Köszönöm!
One Piece manga
1107. fejezet:
https://www.sailm...piece-1107
Az óriásokhoz annyit, hogy ezzel meglepett Oda és szerintem nem sokan számítottak erre. Shanksot alapból kizártam, mert Wanonál nem akart találkozni Luffyval, kételkedtem, hogy ez pár nap után semmi indok nélkül változott volna. A Feketeszakáll kalózokat is kizártam, mivel semmi értelme nem lett volna egyrészt felhívni magukra a figyelmet a tengerészeti csatahajó elpusztításával, nem sokat tudtak volna profitálni az Eggheadről menekültekből, hiszen vélhetően nem sok mindenről tudtak. Másrészt amikor azok a tagok mennek Eggheadre, akik a beszivárgásban és lopakodásban profik hülyék lettek volna emiatt kerülni, amikor előtte való nap már Eggheadnél voltak. Én a Szalmakalpos flottára tippeltem volna, mert a 800. fejezetnél a narrátor egy incidenst emlegetett, aminek a részesei lesznek és megrengetik a világot. Mivel a narrátor Eggheadre többször incidensként hivatkozott, ami megrázza a világot, így a kapcsolat nekem megvolt.
Hihetetlen, hogy Wano óta mennyi érdekes dolog történt. Noha Egghead első felében voltak dolgok, amik nem tetszettek, a második felében legfőképp Zoro és Sanji töketlenkedése érthetetlen számomra, de 140 fejezet befeléfordulása és besavanyodása után Egghead minden fejezete aranybánya.
Mielőtt megkapnám, hogy miért nézem le Luccit, Zoro utalást tett arra, hogy nem olyan erős. Megerősítendő és szeretném felhívni rá a figyelmet, hogy Zoro nem kötötte fel a kendőjét, ami azt jelenti, hogy egyáltalán nem veszi komolyan az ellenfelét. Mostanra már látom, hogy mi lehet ennek az oka. Amilyen módon alázta Zoro Sanjit Wano után, így valószínűleg most majd Egghead után ugyanazt fogja visszakapni Zoro. A jelenlegi helyzet alapján Sanji egy sokkal veszélyesebb ellenfél ellen küzd, kezet emelt az egyik Goroseire is, szóval biztos nagyobb vérdíjat kap most, mint Zoro. Emellett, ha tényleg Jinbe segítségére fog szorulni, akkor Sanji piszkosul fogja oltogatni. Olybá tűnik, hogy most Zoro lesz a 4.
A többiek végre nem lesznek útban, de Vegapunk elég rossz bőrben van, remélem nem fog meghalni, sajnálnám. Kezdtem lemondani Sanjiról, de remélhetőleg innen nincs több töketlenkedés. Kizarut most láttam először meglepettnek, még Marco ellen is csak gúnyolódott, Beckmann esetében is inkább cinizmust és agyjátszást éreztem nála. Sanji most kaphatna egy kis ravaldafényt, illetve mivel már Luffy harcol Saturn ellen, így nem hiszem, hogy a Saturn meghal teória életképes.
Na és a vége, az volt a legjobb. Amikor olvastam a spoilereket és mondták Devonék, hogy küldetés teljesítve, akkor eléggé megfagyott az ereimben a vér. Pont pár nappal ezelőtt olvastam vagy láttam egy videót egy teóriával kapcsolatban, miszerint Feketeszakálléknak az volt a célja, hogy Pudding erejével megszerezzék Robin Poneglyph ismereteivel kapcsolatos emlékeit. Ezzel csak az volt a bőkkenő, hogy Feketeszakállnak fogalma sem volt, hogy ki merre ment, Lawnak mondta, hogy random választotta ki az útvonalakat. Illetve Pudding Feketszakáll hajóján volt, nem azon a hajón, ami Egghead felé ment. Mivel Van Augur is Eggheaden van már, így semmi akadálya nincs ennek a teóriának, illetve mivel Augur és Aokiji fogta el Puddingot, így vélhetően először a kalóz szigetre vitték, tekintve, hogy legutóbb Feketeszakáll hajóján volt, így feltételezem, hogy szándékosan vitték magukkal. Robin érthetetlenül és irreálisan viselkedik az utóbbi pár alkalommal, a 3. Buster Call közben pihenget. Ha Robint magukkal viszik, akkor csak céltáblát helyeznek a fejükre, viszont ha elszedik Robin emlékeit rengeteg időt nyernek, mire Luffyék összerakják a képet.
Az meg, hogy Caribouba belefutottak megint egy hatalmas előny. Így két fegyver helyzetéről már tudnak. A Gyojin-sziget elpusztítással kapcsolatos látomás, így 450+ fejezet után simán képbe jöhet. Oda Wano óta folyamatosan taccsra vágja a teóriákat, de mivel ő maga mondta, hogy a One Piece utolsó harmada kvázi Battle Royal lesz, így én már régóta nem gondolom, hogy a végső harcban mindenkinek szerepe lesz. Feketeszakállnak egyszerűen meg kell küzdeni Shankssal, és erre van is egy megfelelő helyszín, a Gyojin-sziget.
Ismételten nagyon király fejezet volt. Aminek kimondottan örülök, hogy most már biztosra vehető, hogy az öreg Saturn regenereációs képességét a nagyon erős Haki nem nullázza le, hiszen láthattuk, hogy Luffy hakival vonta be az ütéseit. Ez miatt Saturn még keményebb ellenfél. Remélem, hogy mutat még egy -kettő különleges / hardcore képességet -vagy támadást.
Na meg ez, hogy Catarina lemásolta az öreg kinézetét... mekkora kavarokat fognak majd tudni ezekkel okozni Feketeszakállék... óriási stratégiai- előnnyel rendelkeznek ezáltal.
Beindult nagyon a történet, ami tetszik, az már kevésbé tetszik, hogy egyre durvább a plot armor, amire Rikiya is szépen rámutatott.
Lesz majd olyan is, hogy szalmakalaposok egyedül zárnak le egy történetszált? Mert mostanában csak körbeverések vannak, amiből mindig ők jönnek ki jól.
Ugrás a fórumra: |