vegel2014 írta:
Mondjuk azt sajnálom hogy a mangában nem találkoztunk fejvadászokkal.
El se hiszem hogy ezt a mondatot képes voltál leírni főleg hogy az egyik főszereplő beceneve a "kalózvadász" illetve neki volt még 2 kis társa is ha jól emlékszem.
Tudom, de valjuk be, az elég alsószinten volt még + nem láttunk bele hogy ténylegesen hogy is müködött a dolog. És kiket kaptak el? 1 milliós embereket?
Ez a kalózvadász háttértörténet egyáltalán nem lett kifejtve. Semmi infót nem kaptunk rólla. Szerintem egy rövidebb arc-ot simán rálehetett volna húzni ennek a kibontására.
Ha tényleg kifizetnék Nami biztos kapna egy Sanji féle orvérzést.
Szerintem akkor fizetnének, ha egy fejvadász, vagy más, nem törvényen kivüli személy elfogná, vagy bizonyitaná a célszemély halállát. De valoszinü, hogy az ilyen magas vérdijjal rendelkezö kalózoknál a világkormány már nem fizet. Kb 1 000 000 felett ha valaki elkap egy kalózt, akkor túl erös a fejvadász. Gondolom ekkor ki is iktatják nehogy a jövöben gondot okozzon.
Szerintem egy összeg felett már csak a fenyegetetségi szintet jelenti a vérdij. (Mondjuk azt sajnálom hogy a mangában nem találkoztunk fejvadászokkal. Pedig biztos vannak olyanok akik erre specializálodtak. (Az animében Thriller Bark elött volt is egy ilyen filler arc, de az meg nem canon, igy nem vehetö figyelembe )
Egyetértek, van egy szint ami felett a világkormány vagy a tengerészet már nem akar/tud foglalkozni a kalózzal, mert túl nagy veszteségbe kerülne nekik. Legjobb példa erre, amikor Sabaodyn Kizaru üldözte az összes szupernovát, míg Rayleigh-lel senki nem foglalkozott, pedig sztem az ő fején is igencsak búsás összegű vérdíj van.
Szerintem akkor fizetnének, ha egy fejvadász, vagy más, nem törvényen kivüli személy elfogná, vagy bizonyitaná a célszemély halállát. De valoszinü, hogy az ilyen magas vérdijjal rendelkezö kalózoknál a világkormány már nem fizet. Kb 1 000 000 felett ha valaki elkap egy kalózt, akkor túl erös a fejvadász. Gondolom ekkor ki is iktatják nehogy a jövöben gondot okozzon.
Szerintem egy összeg felett már csak a fenyegetetségi szintet jelenti a vérdij. (Mondjuk azt sajnálom hogy a mangában nem találkoztunk fejvadászokkal. Pedig biztos vannak olyanok akik erre specializálodtak. (Az animében Thriller Bark elött volt is egy ilyen filler arc, de az meg nem canon, igy nem vehetö figyelembe )
Egyetértek, van egy szint ami felett a világkormány vagy a tengerészet már nem akar/tud foglalkozni a kalózzal, mert túl nagy veszteségbe kerülne nekik. Legjobb példa erre, amikor Sabaodyn Kizaru üldözte az összes szupernovát, míg Rayleigh-lel senki nem foglalkozott, pedig sztem az ő fején is igencsak búsás összegű vérdíj van.
Akkor mostantól Luffy, Law és Kid-del már nem fognak foglalkozni, mert már nagy a vérdíjuk? Nem hiszem
-Maradsz vagy élsz?
-Élek!
-A lelke nem jön ki a testéből! Ez nem lehet, egy kicsit se fél a Mamától?!
-Persze, hogy nem.
-A jövendőbeli Kalózkirály legénységének tagja akarok lenni, vagyis nem félemlíthet meg holmi Yonkou!
