rendben, bár nem értem teljesen amit le írtál de rendben
One Piece anime (Tilos a spoiler!)
Köszönöm a mostani és az eddigi részeket is! Áhh, megöl a kíváncsiság, hogy mi történhetett pontosan 800 évvel ezelőtt
Kaido végzett az öregasszonnyal... mi oka volt rá? Bűntudat?
(az utolsó két oldalt nem rakták bele, pedig felvett pár kérdést, nah majd legközelebb)
Köszi a heti részt!
ZQt írta:
(az utolsó két oldalt nem rakták bele, pedig felvett pár kérdést, nah majd legközelebb)
Harcban voltak, nem csak Kaidou és Oden, hanem többen is. Nem egy olyan harcban, ahol ha valaki felemeli a kezét, akkor jön a pihentető időkérés. Nem egy olyan harcban, ahol 1 vs. 1-ek vannak egy harci torna keretében. Oden mutatott valami olyat, amit Kaidou ritkán tapasztal, de a banya miatt Kaidou nem tudta felmérni Oden képességeinek határát a végletekig. Az viszont Oden ösztönös reakciója volt a természetéből adódóan, hogy elforduljon. Kaidounak nem volt oka felajánlani bármilyen visszavágó lehetőségét, mert már mindkét fél piszkosul játszott, tervezett játszani. A banya által viszont ismét testközelből láthatta, hogy Oden ideológiája a szöges ellentéte a sajátjának. Már lendített, nem tudott megállni, de azt felfogta, hogy Oden már megint nem volt hajlandó feláldozni valakit, hiába jöhetett volna ki előnyösen belőle. Nagyobb büntetés volt Kaidou számára ez az emlékeztető a banyának köszönhetően, mint az eshetőség, hogy Oden, egy méltó ellenfél legyőzze. A banya pedig megfizetett ezért.
Azt kell mondjam, hogy voltak kedvenc flashback sztorijaim a One Piece animében (pl. Nami gyerekkor), de feldolgozás szempontjából számomra minden kétséget kizáróan ez volt a legszínvonalasabb. A Kaidou vs. Oden rész animációja és hangulata valami elképesztő volt.
Nagyon szépen köszönöm az új részt!
Igaz hogy még nincs vége az animében, de ez volt számomra is az egyik legjobban megírt háttértörténet a One piece egésze során. Véleményem szerint Yasuie halálát túlságosan elnyújtották az animében, és ezért kicsit féltem tőle hogy Oden kivégzésénél is ez fog bekövetkezni. De szerencsére nem ez történt, és ezért nagyon hálás vagyok a készítőknek.
lex094 írta:
Köszi a heti részt!
ZQt írta:
Szerintem semmi bűntudatot nem érzett Kaido (legalábbis ahogy bemutatták a karakterét nem kéne éreznie) csupán felidegesítette, hogy beleszólt a banya a csatájába. Főleg hogy, nem feltétlen állt vesztésre Kaido.
(Bár nem értem, hogy akkor miért ütötte le Odent XD Na mindegy
Vagy hogy miért nem kért visszavágót, vagy kímélte meg Oden életét, ahogy megígérte. Lehet túlgondolom. )
Sziasztok! Régóta motoszkál bennem pár kérdés, és végre eljött az ideje hogy feltegyem őket, remélem valaki esetleg tudja rájuk a választ, magyarázatot. Pár dolog lehet spoileres választ igényelne, akkor azt a topcinak megfelelően ne itt hanem privátban beszéljük meg, köszi!
1) Még a Germa 66 részeknél, volt egy jelenet, amikor Luffy ki volt láncolva, és konkrétan majdnem letépte a saját karját csak hogy kiszabaduljon, látszott hogy szakad szét a keze. Nos, én azt feltételeztem hogy ennek lesz valamilyen negatív hatása a jövőben, pl nem tudja majd olyan messzire kinyújtani a kezét vagy nem is tudom, mert fájna neki vagy nem gyógyult be teljesen stb. Hisz mégis csak konkrétan majdnem lecibálta a kezeit... De látszólag meg sem kottyant neki. A kérdés pedig az hogy akkor ez tényleg ennyi volt, vagy még nem jutottunk el olyan részhez aminél ez látszódni fog? Mert számomra nehéz elhinni hogy ez csak így meggyógyult, mert elég komoly sárülésnek tűnt.
2) A Katakuri elleni harcban Luffy ha minden igaz végül teljesen elsajátította a jövőbe látást, viszont volt pár jelenet ahol azóta használta, ám neki nem volt olyan, mint Katakurinak. Neki ugye vörösek voltak ekkor a szemei meg egy elég jellegzetes hangot játszottak le. Luffynál meg nem. Akkor még nem sajátította el teljesen? Vagy mi lehet ennek az oka?
A következő két kérdés gyanítom azért született meg bennem mert az One Piece nem konzisztenst és variáltak pár dolgot a történet közben.
3) Haki. Amikor legelőször találkoztunk a Hakival, még az égi szigeteken vagy amikor Rayleigh használta, akkor senkinek sem volt fekte a bőre (meg Enelnek sem volt vörös a szeme mint Katakurinak a kövőbelátásnál), mégis így viselkedett az egész. Nekem az az érzésem hogy egy jó pár száz résszel később jutott a történetírók eszébe hogy ez mennyivel vagányabb lenne és bevezették, és most a Kaido elleni harc során próbálják megmagyarázni ezt, ugye ezt a Wano szigeti féle hakitval. De ez csak amolyan foltozás szerintem, és a valóságban meg csak meggondolták magukat az írók. Szerintetek mi az igazság? Előre el volt tervezve vagy csak fogalmuk sem volt hogy hogy alakuljon a történet a jövőben? Plusz a Haki nevét is megváltoztatták már, mert az égi szigeteken máshogy hívták, bár úgy ahogy van ezt még lenyeli az ember, hogy az egy elszigetelt hely és ott más a neve.
4) Donflamingo szivárvány húrja. Amikor emberünk legelőször használt amolyan karom támadást a húrokkal akkor az fehér színű volt, de vagy 50 résszel később már szivárványos. Nekem itt is az az érzésem hogy ezt fehérnek találták ki, ez az eredeti, de utána talán LMQTB miatt szivárványra színezték, de semmiképpen sem ez volt az eredeti ötlet. Szerintetek?
Ugrás a fórumra: |