Nagyon bejött ez a fejezet végre halad is a történet.
Már csak Chopperéknek kellene kijutnia, komolyan mondom ez a tükrös szál már lassan annyira fusztrál, mint a csábítás erdő eleje, amikor nagyon nem haladt a történet.
Puddinggal képességével kapcsolatban egyetértek, tökéletesen illik hozzá, bár Oda Pudding őrületére megint tett rá egy lapáttal. Nem mondom elmosolyodtam, amikor utánozta Sanjit, de egyúttal kicsit visszataszító is volt, hogy mennyire beteg lett. Amikor láttam Pudding képességét kicsit megijedtem, hogy majd be lesz adva, hogy kitörli Sanji emlékeit, mert az nagyon idegesítő lett volna, de szerencsére Sanji már lelépett, szóval remélem nem kerül rá sor.
Brook tényleg badass volt, de azért ne gondoljuk már, hogy van esélye. Becsülöm a bátorságáért meg minden, de semmi esélye. Még ha Big Mom lelkes képessége nem hat rá, (aminek örülnék) akkor sincs egyáltalán könnyebb helyzete, már most látszik rajta, hogy le van strapálva. Ettől függetlenül nem hiszem, hogy baja lenne, ő élve kell Mamának a "gyűjteménybe".
Jinbe megjelenése meg pont időszerű volt, eddig nem tudott volna érdemben mutatni róla valamit. Az alapján, hogy nincs megcsonkítva szerintem is vesztett pár évet, kizárt dolognak tartom, hogy megúszta volna. Esetleg még mondhatta volna Big Momnak, hogy megússza és közben titokban Luffyékkal való menekülésre készül? Kizártnak tartom, nem ilyen sunyinak és gyávának ismertük meg Jinbet.
Hiei szerintem kicsit leegyszerűsíted a dolgokat. Mi lett volna, ha lenyomják Beget? Feljött volna Tamago az embereivel és akkor sem lettek volna jobb helyzetben, sőt. Most lehet mondani, hogy ott voltak a Minkek, de más dolog, hogy felajánlják a segítséget, vagy pofátlanul ráerőszakoljuk valakire a problémánkat.
Azt sem értem, hogy miért ne mászkálhatna nagyobb vérdíjú ember "ahová akar" és hogy mért feltétlen Big Momnak kellene likvidálnia Zeffet. Ki tud ő küldeni még a családján kívül is olyat, akik letudnák nyomni és ezzel nem nézem le Zeffet, eleve Don Krieg ellen sem nagyon aktivizálta magát, pláne mi lenne Yonko emberei ellen. Azért arra is kevés esély van, hogy egy admirálissal vagy egy erősebb tiszttel összefussanak. Fehérbajusz halála után is könnyedén járkáltak az öreg területeit elfoglalni és akkor hol volt a tengerészet? Eleve nem mindenki merne kiállni több száz milliós ellenfél ellen és kétlem, hogy még az illető kalóz egyedül is menne. Az ilyenek ellen csak admirális vagy valami bikább tiszt megy csak.
Jack példáját kicsit igazságtalannak érzem, mert ott volt Sengoku is (aki admirális szint felett van) és Tsuru is. Az meg még tetézi az egészet, hogy Jack egy idióta vadbarom, aki ha behülyül még akkor is támadott volna, ha még pluszba Akainu is ott van.