Nos nekem van pár kérdésem:
#1 Miért veszti el Chisaki a képességét mert levágták a kezét? Lábával nem tudja aktiválni? vagy nem tudom?
#2 Várható volt hogy nighteye meghalt rip, nagyon okos hős volt, ám a végén úgy tűnik mintha már nem is működne a képessége és ezt amolyan biztatóként mondja miriónak hogy ő nagyszerű hős lesz. (mivel mirio nem igen fogja visszakapni képességét ezért képesség nélkül nehéz top hősnek lenni
#3 Nem levágták annak a bűvész csávónak a karját akkor hogy volt meg mindkettő? ellopja chisakitól vagy mi?
#4 Vajon mi volt a célja Tomurának ezzel a lépéssel azt se nagyon értettem.
#5 Két dobozt említ Tomura tehát lehet az egyik az ellenszeres lenne?
#6 Jövőhéten lesz rész mert ilyenkor szoktak egy hetet kihagyni?
Kíváncsi leszek milyen új szálon indul ez az anime mert a utube videóból nem sok minden derül ki.
War doesn't determine who's right. Only who's left.
Nos nekem van pár kérdésem:
#1 Miért veszti el Chisaki a képességét mert levágták a kezét? Lábával nem tudja aktiválni? vagy nem tudom?
#2 Várható volt hogy nighteye meghalt rip, nagyon okos hős volt, ám a végén úgy tűnik mintha már nem is működne a képessége és ezt amolyan biztatóként mondja miriónak hogy ő nagyszerű hős lesz. (mivel mirio nem igen fogja visszakapni képességét ezért képesség nélkül nehéz top hősnek lenni
#3 Nem levágták annak a bűvész csávónak a karját akkor hogy volt meg mindkettő? ellopja chisakitól vagy mi?
#4 Vajon mi volt a célja Tomurának ezzel a lépéssel azt se nagyon értettem.
#5 Két dobozt említ Tomura tehát lehet az egyik az ellenszeres lenne?
#6 Jövőhéten lesz rész mert ilyenkor szoktak egy hetet kihagyni?
Kíváncsi leszek milyen új szálon indul ez az anime mert a utube videóból nem sok minden derül ki.
Azért látszik, hogy nem figyeltél eléggé Nem olvasom a mangát, de eddig elég érthető volt minden.
1. Nem veszti el a képességét, mert minden képesség genetikai mutáció eredménye, ezért kell a szérum ami Eri képességének köszönhetően visszfordítja a mutációt, ezért akin használják, abból csak egy sima ember lesz. (pl Mirio)
Csak a kezeit vesztette el, amivel használja a képességét mint PL Aizawa, akinek szüksége van szemire (látására) a képessége használatához. Viszont, ha kapna egy másik kezet PL Eri visszaforgathatná a testét addig, amikor még megvolt mind a két keze vagy egy másik képességgel kapna egy új kezet, akkor simán használhatná a képességét és helyreállíthatná a másik kezét.
2. Nem mutatták, de attól még lehet, hogy látott valamit, csak nem pozitív dolgot, ezért "hazudott" neki, hogy képesség nélkül is lehet hős (Pedig nem lehet, mert direkt így kezdték az animét, hogy Deku se lehetett volna hős, ha nem kapja meg az OFA-t)
3. Nem volt meg a keze, ha jobban megnézed az egy műkéz / robot kar
4. Tomura célja az volt, hogy ellopja a képesség megszüntető szérumot (gondolom valakin használni akarja), közben pedig elintézte Chisakit, hogy ne jelentsen gondot a jövőben.
5. Lehet. ( ezt nem tudom (még)
6. Miért ne lenne? Mi az, hogy ilyenkor szoktak egy hetet kihagyni? Ha nem jön közbe semmi váratlan akkor Japánban nem hagynak ki egy hetet csak úgy.
Remélem tudtam válaszolni minden kérdésre, ha esetleg nem így van, akkor majd valaki kijavít
#1 Annyival kiegészíteném, hogy pl. Tomurának is akkor aktiválódik a képessége, ha mind az 5 ujjával megérint valakit. Mikor valamelyik (asszem 2.) évad végén találkozik Dekuval az utcán, 4 ujjal fogja körbe a nyakát, és az 5. ujjával fenyegeti. Chisakinak is hozzá kell érnie a kezével valakihez, ha aktiválni akarja a képességét. De ott van pl. Uraraka is, aki ha nem teszi össze a kezeit, nem tudja deaktiválni a képességét. Nem ritka dolog a BnHA világában ez egyáltalán.
