Luffy, Sanji nyerne mert Luffy ott van.
One piece. Ki nyerne harcban ?
Továbbra is azt mondom, hogy Law könnyedén meg tudja szívatni Luffyt .
Luffy többet szerepel, többer harcol és mint főszereplőként neki kellene adnom a győzelmet.
De ha logikusan nézzük,akkor szerintem egálban vannak mind2, és ez Doffy után se változott.
Luffy hakija talán jobb, de Law okosabb, és veszélyesebb a képessége .
Sajnos a mangában nem tudtok meg, hogy Law miként győzte Hawkins ,de a végeredmény alapján oneshot tünnik, ami szép eredmény .
Luffy, sanji vs law, zoro maradok a döntetlenél . Sanji és Zoro kapcsán nem szeretnék nyilatkozni, és maradok szintén döntetlennél .
Lehet hogy Law okosabb, de Luffy meg harci zseni, és bizonyos szint felett már Law se aprította olyan könnyen az ellenfeleket a roomban.
Az meg nem biztos hogy Luffy többet harcol csak hát Lawt ha nem vele harcol nem igazán mutatják, viszont Luffy hakija biztos hogy jobb, Law igaz hogy okosabb meg alapvetően a képessége is jobb viszont Luffy eddig minden tervet felborított mindig kitalált valamit amivel az ellenfele fölé emelkedett, hiába volt az okosabb nála.
Nem mondanám, hogy a "ki mennyire okos" dolog mérvadó lenne, főleg ez esetben. Ha tényleg annyira számítana, akkor Luffy meg sem nyerte volna a harcai nagy részét. Ettől függetlenül értem, hogy mit mondasz dungeon, és végül is igazad is van, csakhogy Luffy képességei többnyire felülmúlják Lawét, gondolok itt a hakira, nyers fizikai erőre, gyorsaság stb... A gyümije szívatós, anno Doffy is megszívta a Gamma Knife ellen, és Luffynak, akinek Doffyval ellentétben nincs arra kapacitása, hogy rendbe tegye magát, talán bele is halhat, bár én ezt egyáltalán nem hinném, mivel Luffyról beszélünk.
Mindenesetre egy Gear 4 formában lévő Luffy nem valószínű, hogy veszítene Law ellen, sőt én ebben biztos vagyok, már csak abból kiindulva, hogy a gyorsasága, a fegyverzeti hakija és a pusztító ereje bőven elegendő ahhoz, hogy eltakaríthassa őt az útjából, és ha már gyorsaság, akkor az sem biztos, hogy képes lenne mondjuk egy Gamma Knife-val elkapni Luffyt.
Még ha Luffy nem is erősebb Katakuritól (habár azóta eltelt nem kis idő, szóval ez megkérdőjelezhető), simán 1. számú Yonkou parancsnoki szinten van, Law meg minimum olyan Cracker-Smoothie szint körül mozoghat, nem képzelnék bele többet.
Sanji és Zoro szerintem is közel egy hullámhosszon helyezkednek el, lehet Zoro kicsit erősebb.
Mindent összevetve, 60-40% teszem a voksomat, a Luffy/Sanji páros pedig a befutó nálam.
Luffy nem nevezném okosnak ,inkább gyerekes és forrófejű ,aki gondolkodás nélkül neki ugrik mindennek .
Law pedig Luffy ellentétje, aki gondolkodik és hígat .Ez nem csak Dressrosán, hanem WAno is láttuk .
Intelligencia önmagában nem lenne elég a győzelemhez,csak hát Law képessége sok oldaló, ahol Luffy gumitestét könnyedén darabokra téphetni . Képes teleportálni,képes vagdosni,képes szívet kitépni és még sorolhatnám.
Résszemről ez a Luffy vs Law olyan ,mint a Fairy tail Natsu vs Natsu Tenrounál .
Luffy Gear 4 inkább az izomagyak ellen hasznos,de az okosabb és higgadtban ellenfeleknél mint Katakuri,Fujitora vagy Law ellen nem működne .
Sajnos Law hakijáról nem tudunk sokat, és ameddig nem látuk egy éles harcot töle,addig Luffy hakiját se nevezném erősebbnek .Hiába tanult Katakuritól és az öreg szamurájtól, ha továbbá is agyatlanul neki ugrik mindennek .
Sanji vs Zoro 4 probléma van .
