Bastian
Naruto-Kun.Hu Team
Moderátor
Akár igazad is lehetne, jasek, és nem csak neked, csupán az a baj, hogy nem a kritikusok szokták általánosságban piedesztálra emelni a komorabb pillanatokat, hanem a védők, mert az extázisukból adódóan szerintük a kritikusokat elhallgattatják azok a pillanatok. "Akik komolyságot akartak, azok most megkapták!" és hasonló mondatok hangoztak el, nem is egyszer. Valljuk be, volt mire fel ezt állítaniuk, elvégre karakterek kerültek a halál szélére, bajtársat kellett levágni, árulások sorozata történt, és még sorolhatnám. Az már más kérdés, hogy mi lett azokból a pillanatokból...
Akkor most miért is akarjátok elvinni az eszmecserét egy olyan irányba, hogy ez egy gag manga (is)? Borzasztóan kényelmes megoldás ezzel rálegyinteni a konfliktusra. Ne akarjátok kedvenc asztronauta fórumozónk "Ez egy shounen!" általánosító dumájának sémáját átvenni. A shounen továbbra is korosztályt jelöl, nem egy műfajt.
Ami engem illet, nem az számít számomra, hogy van-e értelme, vagy nincs, meg lesz-e magyarázva később, vagy sem, volt-e előjele vagy sem, illetve mennyire kreál ez rengeteg érthetetlen dolgot korábbról, vagy sem. El tudom már dönteni ennyiből, hogy mit gondolok róla, nem kell megvárnom a történetszál és a manga végét ahhoz, hogy véleményt alkossak.
Szerintem nem növeli a manga színvonalát ez a húzás. Nem kell csodálkozni azon, hogy megosztóak a vélemények. Sokat elárul, hogy visszamenőleg milyen kapaszkodókat keresnek a rajongók. Ők is tudják, hogy ez nagyon nem lógott a levegőben, még akkor sem, ha bele lehet magyarázni dolgokat. Ha a levegőben lógott volna, akkor tele lett volna a fórum az elmúlt években azzal, hogy Luffy gyümölcse egy különleges gyümölcs, sőt, még csak nem is Paramecia. De ez nem így történt.
Azzal zárnám a mondandómat, hogy a történtek vélhetőleg a "power creep" számlájára írhatók elsősorban. Luffy nem verhetné le máshogyan Kaidou-t ebben a történetszálban. Úgy gondolom, hogy ezzel nem állítok valótlanságot. Nincs idő újabb, hosszabb edzésre, időugrásra. Ez van, ezt kell elfogadni, még ha nem is szeretni.
"Nem vagyok híve annak, hogy elragadjanak a haszontalan érzelmek és hátba szúrjanak az
aggodalmamért. Annak pedig még kevésbé vagyok híve, amikor valaki mást szúrnak hátba."
Accelerator - Shinyaku Toaru Majutsu no Index (10. Kötet, 9. fejezet)