Köszi a fordítást jò mint mindig.
One Piece manga
punk 02 felirat ruháján elégé árulkodó nem hiszem hogy magából hozzot létre másikat akkár adroid vagy génekkel csak lánya lehet minden történet ívben kell nő ellenség vagy megmenteni miatt valamit benézett most robot állatokkal sellő hercegnő erejét akarja felül múlni csak hibázik folyamatosan ösztönöket nem tudja elnyomni
Sziasztok!
Egy olyan kérdéssel fordulok hozzátok, ami remélem nemcsak engem izgat. Amennyiben mégis, akkor is fontos😁
A One Piece manga hiányzó köteteit tervezitek valamikor megcsinálni?
Azért kérdem csak, mert évek óta olvasom, és olyan jó lenne azt a hiányzó néhány 100 kötetet is magyarul is elolvasni.
A válaszokat előre is köszönöm!
Köszi a választ!
Severum írta:
Ahogy az idő engedi szépen lassan meg lesz csinálva. Már el is lett kezdve, a 217.-ig fel is került.
Uff na ez a rész erre nem számítottam, hogy ilyen a kapcsolat köztük (Ez egy spoiler. Vidd rá az egeret a megjelenítéshez: azért az ütött mikor boney azt mondta kumara hogy dady), de az boztos hogy nem ő az most (elvileg ő ott van a társaival)
Law meg a nyerő helyet a rosszat húzta (Ez egy spoiler. Vidd rá az egeret a megjelenítéshez: azért az a nem változtató betegség az adta XD)
harcos93 írta:
Uff na ez a rész erre nem számítottam, hogy ilyen a kapcsolat köztük (Ez egy spoiler. Vidd rá az egeret a megjelenítéshez: azért az ütött mikor boney azt mondta kumara hogy dady), de az boztos hogy nem ő az most (elvileg ő ott van a társaival)
Law meg a nyerő helyet a rosszat húzta (Ez egy spoiler. Vidd rá az egeret a megjelenítéshez: azért az a nem változtató betegség az adta XD)
Jól látom, nem született hozzászólás az előző fejezetről? Legalábbis csak egy részleges említést látok róla a mostani kapcsán. Meglepő. Mindenesetre azt leszámítva, hogy Punk Hazard-ra hajaz a helyszín, szórakoztató történetszálnak nézünk elébe. Nagyon remélem, hogy a CP0 nem lesz csalódáskeltő.
Best girl Punk-02 után itt a másik gyöngyszem. Punk-01, avagy Daft Punk.
Ráparancsoltak a WSJ szerkesztői, hogy Oda kezdje el mozgósítani a megannyi király, ámde passzív karaktereit?
"Eiichirou, az Isten szerelmére! Meddig fog még Feketeszakáll a valagán ülni?! Kezdj már vele valamit, lécci!"
Oda: "Fogd meg a szakém".
Doc Q gyümölcse jó is lehet, de el lett ez most ökörködve.
Burgess gyümölcse nekem redundánsnak tűnik egy olyan világban, ahol irreálisan erős lehet valaki fizikailag, bárminemű gyümölcs nélkül. Persze nagyon szépen mutat egy hegyecske rádobása az ellenfélre, de bármennyire is hihetetlen, nem mondanám nagy számnak. Mikor ette ezt meg? Dressrosa alatt rendelkezett már vele? Ha igen, akkor a Mera Mera no Mi csak az ereje miatt kellett és nem magának akarta?
Van Augur gyümölcse nagyszerű. Viszlát Usopp.
Egyetértek, nekem is tetszik eddig ez a történetszál, beleértve a Six Paths of Vegapunkot is. Viszont... Én előre leszögezném már most, hogy mit nem szeretnék, hogy megtörténjen ebben az ívben:
1.) Bonney ne öltse magára a hercegnő szerepet. Azt akarom, hogy harcoljon, tegyen ki magáért, mutassa meg, hogy miért tagja ő is a Legrosszabb Generációnak, elvégre ő az egyetlen, akitől még nem láttunk semmit. Ez pedig tulajdonképpen nem alaptalan félelem, merthogy Kuma a Sorbet Királyság uralkodója volt, Bonney meg a lánya.
Plusz a jellegzetes, rózsaszín haj is stimmel.
2.) Vegapunk ne álljon be a Szalmakalapos kedvelők klubjába. Nem szeretném, ha csak azért, mert a kormány egyik pillanatról a másikra kiakarja oltani az életét, úgy lenne kezelve ebben a történetszálban, mint a Szalmakalaposok szövetségese, pajtása. Oké, amíg a CP0 ügynökök vadásznak rá, nyilván nem tehet mást, minthogy együtt harcolnak, elvégre azonos célpontok, csupán ne lehessen elmondani azt Luffy-nak a végén, hogy Vegapunk is my friend.
