta, mert októbertől heti 4 anime munkálataiban is részt kell vennem (lsd. előző rész, "nincs elég emberünk és nem is tudunk felvenni". Ha most a heti 2 mellett folyamatosan kapom ezeket a kérdéseket (mind itt, mind a OP esetében), akkor nem tudom, mi lesz októbertól (Bleach, DB Daima, Nanatsu, OP).
Türelem fordítást terem.
A felirat sosem késik. És korán se jön soha. Pontosan akkor érkezik, amikor akarjuk.