Csibe nem akarlak leszólni de nagyon látszik a hszeden hogy sokkal erősebbnek tartod Sanjit mint amilyen erős ténylegesen. Vergo mégcsak hakit sem használt ellene és már a Tekkaitól megrepedt Sanji sípcsontja. Lehet mondani hogy monster trió így meg úgy de azért vannak egyértelmű jelek hogy ki milyen fokozaton lehet. Zorot azért nehéz besorolni mert ez a "mindent átvágok" dolog eléggé bajos. Viszont Sanjinak egyértelmű határai vannak és Luffynak is, ezt megmutatta Cracker és Doffy is. Persze fejlődnek még meg minden de Sanji biztos hogy nem ér fel egy Yonko parancsnokkal.
Csibe nem akarlak leszólni de nagyon látszik a hszeden hogy sokkal erősebbnek tartod Sanjit mint amilyen erős ténylegesen. Vergo mégcsak hakit sem használt ellene és már a Tekkaitól megrepedt Sanji sípcsontja. Lehet mondani hogy monster trió így meg úgy de azért vannak egyértelmű jelek hogy ki milyen fokozaton lehet.
Talán azért tört bele a lába,mert előtte jó pár óriás gyerek szétverte a Namit,aki épp Sanji testében volt.Figyeljetek oda az ilyen apróságokra^^
Mostani arcnál kiderült,hogy Sanji nem átlagos ember.Csak!Sanji legnagyobb hátránya Zorro ellen,hogy a kezét nem használja,mert ő a szakács.(Jó nagy baromság Odától,na mind1)
Csupán kéz nélkül még Doffi is elismerte az erejét,aki még Luffyt kivette a g2-g3 ellen.
Hiei párszor írtok,hogy Zorro és Sanji kb egy szinten mozognak.
Több potenciát látok ,mint Zoroban.De ezt sose fogja kihasználni Oda sensei,mert a szakács dumával,nőket nem bánt és sokszor élő boxzsáként használja fel a karakterét.
Szerkesztette: dungeonlord - 2017.03.25. 22:58
Szerintem az igazság valahol középúton lehet.
Biztos vagyok benne, Luffy harcaiból kiindulva, hogy jelenleg még nem képesek megverni egy parancsnokot 1v1-ben. De abban is biztos vagyok, hogy mire eljutnak oda, hogy szembenézzenek velük egy élet-halál harcban (tehát Wanon), már mind (igen, Sanji is) képes lesz rá.
Luffy meg persze többre is
És vehetjük úgy, hogy Neko és Inu felváltva harcoltak Jack ellen, meg vehetjük úgy is, hogy minden egyes esetben volt Jacknek 12 órája (!!!), hogy leverje őket, de képtelen volt rá. Oké, persze, fáradhatott, de ez nem magyarázat arra, hogy pl. az első 12 órában sem tudta leverni Nekot.
És nem hiszem, hogy a két főminken kívül valaki bekapcsolódott volna abba a harcba. Persze lehet, hogy tévedek. Mindenesetre ha most még nem is, ne aggódjatok, pár hét (a mangában, nekünk meg 1-2 év ), és oda jutnak, hogy képesek lesznek őket leverni. Ahogy a CP9-et is leverték, pedig eleinte az sem tűnt reálisnak, aztán ha belegondolunk, Sanji és Zoro is elég könnyedén verte meg végül az ellenfelét. És ez a szörny trió hype fent lesz tartva a rivalizálás miatt, úgy hogy ha Zoro le fog verni egy parancsnokot, akkor Sanji is.
És oké, ott van az a sípcsontrepedés, de 1. biztos vagyok benne, hogy Vergo Doffy legerősebb tisztje volt, messze, és 2. biztos vagyok benne, hogy Sanji leverte volna.
Gyakorlatilag, és ebben igaza van 100%-osan Csibének, Sanji még semmit nem mutatott meg magából. Zororól nem is beszélve.
Én nagyon várok már egy teljes, egész csapatos harcot, mert utoljára ilyet Enies Lobbyn láthattunk. És majd akkor nyilvánvaló válik mindenkinél, hogy ki milyen erős, milyen szinten áll.
És ezt Wanon fogjuk megkapni. Enyhén szólva epic lesz
Véletlenül se azért mert Vergo egy vadállat. Doffy elismerte az erejét? A kitartott lábával legyőzte konkrétan. És mégha el is ismeri akkor se vagyunk előrébb mert legyőzni nem tudja ergo közelében sincs egy yonko parancsnok erejének.
Azt gondolod, hogy Sanji kikapott volna egy életre-halálra meccsben Vergótól?
És ja, Doffy elleni produkciója nem sikerült túl fényesre, hogy enyhén fogalmazzak, de Oda még csak az esélyét sem adta meg rá, hogy komoly harcot kapjon, elkapta Doffy a fonalakkal, és kb. ennyi.
