Sanjinak valóban nincs hozzájuk köze, de hadd ne kelljen megmagyarázni, hogy Oda miért őket választotta. Egyfelől a főzési technikájuk vagy receptjeik miatt, aminek reményeim szerint lesz még valamikor konkrét jelentősége, másfelől pedig Sanji különösen undorítónak találja őket, így a velük való harc során fejlődik, mint ahogy ez így is lett, lévén itt tanulta meg a geppo-t vagy sky walk-ot, vagy hívjuk bárhogyan. Sanji elsősorban szakács, így olyan csoportot kellett válsztani, ahol főzéssel kapcsolatban fejlődik, emellett pedig harcolni is tanul. Nem tudom ki lett volna erre alkalmasabb Ivankovékon kívül. Egyébként pedig egy humorfaktort is adott az egésznek, én jókat derültem Sanji szenvedésein, de azért sajnáltam is szerencsétlent.
Nem különösebben foglalkoztat, hogy neked ennyi az OP és hogy a saját képedre akarod formálni, szíved joga, saját élményedet rontod el szerintem, legyen. De azért azt hadd jegyezzem meg tisztelettel, hogy az ilyen nagy szavak, mint hogy nem fogsz megbocsájtani Odának, nevetségesek. Végtelenül örülök, hogy így oldotta meg Oda, ugyanis megmutatta egy másik szemszögből is, hogy Zoroban mekkora alázat van és fontosabb a kapitánya, mint a saját célja. Mihawk ezt észre is vette, és épp ezért vállalta a tanítását. Óriási jelenet volt, az ilyenek miatt szeretjük szerintem sokan az OP-t, nem pedig utáljuk meg nem tudunk megbocsátatni Odának, mert mer valami szellemi és morális tartalmat is felmutatni.
Nem gondolnám, hogy baromságot írtam, ugyanis feltételeztem, hogy mindenki számára világos: a Zoro-Sanji rivalizálás egy poén, egy egyszerű humoros elem a sok többi mellett One Piece világában, semmi jelentősége nincs a történet lényegére nézve. Egyébként nem egy utalás volt már arra is, hogy Sanji és Zoro érteni is tudják egymást, pl. Punk Hazardon Sanji őszinte mosollyal bízza rá Zorora Tashigit, és talán valami olyasmit mond, hogy nem kell aggódni, Zoronak nagy szíve van, vagy legalábbis lényegét tekintve valami ehhez hasonlót.
Szerkesztette: Paidion - 2017.05.09. 17:25