Nekem a Shanks - Feketszakál nekem egy kicsit túl szájbarágósnak hanzik. Persze meg kell tudnunk, hogyan kapta Shanks a sebhelyét de nekem akkor is szájbarágós.
---------------------------------------------------
Egyébként a death match teóriát nem igazán támogatom. Nem mintha, ha nem lenne rá esély, csak personal mások az elvársaim.
Persze sok lehetőség van a lapok keverésére BigMom szempontjából...de igazából az én szememben maga a háború tűnik a kulcsnak. Az a háború amit nem olyan hangosan, de Punk Hazard óta konferálnak. Amire erőt gyűjt a tengerészet, Kaidou stb.
Párhuzamok, elvárások, karakterek, kibontatlan események, váratlan fordulatok. Saját szemszögemből.
Mióta Luffyék megérkeztek az újvilágba folyton előjön a csapat. A csapat akiknek nem ismerjük az erejét, egy embert, Luffyt leszámítva.
Zoun ugyebár 4 csapatra oszlott a crew, ami azért volt szükséges mert ennyi karaktert nem lehet kibontani, nehezen lehet bemutani a valódi képességeik, pláne ha hozzávesszük az újonnan megjelent és a már ismert mellékkarakterek kibontását is.
Totto land és Wa no kuni egy párhuzamot képeznek. Mint az eddigi Újvilág.
- Gyojin sziget [BM felkonferálása]
- PH [Kaidou felkonferálása, Kaidou szál kezdete, Szövetség Law-Luffy]
- Dressrosa [Megismerjük Law-Luffy erejét] ellenben senki másét. mert pl.: zoronak is annyi értelme volt dressrosán, mint sanjinak aki ott se volt
- Zou [Megtudják, BM-nál és Kaidounál vannak a poneglyphek. A csapat szétoszlik]
Innentől két szép vonalba ágazik a történet.
Totto land arc:
Luffy-Sanji szál Big Mom területén. Célja.: Sanji kibontása, egy yonko meggyengítése és a vörös poneglyh megszerzése.
Megismerhetjük Sanji múltját, erejét. Karakterfejlődésen megy keresztül.
Wa no kuni arc:
Law-Zoro szál Kaidou területén. Célja.: Zoro kibontása, egy yonko meggyengítése és a vörös poneglyh megszerzése.
Megismerhetjük Zoro múltját, erejét. Karakterfejlődésen megy keresztül. (gondoljatok bele Kashiro, Zoro mestere, a ruhái, mestersége alapján egyértelmű, hogy wa no kuniból származik. Továbbá tottoland után zoro lesz az egyetlen akinek nem ismerjük a származását)
Ebbe a szinte már egy geometrikus formához hasonlatos történetvezetésbe bele illene a death match. Azonban én úgy vélem, hogy wa no kuni arc végén lesz egy szuszanás. Úgymond, hogy rendezze a sorokat ahol szálak és a tagok ismét összefutnak. Épp ezért is hangsúlyoztam ki a Totto land - Wa no kuni párhuzamot. Hisz Luffy, Marco és a minkek addig nem érkezdnek meg(inurashit & momo-tleszámítva), míg Zoro le nem kardozza a sógunt. Utána pedig a karakterek száma pedig eléggé meg fog ugrani. Ilyen szintű erővel pont rendben lenne egyszerűen Luffy és szövetségesei Vs Kaidou és szövetségesei. Ebbe csak belerondítana Big Mom és valamilyen szinten csorbítana az összeverbuvált csapat érdemein.
Marco és csapata, a minkek, a szamurájok, Luffyék...ez már biztos. Ehhez hozzájön Kaidou tisztjeivel parancsnokaival. Meg ugyebár Kid-nek is adni kell valami szerepet majd. Ehhez a karaktermennyiséghez ha hozzájönne Big Mom a legénységével az már olyan méretű lenne vagy nem nagyobb mint a Marinefordi háború. Ki kinek lenne az ellenfele? Ha azt néznék, hogy CSAK Lilin, Kaidou, Luffy összecsapás lenne akkor még valamennyire jól is hangzana. De a legénységet...az édességparancsnokokat Kaidou főtisztjeit is bele kellene vonni...ezért csak akkor lenne fair ha egyszerre kezdenék el püfölni egyenlő mértékben mind három oldal beosztottjai. Ezt pedig úgy, hogy sem Kaidou sem Big Mom rengeteg emberét nem ismerjük, nem tudunk róluk semmit sőt még valakiket nem is láttunk, nem látom túl valószínűnek. (Wa országa végére már tudni fogjuk, hogy néznek ki de akkor is elég furának tartom az ötletet, hogy elkezdik egymást pusztítani)
A Bé verzió lenne az ami elfogadhatóvá tenné magát a death matchet. Ez pedig az a háború lenne amit akinu és kaidou is emlegetett már. Ezt persze szintén elég valószínütlennek tartom. Mert abban bizony lessz Ingyom Bingyom. Az tényleg a történet csúcsa körül tudom elképzelni mivel teljesen átrajzolja majd a világot.
Azt inkább elfogadom és egyet is értek vele, hogy Kaidou után Big Mom nem lenne olyan jelentős. Azonban ezt inkább úgy sikkasztanám el, hogy erre is igazából ezernyi megoldás lehet majd. Az One Piece ködös és minél messzebbre akarunk előretekinteni annál homályosabb. Shanks, Weeble, Dragon, Vegapunk, Teach, Elbaf, világtalálkozó, Ryokugyu...szóval túl sok még itt a köd.
szerk.:
Viszont maga ez az összezördülése Luffynak, Lilinnel egy nagyon király táptalajt adhat egy későbbi konfrontálódáshoz.
szerk2.:
A másik dolog ami vicces, hogy Praliné, Chiffon, Lola mind a szerlem okán "lázadtak fel". Írta valaki régebben,Pudding kapcsán, Begével fog összejátszani. Ezt egyébként én is támogatom ha szerepelne Bege tervébe. (legalábbis örülnék ha így történne.
)
Továbbá arra leszek még borzasztó kíváncsi, hogy Bonney meg fog e jelenni az esküvőn. Habár ki tudja menyi ideje van a bújkálás mellett. De azért jó lenne látni.
Szerkesztette: beeng - 2017.03.13. 01:35