Úgy voltam vele, hogy megvárom a visszaemlékezés végét és szándékosan nem írtam közben. Nem tudok mást mondani, hogy az egyik legjobb visszaemlékezés lett és nem nagyon lehet belekötni. Egyszerűen minden, a legapróbb kis dolgoktól kezdve meg lett magyarázva ezekben a fejezetekben, nem maradt bennem kérdés, nem volt semmi erőltetett. Az utolsó pár fejezetben kicsit féltem, hogy be lesz dobva valami nem odaillő, de nem így lett. Durva belegondolni, hogy ha 2010 előtt mondja ezt valaki, amikor még angolul sem teljesen volt elérhető az addig megjelent fejezetek, hogy Kuma sztorija csak 2023-ban fog kibontakozni, kiröhögöm. Nem lett elsietve, de nagyon megérte. Sosem értettem, hogy egy mangát az alapján kritizálnak, mert hosszú, de ilyen színvonalat fenntartani még mindig, nem nagyon van erre példa. Sokszor megkaptam Whole Cake végén és Wanon, hogy mennyire kritkus vagyok és nekem már nem lehet jót tenni, itt az ellenpélda, mondom ezt úgy, hogy összességében Egghead nem lenne benne a top 3-ban nálam. Bonneynak is sikerült olyan sztorit írni, ami meglepett. Ugyan Reverien lehetett már érezni, hogy valamit előkészít nála Oda, de erre nem számítottam Egghead előtt. Bár ezek után a Feketeszakállal kapcsolatos jelenete elég bizarr így utólag.
Az érdekes, hogy kitől kaphatta a kaját Luffy. Kizaru az egyik esélyes a gyorsasága miatt, láttuk, hogy már tud mozogni illetve a kedvenc étele is Luffy közelében van. Ott van még Caribou, aki már segített hasonlóan Luffynak és a legváratlanabb helyzetben bukkant fel a semmiből, de feltételezem ő képtelen lenne mozogni ilyen távolságban még sunnyogva, észrevétlenül is. Ha Kizaru valóban segít Luffyéknak, akkor a történetív után szabad lesz egy admirális poszt.
Saturn rövid időn belül az egyik leggyűlöltebb karakter lett, ami rekord, viszont a történtek ellenére én korainak érezném a halálát.
Az egyetlen negatívum számomra Sanji. Oké, tisztában vagyok vele, hogy itt most Kumának kell lennie rivaldafényben, de hogy ennyire tehetetlen az kicsit csalódás. Már hetek óta van ilyen megrajzolt mém, hogy a Gorosei többi tagja körbeüli Saturnt és arról kérdezik, hogy milyen volt találkozni a legendás feketelábúval. Erre Saturn szomorúan mondja, hogy csalódás, még Franky is többet tett nála.
"Not everyone dies because they want to die. Most of them die against their will."
"I was so possessed by the demon of anger that it disfigured my face."