Ami a kormányt illeti és azt, hogy úgy döntöttek elteszik láb alól Vegapunkot... Külső szemmel nézve ostoba döntésnek titulálnám, ugyanakkor Wano során megtudtuk, hogy valójában hazudott a kormánynak már korábban, ezalatt Kaidou sárkánygyümölcsének a replikálását értem, ugyanis ő azt állította a fejeseknek, hogy kudarcot vallott, ennek ellenére Green Bull egy tökéletes példánnyal találkozott Momonosuke személyében. Van is egy olyan mém redditen, hogy azért vallja kudarcnak Vegapunk a sárkánygyümölcs másolását, mivel nem kék lett, hanem rózsaszín. Ettől függetlenül ezt önmagában kevésnek tartom ahhoz, hogy egy ekkora géniuszt elveszítsenek, viszont megadja az esélyét arra, hogy Vegapunknak is megvannak a maga hátsó szándékai.
Feketeszakáll konkrétan egyetlen egy fejezet alatt beérte Luffyékat. A borítósztori alapján elég egyértelmű, hogy Kuzan és még egy másik tagja a Feketeszakáll kalózoknak meglátogatta Big Mom területét, valószínűleg lemásoltak a Poneglyphét és Puddingot is elrabolták. Most pedig belebotlik Law-ba, akinél ott van Zou és Wano Poneglyph másolata is. Ki ő, ha nem egy Gigachad?
Alapvetően egyik új gyümölcs sem világmegváltó, de bőven a hasznos kategóriában vannak. Ha jól tudom, a Pegasusok tudják magukat/másokat healelni, így Doc Q betegség gyümölcsével kombinálva ez már most nagyon jó. Burgess gyümölcsével az a baj, hogy már a meglévő fizikai erejét erősítette tovább. Mondjuk nem tudom ki volt utoljára olyan karakter, aki képes volt felemelni egy egész darab hegységet, szóval aggódni nem aggódom, de inkább valami másra számítottam volna. Van Augur gyümölcse kész cheat egy olyannak, aki mesterlövész. Ezek után nem tudom, hogy Usopp majd mit akar ellene.
Hajlandó vagyok megbocsátani Kaidout és a Mamát Odának, hogy ha most nem cseszi el Feketeszakállal. Semmi oka nincs arra, hogy Law legyőzése után elrabolja és bebörtönözze őt. Potenciális veszélyforrás egy kurva jó gyümölccsel. Megértem a másik oldalt is, akik szerint rögtön azután, hogy megszenvedtek egy Yonkou "legyőzésével", elveszíteni mindent és meghalni is rossz szájízt hagyhat maga után. De ha már választanom kell, akkor az első opciót mindenképp. Persze még ott van a lehetőség arra is, hogy megjelenik valaki és kimenti őt, de ebben a helyzetben nem tudom, hogy ez miért akadályozná meg Feketeszakállt.
Még a borítósztorival kapcsolatban azt megjegyezném, hogy szerintem ez egy túlságosan is nagy jelentőséggel bíró esemény ahhoz, hogy ne egy borítósztoriban szerepeljen, még akkor is, ha később kapunk róla információt.
Az előző fejezethez annyit hozzáfűznék így utólag, hogy nem baj, ha a CP0 lesz az ellenfél, de az nagyon komikus lenne, ha Luffy szenvedne Lucci ellen. Ugyanez igaz Zoro is, Kaku nem szabadna, hogy kihívás legyen a számára még minimálisan sem. Egész egyszerűen azok után, amiken átmentek elég komolytalan lenne. Arra azért kíváncsi leszek, hogy ha Lucciék kudarcot vallanak Vegapunk kivégézésével, akkor mit kezd velük a Gorosei. Párhuzamba állítva Lucciékat Who's Whoval már az fura szájízt hagy, hogy miközben utóbbit bebörtönözték és ki akarták csinálni, addig az előbbieket kvázi előléptették. Hasonlóan nagy blamát vétett mindkét fél szerintem, szóval az ekkora differencia a végkimenetel között felettéb érdekes. Valaki tényleg szoros küzdelemre számít Luffy és Lucci között? Érdeklne a véleményetek, mert számomra értelmezhetetlen a Lucci hype. Akkor már inkább Sentomaruval küzdjön meg Luffy. Ha már itt tartunk, akkor tőle akár számíthatunk is komolyabb haki használatra. Mintha anno érintés nélkül sebezte volna Luffyékat.
Egghead szálhoz eddig nincs különösebb hozzáfűznivalóm, hiszen tipikus felvezető fejezet volt az előző és a mostani is, ettől függetlenül érdekes eddig. Nekem nincs Punk Hazard feelingem, teljesen más benyomást kelt Vegapunk szigete. Amíg Punk Hazard kihalt volt, addig Egghead eléggé fel van töltve élettel és ami a legfontosabb még mindig nem láttunk nagy dolgokat, de már most látszik, hogy Caesar mennyire amatőr Vegapunkhoz képest.