Amúgy nem mintha Law meg tudta volna karcolni Doffyt, aztán őt mégis divat az egekbe magasztalni, miközben óriási a különbség Luffy és Law között. Biztos vagyok benne, hogy Sanji is van egy átlag supernova szintjén, és ezt be is fogja bizonyítani.
De igen, persze, most még esélytelen lenne egy parancsnok ellen. Majd amikor kell, már nem lesz az.
Az a másik, hogy szerintem Morgansnak azért is lesz szerepe a teapartyn mivel ő fogja közvetíteni az infókat. Mármint ne felejtsük el, hogy még mindig csak élve szerepel a körözési plakátján ami meg kell, hogy változzon az arc után. Továbbá jelenleg még Usoppnak(200) is nagyobb vérdíja van mint Sanjinak(177) és ha Zoro(320) vérdíját így megemelték Dressrosa után a "semmiért"(jó jó sanjinak meg még semmibért de Zoro vérdíja majdnem duplája és mint Jon is mondta, legalább a rivalizálás miatt kell egy kis balanszt tartani ) akkor egy Yonko BigMom és harcos bérgyilkos királyság a Germa teapartyát szétgányolni mégiscsak nagyobb kihívás a szememben.
Aztán szanaszét szívatták ezt a srácot ebben az arcban, szóval azt hiszem mindenki várja már, hogy valami über epic dolgot csináljon.
szerk.: de pls, ne gyertek ezzel a "kéz nélkül" dologgal sanji rúgótechnikákat alkalmaz ő csak így harcol, ez kb olyan lenne mintha Zoro vereségeibe beleszámolnánk azt, hogy nem használta a lábát vagy Luffy nem használ vágó/lőfegyvereket.
Persze meglehet, hogy borzasztó jó a késtechnikája de az csak annyit bizonyít, hogy milyen pro szakács.
Viszont amit mindig hiányoltam/hiányolok tőle az a rankyaku.
Nem úgy volt, hogy Sanjira nem hatott ez a génmanipulációs istennyila? Vagyis az erejének az alapjait nem ennek, hanem csak a saját erőfeszítéseinek köszönheti? Arra próbálok kilyukadni, hogy az emberfeletti erejét nem ez alapozta meg, szóval az ereje tekintetében "normál" ember.
Gyerekkorában nem mutatkoztak jeleni annak, hogy hatott volna rá, ezért mondta Reiju, hogy nem hatott rá, de ha statisztikailag nézzük, akkor szerinted mennyi esély van arra, hogy 5 testvérből csupán egyetlen egyere nem hatott, szerintem semmi...
beeng, a rankyaku-val kapcsolatban teljesen igazad van, én is hiányolom tőle, bár erősen sanszosnak tartom, hogy képes rá, legalábbis abból ítélve, hogy a geppout már tudja használni, mert ha ahhoz elég erősek a lábai, akkor a rankyaku-nak is lassan mennie kéne, és égető szükség is lesz rá.
Egyébként ha figyelembe vesszük, hogy az okamák elleni menekülés közben jött rá, hogy tud geppout használni, akkor logikusnak tűnik, hogy a rankyaku meg harc közben fog megvillani, persze szintén spontán.
Szerk.:
Most, hogy blegondolok az is furcsa, hogy soru-t se használt még, pedig lassan azt is illene...
Véletlenül se azért mert Vergo egy vadállat. Doffy elismerte az erejét? A kitartott lábával legyőzte konkrétan. És mégha el is ismeri akkor se vagyunk előrébb mert legyőzni nem tudja ergo közelében sincs egy yonko parancsnok erejének.
Én már veszekszem ezen egy idje Hiei-el, de szerintem sokan nagyon alábecsülik Vergo képességeit.
A rokushiki-t és a haki-t is igen jól tudta használni, és láthatuk, hogy űr különbség volt közte és Smoker között, holott mindketten azonos rangban voltak.
Én biztos vagyok benne, hogy Vergo erősebb volt a legtöbb altengernagynál (kivéve persze Garp-ot), én még azt is megkockáztatom, hogy közelebb állt egy admirális szintjéhez, mint egy altengernagyéhoz, persze Law legyőzte meglepően könnyen (miután visszaszerezte a ketyegőjét), de a "hogyan?"-t tekintve meglehetősen vitatható módon.
Sokan úgy gondolják, hogy Law hakija erősebb volt az övénél ezért volt képes megvágni, én ebben nem hiszek, szerintem Law nem vette fel vele a versenyt hakiban (arról nem is szólva, hogy jelét se láttuk annak, hogy bevonta volna a fegyverét a bushokuval), én úgy gondolom, hogy Vergot a műtétgyümölcs győzte le, bár ez magában foglalja a feltételezést, hogy a room-on belül Law mindent képes elvágni haki ide vagy oda, de egy olyan gyümölcstől, ami a használó élete árán még halhatatlanságot is képes adni valakinek, ez simán elvárható.
