Megmerem kockáztatni hogy az Arlong elleni battle axe mozdulat az LA-ben sikerült a legjobban, nálam a sorozat fénypontja volt.
12
|
One Piece live-action (Netflix)
Nekem amúgy tetszik, színészek is elég jók, karakterek is jól hozva. Az hogy a sztori nem annyira teljes, az érthető, azért ezt amit most megcsináltak, lehozni 61 részbe, elég költséges lenne. Nyilván hiányoznak harcok, meg néhány történet, de attól még jó. Mondjuk még csak a 6. résznél járok, de egyetlen egy dolog van ami zavar, az pedig Garp. Nem tudom hogy csak én vagyok-e igy vele, a jelleme nagyon nem Garpos. Tudjuk hogy az egyik legnagyobb hőstettét azért hallgatja el, mert összefogott egy kalózzal, erre meg kidől egy vitorlája, és már szól is egynek hogy segítsen. (Mondjuk ez a kalóz se arról hires az eredeti történetbe, hogy nagyon követné a tengerészek utasításait.) Illetve Garpnál még az a ragaszkodás, hogy elkapja Luffyt.
De ezen felül tényleg jók a karakterek, jók a szinészek, remélem lesz még azért folytatása, engem érdekelne.
Sikerült befejeznem. Összeségében tetszett, s ezt ugy tudom mondani hogy 15 éve olvasom a mangát. S a végén mikor kibontják a vitorlát hát libabőrös lettem, a kedvenc jelenetem. S az is nagyon tetszik hogy Luffy az orrdiszen utazgat ez annyire nosztalgikus. Azt kell mondjam bár minden mangát legalabb ilyen szinten hoznának Live actionban. Nem okozott csalódást, hiányérzetem sem maradt. Sokkal de sokkal rosszabra számitottam. S a jelmezek a cosplay.hangulatát hozzák nekem, amennyire nem tetszettek a végére már ne is zavartak. Köszönet Oda mester ✌️ Arigato
AFR írta:
Beugrott a legkevésbé értett jelenet
Legalábbis a számomra
Mezítelenmeppo tükör előtti pózolgatása miért kellett?
Annyira tudnék nélküle élni
Ruhában se lett volna kevésbé szégyen a jelenetben nem?
Tegnap Oda-sensei maga jelentette be, hogy a műsor megújul a második évadra.
https://www.youtu...JXN6MhF3js
A "renew" sorozatok esetén "berendelés"-t jelent. Berendelték a 2. évadot.
----------
Rémlik nekem egy hozzászólásom, de lehet, hogy csak beképzelem. Talán valami olyasmit írtam, hogy az élőszereplős minél tovább fog menni, annál rosszabb lesz, vagy annál több probléma merülhet fel. Ez nagyjából be is jött az első évad során. Azt azért hozzáteszem, hogy egy ilyen terjedelmes és rengeteg karaktert számláló műnél, látatlanban sem lehetett ezt elkerülni.
Az 1. rész a legjobb adaptációs szempontból, meg merem kockáztatni, hogy veri a mangát is.
A apróbb problémák a 2. résztől kezdve jelennek meg. Buggy bármennyire is szórakoztató, a személyisége meg sem közelíti a mangásat. A legénységével mi lett? Mi értelme volt Arlong Park-ig elvinni, ha nem segít? Ha pedig neki kellett volna információkat szivárogtatni, akkor Naminak mi volt a feladata? A Shanks iránti megvetéséről sem tudtunk meg semmit.
Usopp debütáló történetszálában Zoro visszaemlékezése sokkal jobb volt. Jango nélkül pedig Usopp hasznossága erősen megkérdőjeleződik a számomra. Pedig ezen a ponton még bírtam Usoppot a mangában, erre az élőszereplős tesz róla, hogy már húzzam a számat.
Tetszett a módosítás a Baratie-nál, hogy Mihawk bánik el Don Krieg-ékkel. Viszont hiába volt pazar a Mihawk-ot alakító színész játéka, mégiscsak Sanji debütáló történetszálában vagyunk, ahol Zoro egy újabb visszaemlékezése, és Nami történetszálának elemei keverednek, totál elvonva a figyelmet Sanjiról. Ez a legnagyobb baj a sűrítéssel.
