Felmerült bennem egy kérdés. Vajon ha a Dressona sagaban valaki más ette volna meg Ace gyümiét pld: Burgles vagy a Doffy család egyik tagja akkor Luffy képes lett volna megölni az illetőt?
One Piece Teóriák
A múltkor gondolkodtam egyet a supernovákon. És az az ötletem támadt hogy Bonney talán Fehérbajusz lánya/rokona/utódja. Ráadásul Feketeszakáll a háború után rögtön őt vette célba. Miért?
Végig gondoltam a felmerülő szálakat és nem látom nagyon hol máshol lehetne behozni Bonneyt a történetbe hacsak nem a Weeble-s szálnál. Láttuk Bonneyt sírni Fehérbajusz halálánál tehát vmilyen szempontból fontos volt számára és Weeble pedig Fehérbajusz állítólagos fia. Tehát van egy közös dolog bennük vagyhátis egy olyan amihez közük van. Mennyire badass lenne már ha Luffy és Bonney kifektetné Weeble-t és ott Bonney felfedi hogy ő Fehérbajusz igazi gyereke.
Ha ez megtörténre Wanora is lenne +1 op emberük, és Bonney is megkapná a nagy szerepét mint már néhány supernova eddig.
Ez egy érdekes és jó meglátás, de annyit javítanék, hogy önjelőlt fia. Így egyértelmű, hogy hazugság. Mert mindeki tudja, hogy az. Még a kormány is csak ráhagyják. Senki ne képzelje, hogy ez igaz azért írta oda Oda<---( imádom ezt a szó kombótXD ), hogy ez egyértelmű legyen az első perctől.
Még egyszer brilliáns ötlet és Hypeolom a dolgot
Nem hangzott el erről semmilyen utalás, az is lehet, hogy Bonney csak épp szerencsétlen volt és Feketeszakáll belebotlott. Bár ettől még nincs kizárva, hogy Bonney ment utána, azonban eléggé elvakult lehetett, hiszen tudhatta, hogy milyen erőt szerzett Feketeszakáll. Csak annyit tudunk, hogy Bonney is az Újvilágba indult. Bár igaz nem tudjuk pontosan mennyi idő telt el aközött, hogy elindultak az Újvilágba és Feketeszakáll legyőzte őt. Azért is kétlem, hogy ő ment neki Feketeszakállnak, mert kicsit furcsa lenne, hogy valaki épphogy átér az Újvilágba és minden probléma nélkül csak úgy egyből megtalál valakit. Bár viszont az is igaz, hogy Bonney elég rejtélyes figura és lehet, hogy jóval idősebb, mint aminek mutatja magát és már járhatott valamikor az Újvilágba, csak ez mindenesetre furcsa. Nem akarom lenézni, hiszen nem sokat tudunk róla, azonban az ő ereje is inkább hasznosnak mondható, mintsem erősnek, hasonlóképpen, mint Brülé esetében. Ettől viszont még felbukkanhat a Weevil elleni összecsapásbank, csak nagyon kétlem, hogy kulcsszerepe lesz a harcban. Főleg, ha Weevil tényleg annyira erős, mint aminek mondják. Azonban ettől még lehet, hogy kiderülhet róla valami ilyesmi. Személy szerint én nem hiszem, hogy Fehérbajusz gyereke Bonney, valamiért én nagyon öregnek hiszem őt. Bár ez csak az én véleményem, ettől még bármi megtörténhet.
Írnék pár teóriát én is.
1. Ez inkább egy reményem a manga mostani állása szerint. Ha Luffy most leveri Katakurit akkor bukik az egész Big Mom team is . Egyszerűen már lenne értelme velük még egyszer harcolni . A poneglyph aminek van valós értelme a kalózkirálysághoz vezető úton - Raftelhez - azt már megszerezték és valószinüleg meg is tudják tartani - Brüllé azóta se mondta a többieknek,hogy Brooknál van - . A bukás módjára a Tengerészetet képzelném el - A Cp. 0 szólt nekik közben - például a tortát szétverik aztán a Rages Mamát csak becsalogatják a tengerbe , kicselezik és kész bár nagyon gagyi vég lenne az tuti . Illetve a 3 admirális meg 5-6 aladmirális simán elbír Smoothieval,Perosperoval és a maradékkal. A fő érv e mellett,hogy másodjára harcolni ezekkel mi értelme volna, valamint ha lesz még egy harc akkor még tényleg a felénél se járunk még a mangának.
