Véleményem szerint ez alatt a 2 év alatt, több karakter is megtanult hakizni. Ha Bellamy szintű embereknek felébredt a haki akkor, már sok ember el sajátithatta .
Ugy látszik a tengerészek belehuztak haki használat terén
One Piece - Képességek - Démongyümölcs, Haki, stb.
Azon én is jót mosolyogtam. Kezd a haki is olyan lenni, mint anno az ördög gyümölcs. Először még milyen ritka volt, csodálkoztak és ámultak, ha valakinek volt, főleg, ha logia. Most meg valaki felbukkan ilyen erővel, akkor nagyjából a "Pff, kinek nincs?" kategória reakció érkezik rá. Persze értem én az okát és a logikáját, de azért megmosolyogtat.
Amúgy abban teljesen igazad van, hogy a 2 éves időugrás óta bőven elképzelhető, hogy használja.
"A tengerészeknél pedig a nagyobb rangú vezetők tudtak csak hakit használni. Esetleg pár katona."
Elvileg vice admiral (nem jut eszembe a magyar fordítás) ranghoz kötelező a haki használata.
Off:
Mi lett volna ha Smoker gyümölcsét más ette volna meg?
Reigen írta:
Annyi biztos, hogy Shicibukai korában nem használta. Láttuk már, hogy néz ki, mikor Luffy gumitestét hakival ütik meg. A közös harcuknál arra nem volt példa. A fegyverzet színén kívül pedig a többire se mutatott eddig affinitást. Jó párszor került olyan helyzetbe, ahol használhatta volna. Az, hogy nem tette elég következtetni arra, hogy nem is tud. Azóta persze eltelt két év a mangában, szóval azalatt elsajátíthatta természetesen.
Abban igazad van, hogy az Új Világban szinte alapvető követelmény a haki. Crocodile korábban azonban csak a Paradicsomban tevékenykedett.
TDrake írta:
Szerintem Crocodil is tud HAkit használni, Marinefordnál Doflamingót sem láttuk még Hakit használni.
Szerintem tuti, hogy addig nem lehet újra rengés gyümölcs, amíg feketeborosta fel nem dobja a pacskert.
Én úgy értelmeztem, hogy az ördög gyümölcsökben levő ördögök vagy mik, ilyen kis unalmas mogorva lények, akik csak gazdatestet keresnek maguknak. Viszont utálják egymást így nem maradnak meg egy testben ketten. Ha viszont meghal a gazdatest, akkor kénytelen újra egy gyümölcs formájába reinkarnálódni
Szittyka írta:
Szerintem tuti, hogy addig nem lehet újra rengés gyümölcs, amíg feketeborosta fel nem dobja a pacskert.
Én úgy értelmeztem, hogy az ördög gyümölcsökben levő ördögök vagy mik, ilyen kis unalmas mogorva lények, akik csak gazdatestet keresnek maguknak. Viszont utálják egymást így nem maradnak meg egy testben ketten. Ha viszont meghal a gazdatest, akkor kénytelen újra egy gyümölcs formájába reinkarnálódni
akashi ne szidj le embereket ilyen apróságok miatt a legtöbb fordítás ördöggyümölcsnek írja.
Doffy se mutatott semmi affinitást marinefordban a hakira pedig még le is fejezte Crocot. És akkor már tuti hogy volt neki. Lehet hogy Croco azért nem használta mert aki ellen kellett volna az ki tudja védeni. Pl amikor jinbe luffyval menekült kettévágta Akainut de én feltételezem ha tud hakit használni azért nem tette mert látta hogy akainu hárította marco és vista hakiját is magyarul csak erőt pocsékolt volna. A vidéki gyalogokhoz meg elég a homok minek haki. Luffyt anno rendesen lebecsülte és Luffy csak egy 5ös lottónyi szerencsével tudta legyőzni, miért használt volna ellene hakit amikor egyszerűen csak kiszárítja?
Lássuk be, azért akkoriban a hakit szerintem még nem teljesen találta ki Oda. Biztos, hogy volt valami a fejében, de nem volt kidolgozva, és ez később kicsit ellentmondáshoz vezetett. Jelenleg talán ez a legnagyobb "baki" a történetben, legalábbis nagy belemagyarázás kell, hogy valami értelmet vigyünk bele. Viszont Istenem, egy ekkora történetnél ez igazán elnézhető, bárcsak ekkora hibák lennének más történeteknél is.
Ugrás a fórumra: |