Ha ez igaz érdekes lesz.
One Piece manga - Spoiler és annak megbeszélése
Nekem tényleg nem voltak nagy elvárásaim, többször is hangoztattam, hogy nem várok el semmi extrát az 1000. fejezettől. Ennek ellenére valahogy mégis alulmúlta a fejezet az elvárásaimat, pedig körvonalakban én is így képzeltem el ezt a szembenállást.
Kezdjük a legelején, az első oldallal nincs semmi bajom, jól vezeti fel ezt az egészet, bár az kicsit fura, hogy most hirtelen minden mink köszöni szépen, jól van.
A bajok ezután kezdődnek nekem. Enyhén töketlenkedésnek érződik, amit King és Queen leművelt most, nem értem, hogy miért nem használnak hakit. Az előző fejezet után már sejtettem, hogy Queen cyborg lesz, viszont nem értem azt a nyakhosszabbítást, anélkül is volt elég hosszú nyaka, valahogy nem érzem a pluszt, amit az a meghosszabbítás ad.
Ez a visszaemlékezés már elég meh... Remélem ezentúl már nem jön fel komolyabban Ace, mert már tényleg kezd kicsit sok lenni.
Nem igazán értem, hogy Zoro és Killer mit keres itt, a "csak azért mert Supernovák" nálam még nem elég meggyőző. Luffy eddig átment a poklon a Yonko parancsnokokkal, Dressrosa óta Law és Kid sem mutatott igazán semmi figyelemreméltót, ezek után Zoro és Killer jelenléte eléggé szétgyilkolja ezt a jelenetet. Kicsit igazságtalan, hogy ők itt vannak, nekik Csapások ellen kellene menniük, mert így egyből Yonko ellen mennek az enyhén szólva is megkérdőjelezhető, de lehet csak nekem. Marco jelenléte itt sokkal jobban indokolt lenne egyrészt az érzelmi töltet miatt, másrészt ő azért már veteránabb.
A másik dolog, ami kicsinálta nekem ezt a jelenetet az az ominózus átsétálás, ami a hozzászólásokat elolvasva nem csak nekem böki a csőrömet. Sem Kaido pláne Big Mom nem olyan, aki félutón ne vágott volna Luffyra.
Az új támadás nekem kicsit fura, Gear 3, de olyan mintha Gear 4 lenne, vagy vegyítve lenne a Gear 2-vel. Mint ahogy fentebb is írtam, körvonalakban így képzeltem el, mert szinte biztos voltam benne, hogy Kaido kapni fog egy sallert, amint felér Luffy. Továbbá nem értem, hogy miért Gear 3 támadást használt, ha eddig ha kellett, ha nem egyből Gear 4 formában volt, ez kicsit érthetetlen számomra. Ha a kivitelezés jobb lett volna esküszöm teljesen élveztem és átéltem volna, ahogy Luffy lekever egyet Kaidonak, így viszont valamennyire keserédes ez az egész.
Animében nyilván hangulatosabban össze fogják rakni ezt a részt, sőt lehet majd kapunk egy 1 órás special epizódot tele visszaemlékezésekkel, Aceről, a szamurájokról, stb.
Én személy szerint úgy terveztem, hogy leállok a mangával az 1000. fejezetnél és megvárom, amíg az anime beéri azt a pontot, ahol leálltam a mangával.
Amennyi szünet van, meg alapból amilyen lassan halad a történet, már egy ideje kínszenvedés hetente követni a mangát, itt a legjobb idő leállni vele és pihentetni egy jó ideig.
Az az igazság, hogy nekem egyáltalán nem voltak elvárásaim az 1000. fejezet felől, de ami tény az tény, nagyon felszopták ezzel a visszaszámlálás dologgal, ezért egy meghatározó fordulatra számítottam, Kaidou arcon billentése édeskevés. Ugyanakkor azt vallom, hogy egy nagyobb csattanó sem jelent feltétlenül jót, lehet az rossz hatással is a sztorira. Viszont ami a fejezet végét illeti, mocsok mód nevetséges.
King és Queen egy vicc. A szó legszorosabb értelmében vett vicc. Míg az Édességparancsnokok háza táján csak Smoothie ügyetlenkedett, addig a Csapásoknál kettő miatt fájhat az emberek feje, ráadásul elvileg a két legerősebb.
Engem teljesen hidegen hagyott ezelőtt és most is, hogy Oda kit állít szembe Kaidou-val és a Mamával, de ettől függetlenül egyet értek abban, hogy egyikőjük sem tudna olyat nyújtani/villantani, ami komolyabban érintené a két Yonkou-t. Law-nak és Kid-nek szerintem még annyi esélye sincs, mint Luffy-nak. De mindegy is, nem számít, úgysem a józan ész fogja diktálni a harcot.
Az átsétálás valójában a klasszikus "hypeoljuk fel Luffy-t" eszközökhöz tartozik, de kétség sem fér hozzá, hogy vicces.
Mielőtt szót ejtenék a legfőbb problémámról, amely részemről teljesen aláásta a fejezetet, megjegyezném, hogy a Red Rock állítólag a Red Hawk óriás verziója.
El kellene fogadnom, hogy az a Luffy, aki a történetív elején le sem tudta reagálni Kaidou ütését, az a Luffy, akinek a támadásai szúnyogcsípésekként érte Kaidou-t, ezúttal simán elkerüli a támadását, sőt... KAIDOU NEM TUDTA LEREAGÁLNI AZ ÖVÉT.