Hatchan nem létezik Arlong Park-nál. Kár érte. A Battle Axe nem fog kárpótolni azért, hogy kispórolták a harcot. Luffy effektíve még azt is elismerte, hogy nem tudja legyőzni Arlongot a hagyományos módon. De úgy egyébként a harcok úgy összességében inkább "harcocskák" voltak. Látszott, hogy messze az okozta a legtöbb fejfájást a készítőknek.
Közel 100 fejezet lett feldolgozva 8 részben. Nem utáltam, nem volt szekunder szégyenérzetem a létezésétől, a nézésétől. Vállalható, helyenként jó.
Rá kellene gyúrni az akciójelenetekre, mert vannak kétségeim Arabastá-t (Majdnem elfelejtettem, remek volt a Baroque Works utalás) illetően, és akkor még mi lenne azt követően...
Oda azt mondta, hogy az LA az utolsó esélye, hogy minél több emberrel megismertesse az OP világát. Vagyis az LA leginkább azoknak készült, akik valamiért ódzkodnak a manga és az anime megismerésétől, hosszúságától. Én mindig úgy tekintek rá, mint a manga alternatív történetére, mely nem igazán az anime kedvelőknek készült. Persze van benne hiba és sok mindent kihagytak. De a hosszúság miatt tényleg képtelenség mindent adaptálni.
Viszont pozitívan sok olyat olvastam, hogy valakinek éppen az anyja vagy nagymamája/papája megnézte és szerették, holott fogalmuk nincs a mangáról. Vagy épp az LA hatására elkezdte nézni az animét stb. Szóval Oda azon célja megvalósult, hogy az OP sok olyan emberhez eljutott/megszólított, akiket ez előtte nem érdekelt. Szóval ezen szempontból a sorozat csillagos 5-ös.
A sorozat készítőinek javára (vagy szerencséjére) kell írni azt is, hogy kb. a lehető legjobb pillanatban jelent meg. Ha megfigyeljük a mainstream filmeket, könyveket, sorozatokat, mindig van valamilyen tematika, ami épp kiemelkedik a többi közül néhány éven át: vámpíros, fantasy, scifi, szuperhősös stb.
Most épp a szuperhősös korszak (szerintem) leáldozása történik, az embereknek már tele van a púpja a városok felett repkedő, feszülő rucis pofonosztókkal. Talán ezért is volt nagy felüdülés az idei Wednesday vagy épp most a One Piece, mert azok egy teljesen más világot és műfajt képviselnek. Tehát nagyon jól lett eltalálva a sorozat premierdátuma, akár tudatos volt, akár nem.
Alátámasztom az előző kommentelő gondolatát azzal, hogy rrrrrrrengeteg megkeresés érkezett hozzánk az elmúlt 2 hétben a One Piece kapcsán. Mind az anime online epizódjait, mind a mangát keresték rajtunk (hát ugye mindkettőben van egy-egy nagyobb lyuk), vélhetően ők mind új nézők lettek. Tehát sikeresen vonzotta be az embereket ebbe a világba.
Alapjába véve tetszett. Ugyan nem volt meg ugyanaz a hangulata, mint az eredeti formátumoknak (manga, anime), mégis volt benne valami onepiece-es. A színészeket pacekra nagyon eltalálták, Luffy, Nami és Zoro nagyon jól játszottak (bár némiképp torzítottak a karakterükön, ami inkább volt felüdülés mintsem fájó pont). Usopp megjelenésétől kezdve jelentéktelen volt nekem, és sajnos még azt is elvették tőle, hogy a sarkára állhasson (Jango legyőzése vagy épp a Kuro headshot). Sanji szerintem jó lesz/lehet, de ahogy Bastian is írta, a saját "csatlakozási sztorijában" nem koncentráltak rá eléggé, ezért az első évadban azt érzem inkább, hogy kicsit olyan "jó, ő is kell, megvagyunk, mehetünk". Épp ezért indokolt lehetett volna Loguetown végéig adaptálni, akkor talán kapott volna annyival több képernyőidőt, hogy többet tudjak mondani róla.