#2 A szemén egyértelműen lehetett látni, hogy Nighteye-nak működik a képessége, csupán nekünl nem mutatták meg, hogy mit látott.
#3 Lehet Skywalker leszármazott
#5 Igen, ezt taglalták is, hogy a piros dobozban van a képességblokkoló drog, míg a kék dobozban az ellenszérum van.
#6 Lesz új rész, az új key visualon szerepel is a január 25. dátum, ami a következő ív kezdetét jelöli.
A felirat sosem késik. És korán se jön soha. Pontosan akkor érkezik, amikor akarjuk.
Attól, hogy Deku lesz a legnagyobb hős Mirio még lehet egy nagyszerű hős csak nem a legjobb. Szóval visszanyerheti később a képességét a kettő nem zárja ki egymást.
Szerintem Tomura célja is ugyanaz mint AFO-nak. Uralni a világot, hogy a gonosztevők uralkodjanak és a hősök eltűnjenek. Illetve legyőzni All Might-ot vagy ha ő már nincs akkor a One for All jelenlegi hordozóját.
"I'm not fighting because I want to win. I'm fighting because I have to win!"
Attól, hogy Deku lesz a legnagyobb hős Mirio még lehet egy nagyszerű hős csak nem a legjobb. Szóval visszanyerheti később a képességét a kettő nem zárja ki egymást.
Szerintem Tomura célja is ugyanaz mint AFO-nak. Uralni a világot, hogy a gonosztevők uralkodjanak és a hősök eltűnjenek. Illetve legyőzni All Might-ot vagy ha ő már nincs akkor a One for All jelenlegi hordozóját.
Eri megmentésének (Mirio részéről) az volt a negatív következménye, hogy elvesztette a képességét, ha ezután a közeljövőben visszakapja a képességét, az olyan lesz, mintha meg se történt volna a dolog és akkor fölösleges volt az aggodalom ,hogy "Jaj most mi lesz". Ráadásul, ha Nighteye látta, hogy Mirio a jövően használja a képességét, akkor elmondta volna, hogy "Láttam, hogy a jövőben lesz képességed". Miért hazudott volna erről?
De mivel nem ezt mondta, ezért valószínűleg nem látta, hogy Mirio visszakapja a képességét, ezért mondott pár biztató szót neki, hogy ne adja fel.
Amúgy ezek után nem értem, hogyan maradhatna Mirio hős, ha nincs képessége, ennyiből bárkiből lehetne hős, ha megvan hozzá a kellő fizikai ereje és tapasztalata. ( Pont az a lényeg a hősöknek olyan képességeik vannak, amik még egy ilyen világban is kiemelkedőek valamiben, a civileknek és rendőröknek is van képessége mégse hősök)
Amúgy Eri képességének hol vannak a határai? Visszatudná forgatni egy halott test idejét, hogy visszahozza az életbe?
Először is nem idézzük az előttünk lévő hozzászólását. Mivel ez a fórum szabályzatában igy szerepel.
Másodszor nagyon egy dimenzióban gondolkozol.
Nem azt mondta Nighteye, hogy igen visszakapod az erődet nyugi, de ebben a pillanatban az sokkal jobb volt, hogy a jövőben még nagy hős leszel.
Más mangában/animében még soha nem történt olyan, hogy valaki elvesztette a képességét majd visszakapta gondolom
Nighteye nem az a ember volt aki hazudott volna és Mirio pedig anélkül nem lesz hős a jövőben, hogy lenne képessége. Szóval ebből lehet gondolni, hogy majd visszakapja.
Megoldás lehet egy ellenszer vagy pedig Eri-chan egyszer ha felnő megtanulja használni a képességét.
Ha valaki meghal azt szerintem már nem tudná visszahozni Eri. De például All Might testét visszatudná fiatalítani fénykorára. De nem lehet tudni, hogy valaha képes lesz-e ennyire irányítani az erejét Eri.
Sok infót dobtak elénk ebbe a részbe, és vajon kiez a vadember és ezt melyik hős tudja majd kiiktatni mert nem lesz egyszerű.
Érdekes beszélgetés lesz Endeavor és All Might között, viszont ezt a hős engedély korrepetálást én személy szerint nem tartom izgalmasnak.