Nem hittem volna, hogy látunk valamit a külvilágből a msotani szál vége előtt, de ez azért eléggé odavert. Számítottam rá, hogy Feketeszakáll gyorsan aktivizálja magát az előző fiaskó után, de álmomban sem gondoltam volna, hogy ennyire. Na ezt a Feketeszakáll kedvelem, aki ravasz és előre gondolkozik. Nagyon nem tartom véletlennek, hogy Lawt fogta ki magának, ebből a harcból remélhetőleg kiderül, hogy mitől olyan különleges Teach teste.
Elhangzott, hogy Law mekkora balszerencsés, hogy egyből Feketeszakállba futott bele. Én úgy gondolom, hogy nem ez a legnagyobb balszerencséje, hanem az, hogy nincsen normális legénysége. Alapből bőven elég lenne Feketeszakáll ellen harcolnia, de még a másik három társa ellen is neki kell kiállnia, hát ez nem túl bizalomgerjesztő. Nagyon kíváncsi vagyok, hogy ebből mi fog kisülni.
Az egyetlen negatívum a fejezettel kapcsolatban az új démongyümölcsök. Egyrészt örülök neki, hogy eddig nem látott képességeket kaptak és nem szigorúan az eddig bevezetett karakterektől loptak képességet, ez tényleg az újdonság hatásával bír.
Viszont az, hogy Burgess gyakorlatilag fizikai upgradet kapott az nagyon soványka. Apropó mi lett vele? Sabo miatt van ennyire összefoltozva? Először kiborgizálás jött fel, de nem hiszem, hogy van ilyen tudással bíró személy a legénységükben.
Doc Q képessége nem mondom azt, hogy nem illik hozzá, de ennél valami mélyebbre és misztikusabbra gondoltam. Csak egyet tudok érteni azzal, hogy ez a rész eléggé el lett poénkodva. Ha nem lenne eddig képessége, akkor azért eléggé lehetne izgulni Law miatt.
Van Augur tényleg trükkös képességet kapott, eddig szerintem nála van a legnagyobb összhang a képessésge és a személy közt. Eddig sem láttam sok esélyt Usopp számára, de így még kilátástalanabb. Tényleg nem nagyot akarok mondani, de az eddigiek alapján csoda lenne ha egyáltalán túlélné.
Stronger sem maradt ki a jóból és tényleg hasznos képességet kapott.
A borító sztorihoz és Feketeszakállhoz még annyit, hogy itt is kezd rossz előérzetem lenni. Teach nagyon nem hülye, szóval tudhatná, hogy Aokiji nem egy életbiztosítás. Gyakorlatilag már Punk Hazardon elspoilerezte magát. Komolyabban tudnám venni, ha ezt a támadási felületet megszüntetné Feketeszakáll. Ugyanez igaz Lawra. Rohadt gáz lenne neki így közvetlen Wano után meghalni, de akkor már inkább ez, minthogy újabb támadási felület legyen Feketeszakállon. Túl értékes a képesssége Lawnak, de nagyon naívnak kell lenni ahhoz, hogy magával vigye. Bőven elég, sőt idegesítően sok áruló volt Big Mom és Kaidou legénységébe is, nem szeretném, ha itt is erre lenne minden kihegyezve.
Nekem van egy olyan érzésem, hogy Luffyt most a partvonalra fogják rakni és a lenyégség fog harcolni CP0-val.
Én abban bízom kapunk egy jó beszélgetést Vegapunkal, hogy pontosan mi is a célja és mi motiválja őt.
Meg úgy fest, hogy szerintem ha Luffy megtudja, hogy elrabálták Cobyt meg esetleg Lawot akkor tuti elindul majd Feketeszakálhoz.
Tényleg.. Ez a Law - Feketeszakáll ügy ki tudja mikor történik.. Időben nem tudjuk még biztosan elhelyezni.. Mi van ha ez csak egy promo?
Mondjuk a kövi fél évben erről már nem mutat semmit Oda, szépen lemegy az Egghead szál úgy, hogy Luffyék a szigeten felfedeznek mindent a legénység többi tagja meg leveri a CP0-t aztán kiderül, hogy Cobyval mi van és megindulnak Feketeszakáll ellen..
Aztán harmadjára is megmenti a földön fekvő Law-t Luffy, valami olyan dumával, hogy "Attól, hogy a szövetségnek vége te a társam vagy és segítek ha baj van!".
Ne haragudjatok, ha most elspoilereztem 2023 elejét.
Ugrás a fórumra: |