Szintről beszéltem, nem vérdíjról, Luffy-ék még csak most kerültek igazán köztudatba, de idővel sztem a világkormány/tengerészet is belenyugszik, nincs értelme erőlködniük, hiszen túlszárnyalták őket, mint ahogy a régi yonkou generáció esetében is.
Az lenne a legjobb ha az admirálist most Luffy megverné. King és Queen se lett volna ilyen könnyen legyőzve ha nincsenek ennyire lestrapálva.
Sajnos a tengerészet mindig a végszóra toppan be és ferdíti vagy eltusolja a dolgokat.
Akkor mostantól Luffy, Law és Kid-del már nem fognak foglalkozni, mert már nagy a vérdíjuk? Nem hiszem
Rayleighvel inkább azért nem foglalkoztak, mert nem sok vizet zavar már, ellenben túl erős ahhoz, hogy elkapja egy admirális.
Ugyanígy vannak a Yonkoval. Ahhoz, hogy egy császárt leverjenek, nem elég egy-két erősebb ember, hanem egy egész hadsereg kell, mert túl nagy haderővel rendelkeznek már. Vagy folyamatosan egy bázison tengődnek, körbevéve mindenféle védelemmel. Pl Wano természetes védelme vagy Big Mom riasztó rendszere Tottoland körül.
Luffy, Kid és Law erősek annyira, hogy milliárdos vérdíjuk legyen, de nincsenek annyira bevédve, így őket érdemes még rendszeresen támadni, hátha elbuknak. Illetve túl sok gondot okoznak napi szinten a kormánynak, így a érdemesebb pénzt és haderőt fektetni egy ilyen akcióba. Luffy nem fog egy szigeten elbújni és védelmet építeni maga köré, hanem utazni fog tovább a kis csapatával. A flottája se fogja valószínűleg végigkísérni, így egy admirális egy nagyobb flottával még simán leverhetné őket. Nyilván egyikőjüket se fogják már elkapni, de elméletben lenne rá esély.
Egyébként szívesen látnék már egy jó kis tengeri csatát már mondjuk a tengerészet és a Szalmakalapos flotta között.
Őszintén szólva, ahogy nagyon sokan, én hatalmasat csalódtam a Wano -arcban. Számomra semmitérő/logikátlan csaták, amik fényévekre vannak a Wano arc előtti csatáktól, és sok felesleges időhúzás... A Wano véleményem messzemenően a legrosszabb arc a One Piece történelmében.
És, hogy mégis miket kellett volna Oda-nak másképp csinálni? Például simán lehetett volna egy olyan, hogy Kingen -és Queenen mondjuk Law -és Kid erődemonstrációt tart, hogy megnézzük mennyivel lettek erősebbek mint két elő-tank Yonkou parancsnok, utána meg sokan nekimennek Big Momnak.
Mondjuk Kid -és Trafalgar mellett még Sanji, Zoro, meg mondjuk Yamato (akinek lehetett volna adni valami különleges -és kreatív képességet, mert Mitikus Zoan), és Big Mom megmutathatta volna a valódik erejét, és végre 100%-os erőbedobással tudott volna harcolni. Mielőtt bárki mondaná, hogy ez túlzás lenne, annak azt felelem, hogy a Mama szó szerint röhögve kivédte Gear4 Luffy támadását (!!), és képes irányítani az időjárást.
Viszont, hogy valami jót is mondjak az arcról, a Jinbe vs. Who's Who, A Nico Robin vs Black Maria, és a Franky vs Sasaki csata szerintem aránylag nem volt rossz.
Bízok abban, hogy a következő fejezetek olyasmi színvonalon lesznek -vagy még jobb színvonalon - mint a Wano arc előtti szálak.
Őszintén szólva, ahogy nagyon sokan, én hatalmasat csalódtam a Wano -arcban. Számomra semmitérő/logikátlan csaták, amik fényévekre vannak a Wano arc előtti csatáktól, és sok felesleges időhúzás... A Wano véleményem messzemenően a legrosszabb arc a One Piece történelmében.
