1.kérdésem lenne.Jövő héten vége?
Boku no Hero Academia anime (Tilos a spoiler!)
Na ide is régen írtam.
Deku képessége
Röviden: ne legyen neki. Pont ez a karaktere lényege és ha eljátszák ugyanazt mint a Narutoban, én falra mászok.
Deku ereje
Amíg nem sajátítja el teljesen OFA-t, addig nem is tudja továbbfejleszteni. Ha ez lehetséges lenne, akkor az azt jelentené, hogy soha nem tudná teljesen elsajátítani, mert miközben azon dolgozik, hogy elég erős legyen a használatához, magát a képességet is erősebbé tenné. És, hogy milyen erős All Mighthoz képest? A mangában se tart még ott a történet, hogy 100%-ot tudjon (bőven nem), akkor meg hogy lenne erősebb All Mightnál? Az se mindegy, hogy hogyan értelmezzük az erőfelhalmozást. Az egyik lehetőség, hogy ha pl fekvőket nyomsz, akkor amellett, hogy erősödsz, erőt raktározol el, amit később felhasználhatsz. Ebben az esetben előbb-utóbb elfogyna az elraktározott erő és tudjuk, hogy nem így működik, mert többször is ütött már 100%-osat. A másik lehetőség pedig, hogy megszünteti a határaidat és a "végtelenségig" tudod edzeni magad. Persze biztos lehet még máshogyan is értelmezni, de nekem ez a kettő tűnik a legértelmesebbnek. Plusz nem tudom, hogy mennyire akar a történet reális maradni, de All Might kb 3-4-szer nehezebb mint Deku, szóval Deku akkor se tudna akkorát ütni mint All Might fénykorában, ha 100%-ot használ. Ahhoz ki kéne gyúrnia magát (majdnem 200 kg plusz izom), vagy egyszerűen olyan erőssé válnia, hogy a kisebb testével is tudjon akkorát ütni.
A fillerek jók lettek, a Deku vs Bakugo harc meg valami hatalmas. Az új részben pedig egy újabb kedvencem mutatta meg az arcát.
Midoriya szerintem túl sokat agyal a mozdulatain míg Bakugo ezt mind ösztönből csinálja, ezen megkéne próbálni változtatni mert így nagyon lelassul hogy elemez mindent, vagy jóval gyorsabbra kéne pörgetni.
1.kérdésem lenne.Jövő héten vége?
Tapion-sama írta:
Nekem egy másik kérdésem lenne: szerinted viccből írtam bele a hírszövegbe a főoldalon, hogy: "Figyelem! 1 epizód van hátra az évadból. "
Durzo
Miért kéne közte egyenes arányosságnak lennie.
Lehet hogy erősödik x-et a teste ellenállása meg ugyanennyi idő alatt x+y-ont növekszik a teste ellenálló képessége. Tehát y-al közelebb kerül a 100%-hoz.
Ez is egy lehetőség és sokkal értelmesebb és esélyesebb mint amit mondtál.
Én is a végtelenségig gyúrásra szavazok.
Jó volt a mai rész is Talán még a negyedik évad előtt megakapjuk a mozifilmet is.
Néhány Big3 poén, hogy ők Naruto-Sakura-Sasuke.
A másik poén pedig a Big3 egyik tagja akivel Midoriya megismerkedett teljesen olyan mint a fiatal All Might. Mármint most csak a kinézettére gondolok akár a fia lehetne.
Ok, a soha lehet kicsit túlzás volt, de ez még mindig azt jelentené, hogy maga az edzés hátráltatná abban, hogy elérje a 100%-ot. De szerintem rossz szemszögből nézed. A quirkek fizikai képeségek (a jelenlétük ugyanolyan természetes, mint, hogy van karod és a használatuk is ugyanolyan természetes, mint ahogy fel tudod azt emelni), nem pedig a testedtől külön álló eszközök (mint ahogy Deku jelenleg használja). OFA nem szupererő, hanem a képesség, hogy fel tudod halmozni az erőt. Vagyis elvileg nem lehetne aktiválni, mert egy passzív képesség. Egyszer adott egy bónuszt, aminek addig tart a hatása amíg élsz (vagy OFA esetében át nem adod valakinek). Illetve ha jól értelmezem a Full Cowl-t, akkor az az a technika amivel Deku a saját erejeként használja OFA-t és nem eszközként.