Kiderult az is hogy valószínűleg Eri használja majd az erejét Mirion egyszer meghogy valamilyen fesztivál lesz a következő részekben amit én nem tudok elkepzelni. Ugye nem az új sportfesztivál?
War doesn't determine who's right. Only who's left.
A vademberrel kapcsolatban érdemes visszanézni Kirishima és Ashido pár résszel ezelőtti flashbackjét
Nem Sportfesztivál lesz, hanem Kultúrális Fesztivál.
Ami viszont érdekes, az számomra az ending képsorai. Rengeteg új karaktert mutattak meg, akik elvileg ebben az évadban nem debütálnak, hacsak fel nem tekerik a tempót.
A felirat sosem késik. És korán se jön soha. Pontosan akkor érkezik, amikor akarjuk.
Szerintem az opening nem spoileres ha nem tudod miről van szó
Én azt nem értem teljesen, hogy más profi hőst miért nem vonnak be ugye a nyugdíjas Gran Torino helyett. Nem bíznak a többiekben az árulás lehetősége miatt?
Csoda volt, hogy azt a esetet megúszták. Az is durva, hogy meghalt tényleg az a hős aki próbálta megállítani Tomurát.
Amugy az annyira nem lett kiemelve, hogy Deku győzte le végül a főgonoszt sehol. Pedig az ilyenekre a híradásokban szoktak elég figyelmet fordítani.
Nélküle megszökött volna Chisaki nah mindegy.
A végén pedig elég szimbólikus, hogy találkozik a régi elsőszámú hős és gondolom All Might kiesésével pedig az új elsőszámú.
Szerintem ez a szezon eddig harmat gyenge. A mostani résszel meg elérték a mélypontot. Unalmas semmitmondó 0 tartalommal.
Aki olvasta a mangát ott is ennyire ellaposodik?
Előző szezonokban epic harcokat, érthető motivációkat, mély érzelmeket, fantasztikus megoldásokat láttam.
Ezek miatt lett sikeres az anime, most viszont csak árnyéka önmagának.
Remélem ez még belefér a no spoiler körbe csak valahol szerttem volna erről beszélni.
Sajnos én is így érzem, hogy ez az éved az előzőekhez képest nagyon gyenge. Alapból is elég nagy lemaradásom volt, a múlt héten érten be az animet, szóval egybe megtudtam volna nézni azt a 15 részt, de nem ment. Számomra az a pár rész volt értékelhető eddig amikor megtámadták a yakuzát, azokon kívül a többi részt még végig nézni is alig bírtam.
Nekem se kedvencem ez az évad a mangába se szerettem az Overhaul-os történtetet mert amik történtek jók voltak csak közbe olyan sablon gagyi dumákkal dobálózott mindenki ami eddig nem volt (a napokban néztem újra az első 3 évadot szóval erre direkt figyeltem ) és nekem tönkre vágta a komolyságot. Mirio harcát szerintem úgy ahogy van elronottták a sok állóképpel, főképp hogy pl a 3. évad elején a Midoriya vs Muscular harc hogy nézett ki! Itt meg kb az egyik csúcsharcot elolcsóskodták. És tudom, hogy a mangába az a rész mikor Mirio a képessége nélkül harcol az ott csak szövegként van leírva és ott még annyira se pörgős de itt azért több animációt szerettem volna. Suneater harca is milyen királyul meglett már csinálva, Kirishimáról nem is beszélve. A zenéket én is sajnálom, mert még mindig alig hiszem el, hogy a Katsuki & Deku témát sehol se használták fel pedig szerintem az egyik legjobb zene az egész sorozatban és Mirio harcához simán betehették volna, még illett volna is de kihagyták. Pedig elég sok 3. évados zenét használtak itt. Pl Overhaul témája is a 3. évad albumán volt rajta és itt kezdték el használni, ahogy Aoyama témáját is (ezt használták a Suneater harchoz).
petranyi amúgy ne aggódj a következő évadban megint nagyon durván felfognak pörögni a dolgok ezek a mostani részek direkt ilyen kis nyugtatók, hogy felkészítsenek a következő eseményekre. A mangába ugyanígy volt, csak ugye ott a heti 1 fejezet miatt még lassabb volt mire ez a fesztiválos dolog lement. De hidd el megfogja érni majd!
Így az anime ezen része heti nézéssel unalmas lehet, de majd ha újranézed egybe akkor jó lesz szerintem.