Sziasztok!
Nem tudom hogy ebbe vagy a másik topic-ba illene jobban a mondandóm, de inkább ide írom mert ez lazábbnak tűnik.
Eddig nem olvastam a mangát, de most hogy lassan egy hónapja már nem láttunk új részt, és facen az One Piece-es csoportokban meg már úgyis szét spoilereztek nekem mindent, elhatároztam hogy elolvasom a mangát, és nagyon nem vagyok elégedett a történet alakulásával, szóval gondoltam kiírom magamból itt, hátha valakivel tudok egy jó diskurzust folytatni erről.
Először is én nagyon vártam hogy Sanji felvegy a roham ruhát, elég érdekes volt hogy ő is kezdett olyan lenni mint a testvérei, igazából jó volt ez a csavar, de az hogy elpusztította a ruhát az nagyon nem tetszett. Szerintem ha felveszi és utána valahogy felülkerekedik a negatív tulajdonságain az egy remek megoldás lett volna (még ha sablonos is, de az egész anime shounen formátumra épül szóval erről nincs értelme beszélni), így viszont egy elég komoly powerup-tól vonta meg magát, nem csak a szükség pillanatában de a jövőben is örökre, ami nyilván ostobaság, szóval nem örültem ennek.
Továbbá értem én, hogy a One Piece az nem az Akame ga Kill, hogy hulljanak a szereplők mint a legyek, de Kanjuro kb 3x kapott halálos sebet meg mindig úgy tűnt meg is hal, de folyamatosan megállíthatatlanul harcolt, Apoo-nál kb ugyanez a helyzet, Orochi-t is kifilézték már párszor, de szinte kutya baja... Bezzeg Ace-t szemrebbenés nélkül megölte Oda, az ilyen szemét karakterektől meg nem tud megszabadulni. Nem értem mire jó ez, szerintem sokan várjuk azt hogy meghaljanak ezek a karakterek. Fogadok az lesz hogy mind túléli és a harc után börtönbe kerülnek vagy ilyesmi, de szerintem így is van elég karakter ebben a sorozatban. Ezektől nyugodtan meg lehetne már szabadulni végre. Kiku és Kin'emon is fontos karakterek, de ők is eleget kaptak már, ha meghalnának érthető lenne, de szerintem ők is túlélik majd.
Annak sincs semmi értelme hogy Kaido már 2x-3x megölhette volna Luffy-t de nem tette, még bánta is utólag, meg eleve ez az egész hogy ennyiszer veszít. Értem én, hogy kell a drámai hatás meg fel akarta vezetni a gear 5-öt, de ezt lehetett volna máshogy is.
A Gear 5 meg szerintem egy vicc, nagyon idétlen Luffy haja, ezen kívül meg semmi extra, azt a kis gőz felhőt leszámítva (bár ez szerintem jól néz ki). Szerintem sokan egy teljes testes haki-t várak, vagy valamilyen menő formát, és nem ezt. Ez inkább ilyen gear 2,5 lehetne vagy nem is tudom. A Grear 4 mindkét formája elég vagány lett, ezekhez képest mindenképpen vissza lépés. Remélem lesznek a Gear 5-nek is további változatai majd (a fehérséget leszámítva), és az talán kompenzája ezt. Mondjuk úgy néztem, hogy mintha az 5. forma Luffy alap támadásait hozná vissza, amiket még akkor használt amikor kezdődött a sorozat, mostanában meg már alig. Ilyen szempontból jó ötlet, de akkor sem ezt vártam és csalódott vagyok.
Kíváncsi vagyok lesz-e valaki aki végig rágja magát az irományomon és lesz is kedve diskurálni erről. Remélem igen, szívesen vesézném ki a témát.