Tudjuk, hogy hakival sebezhetővé válnak a logia használók, mintha megfoghatóak lennének: http://naruto-kun...iece/687/9
Monet pedig logia-formájában volt akkor, amikor Zoro megsebezte, mégpedig úgy, hogy vérzett is a támadástól: http://naruto-kun...ece/687/14
Na most elsőre úgy tűnhet, hogy Zoro nem használt hakit, hiszen csak a kibocsátott támadását látjuk és bár a mangában nyilvánvalóan fekete a színe, de tudjuk, hogy ez nem a haki miatt van így, hanem egyszerűen a fekete-fehér manga miatt Odának nincs más lehetősége az ábrázolásra. Animében már világosabb a helyzet, ebből tudjuk, hogy kék repülő támadásról van szó: https://www.youtu...fqc6NPRmTE
Viszont egyértelmű, hogy Zoro támadása hakival történt, hiszen enélkül csak átment volna Moneten vízszintes alakban, Monet azonban nem átengedte magán a támadást, hanem egyfelől megállt benne, ráadásul még vérzett is. Tehát biztos, hogy hakit használt.
Ebből szerintem az következik, hogy Zoro repülő támadásai megőrzik eredeti természetüket úgy is, ha be vannak vonva hakival. Egyáltalán nem látom annak jelét, hogy ne így lenne, mert bár a mangában már csak akkor látjuk a támadást, amikor betalált, de még ez alapján is feltételezhetjük, hogy természetére nézve a támadása ugyanolyan volt, mint amikor még nem is tudott hakit használni Zoro. Persze úgy értem ezt, hogy megmaradt a repülő támadás természete is, tehát amit a légnyomást felhasználva használ Zoro, és a haki is, de mintha a kettő összeolvadt volna, és a hakinak ebben az esetben csak az a célja, hogy lehetővé tegye egyáltalán az ellenfél megsebzését, de maga a támadás már az eredeti kék színű repülő akármi. Az anime alapján egyébként teljesen nyilvánvaló, hogy így van, hiszen ellenkező esetben egy fekete sugarat kellett volna látnunk, azonban kék volt. De talán a mangából is kivehető: http://naruto-kun...ece/687/14 Közvetlenül a támadás helyén ott van egy csillagformájú fénylő valami, és szerintem ez egyértelműen arra utal, hogy itt Zoronak a jól ismert repülő támadásáról van szó, hiszen az szokott ilyen csillogást okozni, illetve ha ez olyan támadás lett volna, ami csak haki, tehát Zoro eredeti támadása elveszíti jelentőségét, akkor az a csillag szerintem megmagyarázhatatlan, mert pont az utal arra, hogy itt ilyen levegőpengés támadásról van szó.
Persze simán lehet, hogy baromság ez, de ha így van, akkor a logiák esetében is így kell lennie, mert az ő kibocsátott támadásuk lényegében nézve ugyanolyan, mint Zoroé. Így pl. ha a Mera Mera no Mit nézzük Sabonál, akkor egy távolsági támadása hakival bevonva először megtöri a másik logiáját egyfelől, másfelől pedig meg is égeti, hiszen a haki előtte semlegesítette a logia természetét. Így a tüzet is ugyanúgy használni tudja, aminek nyilván rohadt nagy előnye van a haki mellett is, hiszen nemcsak egyszerűen tiszta erő talál be egy ilyen támadásnál, hanem még éget is, ami nyilván további sebzést okoz. Persze ha az ellenfél is tud hakit, akkor megint más a helyzet, mert ilyenkor, maradva a példánál, az dönti el, hogy Sabo támadása égetni is fog-e, hogy kinek erősebb a hakija (ugye erről Zoro beszélt, hogy vannak fokozatok).
És amúgy az is simán elképzelhető, hogy már a levegőben lévő, éppen kibocsátott támadást is be lehet vonni hakival, hiszen láttuk Zoronál, másrészt a haki egybként is inkább valami szellemi természetű valami, de ami úgymond anyaggá is válhat, tehát lehet, hogy nem kell közvetlen testi érintkezés ahhoz, hogy belehessen vonni hakival a távolsági támadást. Bár ezzel kapcsolatban azért bizonytalan vagyok, de hát Zoro megoldotta valahogy és nyilván nem úgy, hogy hozzáért a kezével ahhoz a levegőpengéhez vagy mi az. Na de basszus, most azt jutott eszembe, hogy mi van akkor, ha alapból úgy lehet bevonni magát a távolsági támadást hakival, ha előtte az is be van vonva, ami kibocsátja? Maradva megint Sabonál, ha mondjuk a jobb kezét előtte bevonta hakival, akkor a jobb kezéből kibocsátott pl. tűzgolyó is ilyen hakis természetű lesz. Vagy Zoronál, ha bevonta egyik kardját hakival, akkor az ilyen kék támadások hakisak lesznek, ha ezzel a karddal bocsájtja ki. Szerintem ez logikus.
Na mindegy, most már totál belekeveredtem, de remélem azért érthető, hogy mire gondolok, mert nekem is elég zavaros. A lényeg az, hogy lehetséges, hogy összeolvad a logia a haki természetével, de úgy, hogy mindkettő megtartja a sajátját, így mindkét előnyét használni lehet. Lássuk be, a logiák kvázi semmit sem érnek enélkül, mert az Újvilágban már mindenki tud hakit, ráadásul tök izgalmas gyümölcsök lehetetlenülnek így el. A haki egyébként is eredetileg láthatatlan és inkább szellemi természetű, így könnyen alkothat egyfajta fúziót a logia-szerű gyümölcsökkel. Az, hogy mi mostanában szinte csak anyagként találkozunk vele, az főként a sok paremecia miatt van, meg Luffy G4-e miatt, de ahogy Luffy is kombinálta a gyümölcsével, úgy lehet, hogy a logiák is tudják.
Mit gondoltok?