Néhány Big3 poén, hogy ők Naruto-Sakura-Sasuke.
nos kiindulva az erőfelhalmozásból simán meglehet, de ez még nagyon messze van. 1 félév alatt addig jutott, hogy 5%on stabilan hozza a teljesítményt, és most ugrott 8ra. bár nem elképzelhetetlen hogy egy még intenzívebb edzés után nagyobb mértékű növekedés is elérhető lesz.
szerintem deku 80% -90% már überelné allmight-ot szerintem szerintem 100%on majd akkor éri el ha majd fiatlfelnőtt korba lép mivel még most shigaraki nem lép előre csak szervezi a dolgokat majd ha többször össze csapnak akkor lesz fordoló pont szerintem meg deku találjon folyton olyat akivel saját erejét tudja összevetni legyen neki motivációja és nem csak neki hanem a többieknek is
Egy nagyon bonyolult témát indítottatok el itt
OFA miért lenne passzív képesség? Egy erőfelhalmozó képesség amit tovább is lehet adni. A láttotak alapján én úgy értelmeztem, hogy azért lesz egyre erősebb az OFA mivel pl. ezeket az edzéseket elraktározza. Akkor lenne passzív ha Deku az erőátadásának a pillanatától kezdve tudná használni az egészet aktiválás nélkül, de ez nem áll fent. Aktív mivel neki kell aktiválnia a használathoz, de olyankor az egész OFA erejét képes lehívni. Full Cowl csak egy használati típus amivel gyorsan tudja mozgosítani. Mivel túl sok idő lenne neki kapcsolgatni a keze meg a lába között például.
Röviden One for All 100% az egyenlő korábbi One for All használók teljes ereje + a te saját erőd (amit edzések meg a harcok által érsz el). Tehát értittek mindig egy kicsivel lesz erősebb. Persze az erejéhez néha hozzájönnek az érzelmek vagy mennyire akar nyerni az illető az adreralin löket az mindig megdobja. Pl. All Might megkapta a mesterétől ezt az erőt és mit tudom én ő is hozzárakott 5%-ot tehát hozzáképest már 105%, Deku megint hozzárak 5%-ot akkor nála az már 110%.
Az animében lévő All Might esetében a sérülése miatt soha nem láttuk mire volt képes fénykorában. Noumo harca alapján 50% alatt lehetett az amit tudott a képességéből használni vagy ha a végén túlerőltett AFO ellen akkor mehetett feljebb.
Egy kis logikátlanság Deku esetében is van, mostanában nem nagyon próbálta ki mióta iskolába jár meg edz mire képes.
All Might 255kg-al mondjuk tudta a 100%-ot, Deku testsúlyát nem tudjuk, de 15-16 éves most lehet mondjuk 50kg. Ez alapján pedig tudnia kéne a One for All 20%-át jelenleg Tudom nem a testsúly számít, de vehetjük úgy, hogy az izomzata is All Might izomzatának 20%-a.
És kár %-ról beszélni mert nem csak az erő számít hanem a harci technikák a gondolkodás meg ilyenek. Egy 50%-os Deku is képes lehetett volna legyőzni egy 100%-os All Might-ot ha a többi dologban már sokkal jobb lenne.
OFA miért lenne passzív képesség? Egy erőfelhalmozó képesség amit tovább is lehet adni.
All Might 255kg-al mondjuk tudta a 100%-ot, Deku testsúlyát nem tudjuk, de 15-16 éves most lehet mondjuk 50kg. Ez alapján pedig tudnia kéne a One for All 20%-át jelenleg Tudom nem a testsúly számít, de vehetjük úgy, hogy az izomzata is All Might izomzatának 20%-a.
Talán tényleg AFR-nek van igaza és ez egy aktívpasszív képesség. Pl. A képesség átadás nem lehet passzív hanem csak aktív dolog.
Pöckölést behozni úgy, hogy olvassod a mangát nem szép dolog
De igen úgy gondolja, hogy 5%-on nem lenne túl hatásos a dolog ezért nem használja most a pöckölést.
Deku vs Bakugo közben is amugy Dekunak már elég sok jó mozdulata volt. Ha tökélesíti a shoot style + az ütések kombóját szerintem elégé verhetetlen lesz.
Annyit megígérhetek az animéseknek bár az igazi fanok szerintem nem bírják ki jövő tavaszig és az oldalon lévő manga fordítás is felfogja dolgozni addigra a negyedik évadot tartalmát kb. Szóval lesz elég sok meglepetés a következő évadban.
Ugrás a fórumra: |