Hiei, nem becsülöd le kissé Luffy intelligenciáját? Persze kétségtelen, hogy ha arról van szó, mennyi kétszer kettő, akkor Luffy hülye, csakhogy ez a fajta "okosság" még a való életben sem ér sokat, nemhogy az OP világában.
Volt egyszer egy rész, nem emlékszem pontosan milyen szövegkörnyezetben és hol, de nagyjából arról volt szó, hogy a többiek meglepődtek, hogy Luffy tudott valamit és hogy honnan tudta, erre Nami mondta, hogy a harci ösztöne (úgy is mondhatnánk, hogy a harci intelligenciája) mindig is kiváló volt, vagy valami ilyesmi. Vagy ott van például, amikor Mr. 3 az erdőben megsokszorozza önmagát, Luffy pedig szinte egyből rájön, hogy melyik a valódi a sok közül, és ekkor még nem volt semmiféle hakija. Na most hol van itt szó nyers erőről? Luffy itt az eszét használja, még ha kétségtelen is, hogy ez egyfajta ösztön vagy intuíció. Számos példát lehetne még keresni.
Meg aztán mi Luffy egyedülálló akarata, ha nem egyfajta képesség? Szó sincs itt se nyers erőről. Luffyról épp azért hiszik el a társai és azért bíznak abban, hogy ő lesz a Kalózkirály, mert egyértelműen az OP világába neki van a legerősebb akarata, vagy legalábbis az egyik legerősebb. És ez miatt is tud annyi szövetségest maga mellé állítani, mert ez lenyűgözni a környezetét. Másrészt nagyrészt, amikor Luffy hülyeséget csinál vagy egyszerűen nem foglalkozik a következményekkel és úgy tűnik első ránézésre, hogy totál buta, akkor általában arról van szó, hogy egyszerűen nem érdekli. Számára csak a szabadság és az önfeledt szórakozás, kalandozás a fontos, és nagyban szarik minden olyan dologra, ami másnak fontos: pénz, hatalom, hírnév stb. Ez egy másik tulajdonsága, ami miatt alkalmas arra, hogy Kalózkirály lehessen. Egyszerűen csak önfeledten akkor kalandozni és szabad lenni.
Vagy nézd meg pl. Robin és Law esetét. A csapatból mindenki totál be volt parázva, hogy jaj milyen gonosz mindkettő és ne vegyük be őket, csak Luffy mondta mindkét esetben, hogy ne aggódjanak, jó ember mindkettő. És igaza is lett. Persze erre lehet azt mondani, hogy csak hülye és vakon megbízik mindenkiben, de szerintem meg éppen arról van szó, hogy van egyfajta ösztöne arra, hogy az embereket kiismerje vagy észrevegye valódi lényüket. Ezért is tudott remek társakat találni. Namost számomra ez éppen egyfajta bölcsesség, nem pedig butaság.
Ott van továbbá a démongyümölcs. A Gomu Gomu no Mi nagyon csalóka egyébként, mert első ránézésre úgy tűnik, mint a leghaszontalanabb gyümölcs, aki senkinek nem kéne, de gondoljunk bele, amit Lucci mondott: bármelyik gyümölcs lehet a legjobb, ha a használója kiválóan megismeri és jól használja. Szerintem Luffy az egyik legkreatívabb gyümölcshasználó, csak néha tényleg kicsit bugyutának tűnik a gyümölcse. Bevallom, elfogult vagyok Luffyval kapcsolatban, nem is akarom túldimenzionálni, de szerintem a G2-n és a G4-en nagyon jól látszik, hogy mennyire képes kihasználni a gyümölcsét. Ha csak a G4-nél maradunk: hihetetlen gyorsaság, rugalmas haki, repülés, szinte végtelenségig nyújtott kar és közbe nagyon gyors is stb. És most direkt azokat soroltam fel, amik nem kapcsolódnak közvetlenül a nyers erőhöz. És azt se felejtsük el, hogy Luffy egy kemény csata közben találta ki a G4-et, tehát kitalálta és rájött, hogyan tudna jobb lenni. Itt se csak a nyers erőről van szó.
Számomra egyébként már egyáltalán nem lenne meglepő, ha Luffy gyümije "felébredne". Rendkíül kreatívan használja és biztosan nagyon összhangban van vele, nagyon jól ismeri. Mármost feltételezem, hogy egy gyümölcs akkor ébred fel, ha a használója kiválóan megismerte és összhangba került vele. Szerintem Luffy közel van ehhez.
Bocs, kicsit hosszú lett és nem is vág közvetlenül a témába, de úgy éreztem, hogy meg kell védenem Luffyt. Szóval szerintem egyértelmű, hogy Luffy verné Law-t és pontosan azért, mert a harci intelligenciájának vagy ösztönének köszönhetően nagyon is kitalálna valamit Law ellen, még ha kétségkívül Law nagyon megszorongatná, de végül Law csak nézne, mint Mingo, amikor rájött, hogy Luffy G4-e mit is tud. Mondom ezt úgy, hogy egyébként Law az egyik kedvenc karakterem. És nem is arra akartam utalni, hogy Luffy egy zseni lenne. Szó sincs róla, egyszerűen csak azt gondolom, hogy Luffy ereje nem csak a nyers erőn alapszik, hanem számos tulajdonsága van, ami segíti harc közben.