Hiei valamilyen szinten igazad van. A két tudós viszont teljesen más területeken dolgozik, így elég nehézkes/ értelmetlen összehasonlítani őket. Persze ahogy nem bizonyítja, úgy nem is cáfolja az állítást hogy CC-nél okosabb lenne.
One Piece manga
Egyébként azzal maximálisan egyetértek én is, hogy a Mama hatalma itt indul majd el a lejtőn, és nem is lesz megállás.
caranox96 elmélete nagyon szép és logikus, de ha nem is így lesz, az biztos, hogy a Mama nem szerzi meg a Germa erejét (vagyis nem biztos, de valószínű), felbolygatják az egész csapatát (lehetségesen kiengedik az összes foglyot), ellopják a poneglyph másolatát, és biztos, hogy sok emberét fogják elintézni (Cracker, az egyik főtisztje már így is padlón van), még ha csak ideiglenesen, akkor is.
Elképzelhetetlennek tartom, hogy a Mama itt le legyen verve, de az biztos, hogy nagyon meg lesz tépázva, és valószínűleg annyira felcseszik az agyát, hogy nem fog a seggén maradni, és üldözni fogja Luffyékat (persze ez csak feltételezés), amivel csak a saját vesztébe rohan.
Legalábbis nem hiszem, hogy nyugodtan ülne, miután tönkretették a terveit és megalázták a saját szigetén, és igen, én sem hiszem, hogy túléli a végéig (vagy ha túl is éli, meg lesz fosztva minden hatalmától).
De majd kiderül.
igen én is úgy érzem már rég hogy ha itt megroppantják az erejét, akkor ez is hozzá fog járulni ahhoz hogy elmenekülhessenek. Szerintem valamilyen módon megoldja Oda hogy ha csak ideiglenesen is de a szigeteken maradjon BM (merénylettel, Brook a 3 "fő" lelkecske elpusztításával, családtagok elmenekülésével...). Ez csak tovább erősítené bennem azt hogy a következő arcban a világtalin szépen kinézi a Tengerészet magának Mamát. 3 admirálissal aligha tudna versenyezni. Így Luffyék után se tudna menni...
Tengerészetnek Dragon a fő problémája. Továbbra se értem, hogy miért menne a teljes erejével az új világba. Mi van, ha Kaidou kap az alkalmon és ledarálja a Tengerészet vagy Mama megmaradt erejét győztes függvényében? Esetleg Kurohige vagy mind a kettő. Abszurdum és felelőtlen lépés volna. Semmi nem garantálja a sikerüket ráadásul ellenséges területre kéne benyomulni, amit utána nem tudnának megvédeni. Nézd meg mivel járt Shirohige bukása.
Ilyen rizikot nem fognak bevállalni főleg, hogy minden erejüket kikéne vonni a Grand Line első feléről és a négy gyengébb tengerről, ahol elszabadulnának a pénzre és hírnévre vágyó kishalak. Káosz lenne utána. Marinfordon legalább viszonylag közel maradtak mindenhez, de az Új Világ pöppet messzebb van.
Ami ellene szól még, hogy Shichibukai oldal kicsit megcsonkult. Az ő erejük se teljes.
Hiei de ők mondták hogy eredmények kellenek a népnek. azaz a "leggyengébb" Yonkot akarják kiválasztani, amit a talin vitatnak majd meg. csak azért hogy a népnek azt mondhassák: legyőztünk egyet! az Marineford után megerősítené a beléjük vetett bizalmat. EZÉRT akarnak leverni egyet.
A öreg haldokló Shirohige házhoz ment és így is ekkora erő kellett ellene. Ráadásul Kaidou a halálát akarta. Így Shankeset is lekötötte.
Eltudod te képzelni, hogy a tengerészet elindul a teljes! erejével az új világba levadászni egy Yonkou-t? A kormánynak fingja nincs, hogy Luffy épp ott cseszekedik vele. Elképzelem, hogy az a haderő, ami Marinfordon jelen volt be megy a Whole Cake Islandra. Ahol szinte minden faj képviseletéből élnek, akiket a Mama egy csettintésre mozgósíthat. A lelkekről és a rengeteg kölykéről nem is beszélve.
Ez olyan, mintha egy(?) ország ellen menne háborúba a tengerészet. Az emberek bizalmáért cserébe megéri a kockázatot és az esetleges veszteségeket? A tengerészetben élőknek is van családja, ha meghalnak azok biztos nem fogják likeolni az ötletet.
És az esetleges győzelmük esetén még mindig ott a tény, hogy a másik három Yonkou esetleg végez a győztes maradékával vagy Dragon mondja azt, hogy itt a lehetőség és lecsapunk a védelem nélkül maradt világra és megdöntjük a kormány hatalmát. Akainu azért minden csak nem ilyen hülye. Gorosei se hiszem, hogy felelőtlenül hozna egy ilyen döntést. Szóval, hogy amit írsz megtörténjen olyan fegyvernek kell a kormány kezébe kerülni-e vagy lenni-e, ami garantálja a sikert.
Viszont itt és most megmondom, hogy a legnagyobb probléma Luffy, mivel megmondta, hogy ő maga veri le az összes Yonkout és egész biztos vagyok benne, hogy Kaidou és Mama az ő keze által fog elesni. Hogy a vesztes Yonkoura lecsap a tengerészet? Na annak már jó esélye van.
Jah és Luffy épp csak a bajszát húzogatja Mamának tényleges kárt még nem is okozott. Ha Luffy elmegy simán úrrá lesz káoszon. Bár Crackert legyőzte nem ölte meg.
Pacifista hadsereget küldenek oda azok csak amúgy is célpontokat gyilkolják meg és 2 év alatt csak tán toboroztak erős legényeket.
Mondjuk BIGMamit elég lenne valamerre visszaszorítani területérről és tengerészet bázist építene környékére vagy semleges terület lenne 1 darabig míg nem jönne másik yonkou
Azt se felejtsétek el, hogy nem tehetnek olyat, amire a többi Yonkou esetleg szövetségre lépne. Nincs veszélyesebb egy vadállatnál, ami fenyegetve érzi magát.
Kaidou háborút akar ez már kiderült. Szóval ha kicsit is megérzi a gyengeség és a vér szagát lefog csapni.
Az Új Világról beszélünk eddigi ismereteink szerint a G5 és Ph-n kívül minden az ellenség területe. Még Dressrosa is egy Shichibuakaié volt.
Ráadásul Mama nem fogja Luffyt egy másik Yonkou területére követni, ha mégis megtenné nos annak következményei lesznek.
Hiei így van. egyébként én szinte biztos vagyok hogy ha Shanks Fehérbajusz találkozót azonnal megtudták, akkor BM gyengülését is meg fogják hallani.
HA gyengül ugye de ezt előfeltételnek írtam előbb is. igaz nagy a serege de ha azok a fiai/lányai akik csak félelemből vannak vele lelépnek mikor Mami veszít a hatalmából még gyengébb lesz. Persze egy Yonko az egy Yonko de szerintem Oda nem véletlenül mondta azt hogy meg akar valakit támadni a Tengerészet.
Mikor hangzott el olyan, hogy a tengerészet megakar valakit támadni? Pont azt mondom, hogy Luffy épp csak karcolgatja Mamát semmi maradandó veszteséget nem okozott eddig neki.
Ha csak a lelkekben tett kár nem az. Viszont az megint olyan, ami egyhamar nem fog kitudódni.
Szóval igen messze vagyunk Big Mom hatalmának megrengésétől.
Ugrás a fórumra: |