Egészen reális fejlődés, csak gratulálni tudok. De tényleg, szinte még el sem kezdődött a harc, Oda már a pofánkba tolja a hülyeségét. Ne értsetek félre, eszemben volt, hogy majd valami ilyesmivel is előhuzakodik, de azért várhatott volna még. Se Kaidou-t, se a Mamát nem szívlelem, de kívánom nekik az abszolút győzelmet, amire természetesen nem fog sor kerülni.
Szerintem a visszaszámlálás nem sugallt semmilyen gigantikus csavart az 1000. fejezetben. Attól függetlenül, hogy nekem sem voltak óriási elvárásaim, nem gondolom, hogy lett volna emögött ilyen üzenet, hogy most majd olyasmi fog történni, ami miatt leesik minidenki álla. Az én olvasatomban ez a mérföldkőnek szólt, azért ismerjük el nem sok manga éri meg az 1000. fejezetet, szimplán jópofa volt a Szalmakalaposok visszaszámlálása. Becsülöm Odában, hogy nem akart valami hatalmas csavart vagy rejtélyt egy fejezetbe belesűríteni juszt azért is alapon, mint a legtöbb mangaka.
A harcot viszont nem írnám le előre a kezdés alapján, tény hogy voltak dolgok, amik nem igazán tetszettek. Innentől viszont már ereszd el a hajam van, szóval várom, hogy alakul innentől a történet. A harmadik felvonás zárásánál kell inkább nagyobb csavarra számítani szerintem. Közvetlen azután meg ugye remélhetőleg Shanks...
Szerintem meg volt alapja annak, hogy az 1000. fejezetben történhetett volna egy nagy durranás. Az utóbbi kerek százas fejezeteknél is ez volt a helyzet, az ezer pedig kétségkívül egy hatalmas állomás, így bőven volt esély rá.
Maradjunk annyiban, hogy az én állam nem tud már leesni Oda ötleteitől.
De, leírom a harcot, méghozzá jogosan. Látatlanban sem fűztem hozzá sok reményt, de most, hogy megkezdődött... Fájdalmas. Tehát inkább lett volna egy visszaemlékezés Rocks-ról, vagy tudom is én, csak ne ez.
Azért nem tud leesni az állad már, mert mást vársz a mangától mint ami.
A harcot meg valóban kár még leírni. Doflamingo ellen is így kezdett az új gear-rel, mégis meddig húzta még utána.
A többi Supernova jelenléte nekem sem fekszik. Szerintem mindegyik gyengébb bármelyik Hüvelynél. Max Lawt érteném meg, mert olyan felületeket adna Luffynak ütések bevitelére, amire amúgy nem lenne esélye. Esetleg még Zorora kíváncsi vagyok mit alakíthat Enmával, de maradhatott volna rá King is.
Nem ilyen fejezetre számítottam, de a scan alapján értem Oda miért szerette volna ezt az 1000. fejezetnek. Nem kell szomorkodni, kapunk még elég csavart meg infót a jövőben.
Kristof
Ide haki nem elég, Marcohoz Kairoseki kell. Marinefordban is csak úgy tudták megfogni
Tévedsz. Nem várok semmit, csupán sodródom az árral. Pontosan tudom, hogy mire számítsak. Ami engem hirtelen ért, hogy már azzal nyitunk, hogy Luffy a fejlődésének hála mennyire meglepte Kaidou-t.
A történetszál kezdete óta tisztában vagyok azzal, hogy ezt a harcot Luffy és a Yonkouk közt nem lehet értelmesen lezárni. Nem szándékozok belekezdeni egyértelmű dolgok részletezésébe, de tényleg van olyan köztünk, aki azt hitte, hogy majd a börtönös edzésének köszönhetően akkorát fog fejlődni erőben, hogy felvehesse a harcot Kaidou-val és a Mamával?
Miért ne lepte volna meg? Kaido nem tudta, hogy edzett. Azt hitte Udonban rohadt. Nem szabad elfelejteni, hogy vannak dolgok amiről a karakterek nem tudnak, nem úgy mint mi olvasók.
Az hogy sodródsz az árral nem jelenti azt, hogy nem vársz semmit el. Lenyeled, mert nem tetszik, de valamiért még mégis követed. Te dolgod, nem szólok bele, de csak gondoltam mondom ez sose lesz az a manga amit elvársz tőle: értelem és logika. Nem logikus neked hogy egy hónap alatt felkészüljön, nem lehet értelmes a harc, hogy legyőz egy yonkot stb. stb. Oké. Katakuri legyőzése az volt? Nem. Doflamingoé? Nem. Következtetés? (De ha már itt tartunk már Luccinál és Magellan-nál is látszott az egész) Ha ez érdekel továbbra is csak csalódni fogsz. Ha másért olvasod nyilván lényegtelen amit most leírtam, de a hozzászólásod alapján nekem ez jött le.
Kaidou meglepődése alatt azt értettem, hogy Luffy már olyasvalamit villantott, ami amúgy megkérdőjelezhető.
Értelemszerűen megvannak a magam kritériumai, de ezeket mostanság nem igazán állítom fel, ha az OP-ról van szó. Az meg, hogy te szemet hunysz ezek felett, téged nem zavarnak ezek a húzások, felőlem oké... De ne tegyünk úgy, mintha nem lennének hibák/problémák. Mert igenis azok.
100%-ig biztos, hogy ez az 1000. fejezet.
Ugrás a fórumra: |