Nekem addig a pontig elképzelésem sem volt arról, hogy mire megy ki itt a játék, amíg meg nem láttam, hogy Vegapunk 10 perc előnnyel szolgál azoknak, akik bizonyára megszeretnék akadályozni ezt a világközvetítést, amit éppen letol.
Megismétlődik a Dressrosa és Wano incidens - Doflamingot le kell győzni, mire a kalitka felszabdalná a szigetet / Kaidout le kell győzni addigra, mire Onigashima földet érne a Virágfővárosban. Annyi különbséggel, hogy itt nem kell legyőzniük senkit, csak fel kell tartaniuk a Goroseit, amíg le nem megy Vegapunk videóüzenete a népnek.
Szerintem nem azzal van a probléma, hogy nincs érdemi személy, aki megtudna küzdeni a Gorosei-vel, ezt Saturn esetéből is jól láthattuk. Ami irritáló, az a folyamatos regenerációja, amiről feltételezem, hogy a többi vénnek is lesz. Dorry és Broggy is oda tartanak, ahol Luffy van, az ősi robot sem jelent meg még, Nika pedig úgy aláz bárkit, ahogy akar, szóval egyáltalán nem érzem reménytelennek a helyzetet, főleg annyira nem, hogy menekülniük kéne.
Ami még kérdéses, hogy ha Vegapunk üzenete célba ér és ha csak a felét is elmondja annak, amit szeretne, a Gorosei mit fog tenni? Vissza teleportálnak a Szentföldre és bocsánatért könyörögnek Imu-nak? Azt meg valahogy nem tudom elképzelni, hogy majd pont a Gorosei fogja üldözni a Szalmakalaposokat.
- Szerinted mikor hal meg egy ember?
(...)
- Amikor elkap egy gyógyíthatatlan betegséget?
- Nem. Hanem akkor... ha elfelejtik.