A külsejét tekintve valószínűleg egy Yokai lesz Szaturn-papa, mégpedig az Ushi-oni, szóval valóban egy démoni lény vagy valami ahhoz hasonló.
Nem kötekedésből, de ez az időről egyre gyakrabban felbukkanó mítikus Zoan, sőt úgy ámblokk az egyre több Zoan gyümölcs nagyon azt sejteti velem, hogy Oda kezd kifogyni a Paramecia ötletekből. Továbbá nem így ismertük meg a démongyümölcsök gyakoriságát.
A tényleges sorrend:
1. Paramecia
2. Hagyományos Zoan
3. Ősi Zoan
4. Logia
5. Mítikus Zoan
Amennyit láttunk belőlük:
1. Paramecia - rengeteget
2. Hagyományos Zoan - 28
3. Logia - 14
4. Mítikus Zoan - 10
5. Ősi Zoan - 9
Előreláthatóan a Gorosei többi tagja is valami hasonló gyümölccsel fog rendelkezni, tehát ha csak nem ezzel párhuzamosan fognak megjelenni az újabb Logia gyümölcsök, akkor a Mítikus Zoanok száma megfogja előzni még őket is.
Egyébként már Saturn gyümölcse is felébredt formában jelent meg? A nyaka körül szállingózó fekete felhőkből erre merek következtetni.
Bár sokan egyoldalú harcot vártak Luffy javára, én örülök annak, hogy Oda nem ment el abba az irányba, hogy meglovagolja a G5 felkapottságát és Kizaru-nál egyszer csak lekapcsolja a villanyt. Nem egyszerű helyzetről van szó, mert Kizaru-nak teljesen más prioritásai vannak, elsősorban Vegapunk meggyilkolása, amit Luffy eddig sikeresen megakadályozott. Tehát ez nem egy fej-fej mellett haladó, egymás véréért kiáltó csata, az egyik fél lerázni, a másik pedig utolérni próbálja az előbbit. Szóval nem a szilaj erő szempontjából közelíteném meg ezt, hanem a dolgok kivitelezésében. Kizaru a fényklónokon kívül (akiket nem mellesleg játszi könnyedséggel intézett el Luffy, jó persze nem várhatom el a Black Knight szintet mindegyik másolatától) csak a szokásos lézeres-rúgásos koreográfiáját méltatta megmutatni és hát, hogy is fogalmazzak... Azt hittem sokkal kompetensebb lesz a küldetésének végzése közben, de nem érzem ezt. Ráadásul eddig nagyon úgy tűnt, hogy Luffy egyben biztos nem fog felülkerekedni Kizarun, a sebességben, erre a mai fejezetben alighogy elteleportált egyik helyről a másikra, Luffy máris ott liheg a nyakába.
Nem hiszem vagy nem akarom elhinni, hogy Kizaru az első tisztán bekapott ütéstől most kifeküdne még ideiglenesen is, vagyis jobb, ha Luffy visszatalál a G5-be azonnal, mert különben nem tudom, hogy hogyan maradhat életben nem csak Vegapunk, de sokan mások is. Szaturn-papa is még csak most kezd kibontakozni, a fejrobbantós jelenet pedig nem igazán megnyugtató, szóval ha Luffy valóban kimerült, akkor már csak az ősi robot és/vagy Kuma segítheti ki őket.
Apropó... Luffy nem változik vissza fehérről feketére, amikor eléri a korlátait? Ezúttal csak öregedni láttam, azonban még mindig tartja a formáját.
- Szerinted mikor hal meg egy ember?
(...)
- Amikor elkap egy gyógyíthatatlan betegséget?
- Nem. Hanem akkor... ha elfelejtik.