Szerkesztette: Csibe - 2017.03.26. 15:16
Azért a valóság statisztikáját ne nagyon helyezd egy manga logikája elé, főleg akkor, ha egy karakter meg is erősít egy dolgot.
Nyugodtan készpénznek veheted, hogy Sanji nem mutálódott(?) és csak egy normális ember.
A Law, Vergo dologgal viszont egyetértek. És azért azt is számításba vehetjük, hogy a hakiról még sok mindent nem tudunk. Lehet nem is nagy szám az, hogy képes volt elvágni a bevont testét.
Mondjuk azt megjegyzem, hogy gyümölcshasználóknál kicsit felesleges azt nézni mire mennének a gyümölcsük nélkül, hisz az az erejük alapja.
Csibe írta:
bár ez magában foglalja a feltételezést, hogy a room-on belül Law mindent képes elvágni haki ide vagy oda,
Ezzel legyőzhetetlen lenne, márpedig láthattuk, hogy nagyon nem az. Szerinted akkor pl. Luffyt is ugyanúgy fel tudta volna vágni, mint Vergot? Mert erősen kétlem
Szerintem a valóság ennél sokkal egyszerűbb: Vergo egyszerűen túlbecsülte saját magát, és a hakiját. Law már túlnőtt rajta. És az is túlzás, hogy Vergo és Smoker között akkora hatalmas különbség lett volna. Smoker semmi mást nem akart, csak Law szívét visszaszerezni. Mindent ezért tett, és sokáig bírta így is. Még abban sem vagyok biztos, hogy legyőzte volna Smokert, ki tudja. Rohadt erős volt Vergo, biztosan a legerősebb aladmirálisok közé tartozott, ez kétségtelen, de azért Law már-már arcpirítóan könnyedén vágta ketté. Márpedig utána Law hozzá sem tudott érni Doffyhoz, és kétlem, hogy akkor visszafogta volna magát.
szerk.: de pls, ne gyertek ezzel a "kéz nélkül" dologgal sanji rúgótechnikákat alkalmaz ő csak így harcol, ez kb olyan lenne mintha Zoro vereségeibe beleszámolnánk azt, hogy nem használta a lábát vagy Luffy nem használ vágó/lőfegyvereket.
Igen, tudtam, hogy Doffy lesz az ellenérv, de öszintén kérdezem, hogy ott mikor került sor egyenlő feltételek melletti külzdelemre kettejük között?
Green Bit-en, amikor erre a legnagyobb esély volt, Law meg se próbált harcolni, csak el akrta terelni Doffy figyelmét a Thousand Sunny-ról és húzni az időt.
És mire elértek a hídhoz Law annyira fáradt volt, hogy már egy éppkézláb room-ot se tudott létrehozni.
Később a Corrida Colosseumnál Doffy elég szemét és gerinctelen módon bánt el vele, mondhatni az esélyét sem adta meg az egyenlő küzdelemnek, a későbbi eseményekről meg már ne is beszéljünk.
Így összegezve a dolgokat Law talán kétszer támadta meg Doffy-t közvetlen közelről, abból az egyik célt tévesztett, a másik pedig súlyosan megsebesítette, ha számítana a haki hogy lett volna erre képes pláne abban az állapotban?
Jon írta:
Szerinted akkor pl. Luffyt is ugyanúgy fel tudta volna vágni, mint Vergot? Mert erősen kétlem
Ezt hogy érted? Annyira szánalmasan egyszerűen kettévágni, vagy csak bárhogy kettévágni/feldarabolni?
Mert ha utóbbi, szerintem képes rá. Persze Luffy valahogy megoldaná végül és nyerne, de hogy egyáltalán meg se tudja karcolni, azt nem hinném. Szerintem ideig-óráig meg tudná szabadítani pár testrészétől.
Nem hiszem, hogy meg tudná szabadítani akármilyétől is. Hogyan? Ha levágná a kezét, akkor Luffy veszített, mellébeszélés nélkül... De nem lenne képes rá. Ahogy Doffy ellen sem volt rá képes.
Csibe- oké, ez jogos, de akkor azt is hozzá kéne tenni, hogy azt a bizonyos támadást Luffy nélkül soha nem tudta volna bevinni.
Ezzel nem vitatkozom, fizikai kondíció és haki terén Law sehol sincs Luffy-hoz, vagy Doffy-hoz ez teljesen egyértelmű, sőt arra próbáltam rávilágítani fentebb, hogy ezek terén Vergo is bőven felülmúlta, ami miatt mégis győzött az a műtétgyümölcs.
Amit pedig mindebből ki akartam hozni, hogy Vergo nagyon erős volt (csak épp rossz ellenfelet választott magának Law személyében ), és egyáltalán nem szégyen Sanjira nézve, hogy pont ellene sérült meg a lába, és egyáltalán nem lehet ez alapján megítélni, hogy milyen erőt képvisel valójában.