Azért azt el kell ismerni, hogy a One Piecen eddig nem jelentkeznek azok a tünetek, hogy itt akartam abba hagyni, de kell a pénz. Viszont ez máég lehet probléma.
One Piece manga
Nem hiszem, hogy Oda átlagos író lenne. És itt nyilván nem szépirodalomra gondolok. De a shounen mangák, vagy...mittomén, tinédzsereknek szóló könyvek/filmek/sorozatok közül magasan kiemelkedik részletességben, kidolgozottságban, tervezettségben. Pedig én nem nézek/olvasok minden szart...de mittomén, ha pl. a Tűz és Jég dalával hasonlítom össze (ez ugye a Trónok harca), ami szerintem kimagasló minőség ebben a műfajban, ilyen célközönség mellett, részletességben nagyon hasonló, viszont ott már eléggé érezni, hogy Martin nem ilyen hosszúra tervezte, és a közben bejött szálak, események tömkelege miatt kezdi elveszíteni a fonalat (az ötödik könyvre), és a mellékszálak mellett hajlamos elfelejteni a lényeget. Ott érezni egy kis visszaesést. Legalábbis a többség így látja. (Én még nem is olvastam az utolsó könyveket, szóval nem is nyilatkozhatnék, de na, általános vélemény.)
Úgyhogy nem gondolom, hogy Oda átlagos lenne, ebben a műfajban semmiképpen sem.
Persze lehet, hogy neked sokkal nagyobb a műveltséged ilyen téren, de az én ismereteim alapján semmiképpen sem.
George Martin már lassan 70 éves. Sajnos, az időskori demencia létezik, és ennyi idősen bizony elkezdi elveszíteni korábbi tulajdonságait az ember (köztük főleg a memóriát és a koncentrációt).
Oda pedig csak nem rég lett 41. Kicsit átgondolatlanság összehasonlítani őket.
Abban egyébként egyetértek, hogy mangakák szintjét nézve, valóban kiemelkedik Oda. De ez annak köszönhető, hogy nem enged a rajongói befolyásnak (leszámítva a népszerűségi mércét).
Kishimoto is sok mindent évekkel előre eltervezett, csak ő egyszerűen minden jöttment rajongó nyomásának engedett, ezért rúgott fel sorra mindent, amit felépített.
Én is A és B pont módszerrel vezetek történetet, és a legtöbb író ismerősöm is. Akkor mi is annyira kiemelkedünk, mint Oda, vagy Oda is egy átlagos módszert használ, mint mi?
FeketeDani írta:
Kishimoto is sok mindent évekkel előre eltervezett, csak ő egyszerűen minden jöttment rajongó nyomásának engedett, ezért rúgott fel sorra mindent, amit felépített.
FeketeDani írta:
Én is A és B pont módszerrel vezetek történetet, és a legtöbb író ismerősöm is. Akkor mi is annyira kiemelkedünk, mint Oda, vagy Oda is egy átlagos módszert használ, mint mi?
Teljesen egyetértek Lad-del. Mindenesetre ahogy mondtam, bizonyára sokkal nagyobb tapasztalatod van ezen a téren, szóval nem vitatkozom...de ha nem ebben, akkor másban emelkedik, mert számomra a végeredmény bizony kiemelkedő. És érdekes, hogy nem úgy kiemelkedő, hogy azonnal elkap...de ha ráérez az ember, onnantól nem nagyon van megállás.
Bizonyára nem véletlen, hogy te is ide kommentelsz egyedül, a NK-on lévő sok projekt közül.
Martin meg Oda között én nem a kort hoznám fel legfőbb különbségnek, hanem a nemzetiséget Az egyik egy japán, aki szorgalmas (inkább közelebb van a munkamániáshoz), a másik meg egy lusta amerikai, akinek összejött idősebb korára az élet, és most kiélvezi De ez már eléggé off.
Srákok! Azért ne húzzatok rám túl szűk skatulyát! Azt egy szóval sem írtam, hogy Oda rossz mangaka lenne. A One Pieceről meg pláne nem mondtam rosszat.
Csak azt a többszöri kijelentést próbáltam megcáfolni, hogy Oda egy zseni, mert már évekkel előre kitalált valamit.
Isten ments a skatulyától
Remélem a rossz viccemet sem vetted túl komolyan.
Attól tényleg nem zseni, egyszerűen ez a gondos előre tervezés eléggé szembetűnő a történet során, azért hozzák fel sokan olyan sokszor.
Jon97 írta:
nem úgy kiemelkedő, hogy azonnal elkap...de ha ráérez az ember, onnantól nem nagyon van megállás.
Én szintén ott szerettem meg a One Piece-t.
Mondogatták mindig, hogy milyen jó, és addig elszenvedtem magam. Aztán viszont 'pukk' beszippantott a történet. Le se bírtak lőni. Folyton a One Piece járt a fejemben. Aztán meg Enies Lobby.... Még mindig libabőrös a hátam az ottani belépő miatt.
Ugrás a fórumra: |