A történeti változtatások nem zavartak, és meg tudom érteni azt is, hogy a mai trendnek megfelelően miért kellett feljebb hype-olni Arlongot. Ami kifejezetten tetszett, hogy ami se a mangában, se az animében nem volt kimondva vagy nem volt egyértelműen elénk rakva, azt itt belepakolták: pl. ha a mangán/animén múlna, a mai napig nem tudnánk, hogy Cocoyashi falu a Conomi-szigetek egyik szigetén található, ugyanis a sziget neve sosem hangzott még el. Az is tetszett, hogy gyakorlatilag a Baroque Works-ös csatlakozási felkérés, amit csak említenek az Arabasta sztoriban, itt konkrétan bemutatásra került, ráadásul egy olyan számozott ügynökkel, akiről szintén csak szóbeszédből tudjuk, hogy volt (az előző Mr. 7). De ilyen volt még a Kuro - Morgan kapcsolat, ami nekem konkrétan pár hónappal ezelőtt esett csak le (mármint hogy mikor Kuro fel akarta adni magát látszólag, akkor Morgant hipnotizálta, hogy azt higgye, őt - vagyis Kurót - kapta el. És Morgan emiatt lett a bázis főmuftija).
Ami viszont nagy előnye a live actionnek, hogy kihagyták az összes (animében számomra) irritáló karaktert: Usopp három kis haverja, Yosaku és Johnny, Pearl és Hatchan. Nem hiányzott egyik se... bár a séta Arlong Parkba eléggé bénácskára sikerült számomra, a OP egyik legmenőbb jelenetének tartom, mikor berongyolnak oda és Luffy csak annyit kérdez: Melyikőtök az az Arlong? - magyarra fordítva: Na, kit kell pofánvernem? Top 3 jelenet egyike mai napig.
Luffy kicsit érettebb, Nami kevésbé aljas és hirtelen haragú, Zoro sokkal magánakvalóbb, Sanji nem love cook hanem inkább szimplán szoknyapecér, míg Usopp jellegtelen és jellemtelen lett. Rajta érzem egyedül azt, hogy nem élvezte kellőképpen a forgatást vagy az eredeti anyagot. A többiek sokkal jobban benne voltak a karakterükben, a szerepükben.
Amit viszont nem lehet elvenni a sorozattól: szinte ki van írva 124-es betűmérettel minden egyes rész elejétől végéig, hogy szeretettel és tisztelettel készült. Ez minden egyes másodpercében érezhető volt.
Az LA Usopp védelmében fel kell hozni, hogy kis túlzással már Oda se tudja mit csináljon a karakterével, 1100 fejezet alatt ugyanott van, ahonnan indult: gyáva és hazudik mindenről
Mondjuk így, hogy kb semmit nem csinált a saját történetszálában kissé furcsának hatott, hogy végül csatlakozott Luffyékhoz (párom, aki az eredetit nem ismeri, meg is jegyezte, hogy nem érti minek kell nekik valaki aki semmire nem jó).
Sanji annyival jobb helyzetben volt, hogy nála megvolt a kémia a többiekkel a rövid játékidő ellenére is, bár az ő karaktere jóval szerethetőbb mint a hosszú orrú barátunké.
Még ennyi idő után is meglep, hogy még mindig szerzi a sorozat az új rajongókat. Sok jó reakció videó van a youtube-on is mind a mai napig olyanoktól, akik azleőtt még a mangáról sem hallottak, nemhogy az animéről. De mind egytő- egyig rajongói lesznek az egésznek. Sokan ezt a "családias-bajtársias" légkört emelik ki. Valamint furán bájos légköre van az egésznek, ami miatt hamar megszerethető.
Ha Loguetown és Alabasta ív jól fog sikerülni (remélhetőleg több pént áldoznak rá, olvastam olyat, hogy nagyban korlátozta pl a VFX-t is a költségvetés), akkor ebből még nagyobb örület lehet.
Bár kissé tartok Chopper ábrázolásától. :,D
Egyesítve 2024.04.02 15:49:19:
Tegnap volt Usopp születésnapja. A Netflix készített egy kis videót Jacob Romero-val és a második évaddal kapcsolatban. Sokak szerint ez az egyik ív megerősítése... Én jót mosolyogtam a végén.
https://www.youtu...pdS4hgDXLM
Egyesítve 2024.06.25 18:23:43:
Kijött 4 hivatalos casting a második évadra.
Mr.3 bődületesen ott van.O.o
https://x.com/one...1031032960
Ugrás a fórumra: |