2. Ez Luffy anyja, 400 éve történtek és a Raftel helyéhez fog kapcsolódni.
Elméletem szerint 400 éve a D.-k voltak az akkori Világkormány , ők voltak a legfőbb hatalom az ősi fegyverek birtoklása miatt. De tudva,hogy sérthetetlenek ugyanúgy viselkedtek a vezetőik mint a mostani égisárkányok. Fellázadtak az emberek ellenük és leverték őket , és e lázadók vezérei a mai égisárkányok elődei . Ma pedig ők lettek olyanok mint hajdanán a D-k vezetői - az eddigi D-kből kiindulva nem az egész csoport volt ilyen , hanem csak a vezetők - voltak . A Raftel lehetett a fővárosuk , a győztes lázadók pedig kiakarták irtani ennek a csoportnak az emlékét is , ezért rejtették el a Raftelt - amely szerintem egy üres romos város lehet,esetleg néhány túlélővel - ahogy csak tudták . Volt eddig sziget a víz alatt a föld felett, azonban nem volt még sziget egy szigetben . Szerintem a lázadók ráépítkeztek a Raftelre illetve egyfajta börtönként üzemel - ahol szerintem lehet még a 3. ősi fegyver - , ez a sziget pedig nem más , mint a szentföld az égisárkányok mai lakóhelye. Ezzel is szimbolizálva,hogy ők nyertek ők az erősebbek és sose tudjon a D-kről meg senki se semmit.
Itt jön a képben Luffy anyja aki valószínűleg kitudott szökni a Raftelról vagy és találkozott Dragonnal akinek elmondta a sorsát és ezért lett Dragon forradalmár.
3. Ez a legrövidebb, ezt szerintem nagyon sokan gondolják , hogy Franky apja nem más mint Vegapunk , ez ugyanolyan nyilvánvaló szerintem mint a Big Mom - Lola volt .
Ez nagyon komolytalan módja lenne egy Yonko legyőzésének. Igazából nekem sosem volt bajom azzal, hogy Big Momnak betegségei voltak, sőt úgymond kicsit életszerű lett és tetszett is. Azonban az vicc lenne, ha belecsalogatnák a tengerbe és ezzel eggyel kevesebb Yonko, már bocsi. Nem hiszem, hogy ilyen rövid idő alatt összecsődítenék a három admirálist, pláne még, hogy olyan gyorsan ideérjenek. Szerintem ez biztos nem fog megtörténni.
Nekem nem triviális, hogy miért lenne egyértelmű, hogy Franky apja Vegapunk. Nem emlékszem rá, hogy erre lett volna valamikor utalás. Nem azt mondom, hogy lehetetlen, azonban nekem nem rémlik erre semmi utalás, de ha van, akkor linkeld be légyszíves. Lola esete más volt, mert ő mondta, hogy az anyja egy hatalmas kalóz az Újvilágban. Ez azért tényleg erős utalás volt, de Franky-Vegapunk esetében én ilyenről nem tudok.
Amúgy mi mostanában ez a sok szülő-gyermek teória? Most csomó helyen azt olvasom, hogy Brook apja Aokijinek, azonban ezt sem nagyon indokolják meg. Bár én azért ezt is elképzelhetetlennek tartom, csak feljött volna már szóba, hogy Brooknak van gyereke.
Az első teóriádat egyszer már megírtam ha jól rémlik. Csak nem ilyen esetlen módon BM legyőzését. De a lényeg hogy a Tengerészet felszámolja őket egyezik.
A másodikról szintén volt már szó ha jól emlékszem de az is jobb volt az akkori. A tiédnek az az alapja is rossz hogy azután lettek ilyenek az Égisárkányok hogy nyertek ugyanis Dressrosa óta tudjuk hogy a Donquixote család eredendően férfi hímvessző két kivétel Doffy apja és öccse Rosinante.