Zoro azért tartják erősebbnek ,mert ő a kalózkapitány jobb keze.
Zoro sokkal kidogozottabb küzdelmeket kap ,mint Sanji , és az ilyen harcok miatt néha én is erősebbnek tartom .
Sanji pedig múltja , és kéz nélkül tényleg gyengébbnek mutatja magát . Ha legalább Sensui (Yu Yu Hakusho )féle harcsítlust használná, akkor máris nagyobb esélye lenne .
Ezzel együtt nem is lenne ellentmondása a karaktere, mert a kezét nem használja harcra, csak védelemre .
4 pont lenne a rivalizálás , amivel egyenlően lennének , és megannyi póén is megerősíti ezt az álláspontot.
De ha figyelem veszem az első 3-mat, akkor nem tudom azokat hibáztatni, akik szerint Zoro erősebb .
Mert Sanji karakterét folyamatos visszafogja, miközben Zoro kapja a jobbnál jobb epic megmozdulásokat .+ Oda kedvence Zoro,ami szintén probléma az erőviszonyoknál .
Normál esetben egyiket se tartanám erősebbnek,hanem egyenlőek,de ameddig Oda nem áll le az első 3 megjegyzésemnél, addig Zoro a jobb.
Luffy harci zseni és nem okos, és míg azt mondod csak az izom agyak ellen hasznos megverte Katakurit a körülményektől függetlenül ez tény, Lawnak egyedül semmi esélye nem volt Doffy ellen.
Luffy ellenben legyőzte, persze segített neki Law de gyakorlatilag halott lenne Luffy nélkül, igen Doffy meg volt gyengülve de Luffy is elég rendesen, végig harcolta az egész napot, míg ő fent várta a fotelban.
Fujitorával is elég higgadtan harcolt, igaz azt nem vette komolyan egyik sem, szóval abból semmit sem lehet leszűrni.
Lawnak van egy jó képessége meg logikája de valahogy még mindig nem érzem olyan jó harcosnak, ellenben Luffy nagyon jó harcos, és már bebizonyította hogy igen is le tud higgadni ha kell.
Némelyik képesség elméletileg verhetetlen, mégis Roger volt a kalózkirály akinek valami halló gyümölcse volt ha minden igaz (talán a visszaemlékezésből most megtudjuk), és azok akik közel álltak hozzá Luffyban őt látják, ez nem lehet véletlen. A másik példa Shanks még csak gyümölcse sincs mégis egy császár lett.
Szóval nem a képessége miatt kapna ki Law, hanem mert kikapna.
Ez a véleményem.
Erre megint csak azt tudom mondani, hogy nem kulcsfontosságú az, amit magyarázol. Értem én, Luffy forró fejű meg ilyesmi, de a legtöbb ellenfelei Law-hoz hasonlóan intelligensek voltak, és ki ellen szenvedtek vereséget? Luffy ellen.
Tehát szerintem felesleges bele magyarázni ezt a "ki milyen okos?" dolgot, valljuk be, ha eddig ennyire releváns lett volna, Luffy éppen nem Wanon tervezné a Yonkouk letaszítását, hanem Impel Down-ban, esetleg egy kalóz cellájában ücsörögne.
Law gyümölcse csakugyan sokrétegű, az egyik legerősebb, ez tagadhatatlan, viszont tudjuk, hogy ez esetben ez nem így működik. A gumi gyümölcs szöges ellentéte a műtét gyümölcsnek, azonban nem az a jelentőségteljes, ha akkor erős egy személy, ha megevett egy erős gyümölcsöt, hanem azért, mert az a személy azért olyan erős, mivel edzette a gyümölcstől kapott erejét.
Valamint úgy tűnik, hogy Law technikáinak gyengesége, a használatához szükséges koncentráció; Law-nak a kezeivel kell mozognia, hogy az áldozatokra gyakorolt hatásokat központosítsa, ami lehetővé teszi egy elég gyors ellenfél számára (például Vergo) a felülkerekedést. Dióhéjban, Law egyik legnagyobb hátránya a gyors ellenfelek, vagyis egy Gear 4 (főleg a snake-man) eléggé megszívatná.
A Zoro vs Sanjit szintén felesleges túl komplikálni. Lehet Zoro erősebb, lehet nem. Mindenesetre szerintem van köztük egy kis különbség, de nem eget verő.