És, hogy mégis miket kellett volna Oda-nak másképp csinálni? Például simán lehetett volna egy olyan, hogy Kingen -és Queenen mondjuk Law -és Kid erődemonstrációt tart, hogy megnézzük mennyivel lettek erősebbek mint két elő-tank Yonkou parancsnok, utána meg sokan nekimennek Big Momnak.
Mondjuk Kid -és Trafalgar mellett még Sanji, Zoro, meg mondjuk Yamato (akinek lehetett volna adni valami különleges -és kreatív képességet, mert Mitikus Zoan), és Big Mom megmutathatta volna a valódik erejét, és végre 100%-os erőbedobással tudott volna harcolni. Mielőtt bárki mondaná, hogy ez túlzás lenne, annak azt felelem, hogy a Mama szó szerint röhögve kivédte Gear4 Luffy támadását (!!), és képes irányítani az időjárást.
Viszont, hogy valami jót is mondjak az arcról, a Jinbe vs. Who's Who, A Nico Robin vs Black Maria, és a Franky vs Sasaki csata szerintem aránylag nem volt rossz.
Bízok abban, hogy a következő fejezetek olyasmi színvonalon lesznek -vagy még jobb színvonalon - mint a Wano arc előtti szálak.
A harcok terén biztos lehetsz benne, hogy az anime kiegészíti majd őket. Lesznek majd plusz mozdulatok, képességek stb, és akár még olyan részek is amik hozzáadnak a történethez és nem láttuk a mangában.
Pénteken lesz 28 napja, hogy nem kaptunk Mangát.. Remélem ez az utolsó hét így üresben és a jövő hét pénteken már lesz újra early scan.
Na igen, annak örülnék, hogyha a Zoro vs. Kinget -és a Sanji vs. Queen-t nagyon sok mindennel kiegészítenék ( például Zoro párszor használná a ,,Nine Swords Style"-t"
És igaszság szerint a Kaidou vs. Nika Luffy-t is egész jól meglehetne csinálni, ha a Szalmakalapos erejéből sokkal többet mutatnának mint ami a mangában volt.
Na igen, annak örülnék, hogyha a Zoro vs. Kinget -és a Sanji vs. Queen-t nagyon sok mindennel kiegészítenék ( például Zoro párszor használná a ,,Nine Swords Style"-t"
És igaszság szerint a Kaidou vs. Nika Luffy-t is egész jól meglehetne csinálni, ha a Szalmakalapos erejéből sokkal többet mutatnának mint ami a mangában volt.
Ha egyben olvasod a mangát akkor olyanok a harcok - még a Kaido vs Nika Luffy is - mint ha ahogy kezdődnének véget is érnének.. Nem történik sok minden, hogy őszinte legyek, pár mozdulat és vége.
A Luffy vs Katakuri se volt úgy kidolgozva a mangában mint amit végül kaptunk animében, és animében húú de jó volt..
Amúgy Zoro Luffyék előtti élete engem is érdekelne Végülis a történet elején mindenki ismerte és mindenhol nagyon erősnek tartották. Buggy, Kireg emberei, Arlongék, Smokerék, de még a Baroque Works is be akarta szervezni, ahol ha jól emlékszem el is intézett két számotott ügynököt. Arra már nem emlékszem hogy amikor kihajóztak a Grand Linera, voltak e még akik tudták hogy ki ő, de felmerül a kérdés hogy ha ekkora neve volt már akkor, akkor miért nem kapott vérdíjat hamarabb? Elvégre mikor elhagyták Loguetownt egyértelmű volt hogy kalóznak állt.
Amúgy csak nekem furcsa hogy annyi kaland során egy démongyümölcsöt se találtak Luffyék? Perig szerintem Ussopnak jól állna valami nagy és ijesztő Zoan, vagy egy logia, amivel menőzhet Chopperéknak