A harmadik viszont tetszik. Logikus hogy az apja legyen de valamiért eddig ez meg se fordult a fejemben. Elvégre így érthető Vegapunk miért teljesítette Kuma kérését. De ellent mond ennek hogy Franky mondta hogy babaként jött át a fordított hegyen a szüleivel. Vegapunk meg a Grand Line-on született. De az is lehet hogy Vegapunk élete során elhagyta a Grand Line-t amikor együtt dolgozott Sanji apjával. Így pedig nincs akadálya. Igen ezt esélyesnek tartom de azért a nyilván való szót nem használd rá.
Ha már felhozták D-t akkor leíróm a véleményemet. Szerintem nem voltak olyanok a D-k mint az égi sárkányok(nem tudom) .Lehet anno ők uralkodtak csak az égi sárkányok fellázadtak mert ők akarták a hatalmat. És az ismeretlen időben volt harc köztük ahol a D-k vesztettek. De az égi sárkányok félnek, hogy vissza jönnek és vissza veszik a hatalmat. D-k úgy nyilatkoznak mint "isten természetes ellenségei".Ők az egyetlenek akik felmerik venni velük a harcot
Az szinte borítékolható, hogy a D-k és az Égisárkányok között volt a múltban valamiféle konfliktus, hiszen Corazon szövege erre utal. Az már más kérdés, hogy ennek a konfliktusnak milyen volt a természete, de hát teljesen logikus, hogy valamiféle hatalmi, birodalmi jellegű volt, hiszen az elveszett történelemről az eddig tudott infók is erre utalnak, a kettő pedig tuti össze lesz kapcsolva. Na de ennek az egésznek a kivitelezése, összefüggései és apró részletei miképpen lesz, az jó kérdés, nyilván lesznek meglepetések. Az már eleve bonyolítja a helyzetet, hogy nem lehet alapvetően megállapítani, hogy az Égisárkányok a rosszak (lásd Mingo apja), a D-k meg a jók (lásd Teach).
Azt se tartom elképzelhetetlennek, hogy a D-k között is volt egy nagyszabású konfliktus, és Luffy és Kurohige konfliktusa ennek lesz a lecsapódása, hiszen "az elődök akarata", "az emberek álmai" és "a kor végzete" nagyon fontos fogalmak a One Piece-ben, sőt egyfajta "madártávlatból" rátekintve ez a történet lényege.
http://naruto-kun...iece/100/6
"Az elődök akarata" amellett, hogy nyilván sok jelentése lehet, szerintem erre is utal, hogy a múltban a D-k között volt valamiféle konfliktus, hiszen Oda annál jóval kreatívabb, hogy egyértelműen bekategorziálja a szereplőket rosszakra és jókra, ezt látjuk már maguknál a kalózoknál is, de a tengerészet sem egyértelműen rossz, sőt. Teach pedig egészen biztos, hogy Luffy legfőbb ellenfele lesz a One Piece megszerzéséért vívott harcban, így szerintem volt ennek valamiféle előzménye a D-k között. Mármintt nem a One Piece megszerzéséért vívott harcnak volt előzménye, hanem valamilyen, egyelőre számunkra meghatározhatatlan eseménynek. Mondjuk jobban belegondolva ki tudja, lehet épp az volt köztük a konfliktus, hogy ki birtokolja a One Piece-t, hiszen egyelőre nem tudjuk, hogy pontosan mi is ez.
Mindenesetre Teach olyan figura, mint Luffy, de mégis a diametriális ellentéte: ő is rendelkezik "az elődök akaratával", nagyszabású álma van és "a kor végzete" őt is meghatározza. Annak az embernek lesz a legfőbb ellensége, akire Roger várt, és aki felforgatja az egész világot és elindítja a legnagyobb háborút. Így nyilván Teach se egy átlagos figura (és itt most elsősorban nem az erőre gondolok,) ahogy ez már ki is derült.
Ugrás a fórumra: |