Ha a filmből indulunk ki, akkor egyértelműen Teach. Egyébként Shiki egy érdekes eset, Roger egyik riválisának állították be, legalábbis a filmben ezt mondták, ennek ellenére nem volt valami nagy falat.
Luffy vs Law:
Ez a harc egy rossz vicc... Law-nak esélye sincs. Kétségtelen, hogy nagyon komoly hatalom van a kezében, de Luffy magasabb szinten van.
Amúgy Luffy egy combat genius. Olyan kreativitással használja a technikáit, hogy az félelmetes. Kiválóan adaptálódik a körülményekhez is.
Sanji vs Zoro:
Szerintem Zoro erősebb, micsoda teljesítményt nyújtott Pica ellen is Sanji ott nem tudott volna ilyen eredményt felmutatni, mint amit Zoro csinált.
ace vs sabo(láng gyümi nélkül)
szerintem ace
Teach vs shiki
BB 2 gyümölcsel túl erős és shiki szerintem olyan lehetett rogernek mint luffinak buggy
zoro vs sanji zoro mindig ő kapja az erősebbeket vagy ha még nézzük ivanko edzette sanjit zorot meg hawk aki shankssal kávézgat nem véletlenül barátok szerintem hawknak köze van a roger szálhoz
Szerintem Sabo, mert nem könnyítette a dolgát egy erős gyümi és úgy is nagyon kemény lett, ha sose lett volna Acenak gyümije akkor őt mondanám.
Teach Shiki no comment.
Zoro Sanji nehéz kérdés egyik se mutatta meg még mit tud igazán, Picaból nem indulok ki mert az a képessége miatt okozott csak némi nehézséget Zoronak, Sanjit Doffy izzasztotta meg utoljára ha jól emlékszem, ő meg tuti keményebb volt mint a kőember. De talán Zorot erősebbnek érzem, mert a hakis kardjait nem biztos hogy tudná blokkolni Sanji hakija, bár ha az új ruhájával lehetséges.
spoilerValóban. Cracker is egy ütéssel elporolta, méghozzá Gear 4 formában.
A kekszkatonákat addig nem tudta áttörni, míg nem vette fel a Gear 4-et. Miután felvette, könnyedén áttörte, meg sem kottyant neki. Maga Cracker állóképessége meg nagyon gyenge, még ő is megmondta, hogy egy golyó karcolását sem bírja elviselni. Kaidout épphogy kijózanította.
Oden megint csak kérdéses, és egyáltalán nem biztos, merthogy még nem láttuk Kaidout harcolni vele. Sőt, szerintem még ő is elég messze volt attól, hogy legyőzze. Azért, mert megsebezte, még nem feltétlenül jelenti, hogy közel volt a győzelemhez.
Számtalanszor volt már erről vita, tudod csak elveszett az embernek ezzel a kedvét, mert unalmas ugyanazt szajkózni, miközben tudod, hogy szinte senki nem ért veled egyet (legalábbis abban, hogy Katakuri simán megölhetni BM-t), és rengetek alkalommal megcáfoltunk.
BM eddig sebezhetetlennek bizonyult, már a kép traumás dolog sem fog rajta, ha a kajáját veszed el akkor meg csak enragel. Katakurinak szerintem annyi esélye lenne Mama ellen jelenleg mint Quennek volt. De Katakuriban nagyon sok a potenciál, mert biztos sokat tanult abból hogy elbalfaszkodott egy kb sima meccset. Azaz ha igazak a hírek hogy ez volt az első veresége, és végre talált magának egy jó riválist, attól simán beindulhat az edzés, és fejlődés.
Van többféle erő amiből összeállnak az egyes OP karakterek, erő. állóképesség, hakik, akaraterő(minden shounenben ez a legnagyobb erő,persze eltúlozva rendesen.) és persze hogy mennyien hajlandóak tenni érted, meg hát a szerencse is játszik sokszor.
A lényeg az hogy mindegy miért kaptál ki egy kalózok közti harcban, ott minden ér, aki a végén állva marad vagy fel tud állni az nyer.
Ezért biztosan állítom hogy Katakurit legyőzte Luffy, Mamát meg legyőzte Queen (még ha szerintem, valójában nem akkor is Queen-Bm 1:0 De ez olyan mint amikor ZTE megverte a MU-t 1:0 ra aztán meg kapott egy ötöst a visszavágón. )
Ugrás a fórumra: |