1051:
Bár még mindig olyan hirtelennek érződik az egész, főleg Kaido karaktere szempontjából, meg az sem igazán One Pieces, hogy úgy kell a népet utólag beavatni (bár ez nem rossz döntés önmagában, csak furcsa kicsit elsőre, lehet újraolvasásnál már kompakt lesz), de ez az utolsó pár oldal, meg Momonosuke beszéde hidegrázós volt.
Momo egy remek karakter. Nem semmi belegondolni, hogy 400 fejezete ismertük meg, és hogy azalatt honnan hova jutott, mi lett belőle.
És a 9 hüvelyen is most elérzékenyültem kicsit, a mangában szinte először (az animében már többször is előfordult).
És még szövegdobozt is kaptunk, amit csak nagy dolgok előrejelzésére, meg kijelentésére használ Oda. Örülök is neki, Momo megérdemli, és örülök, hogy ilyen komolyabb és ilyen jelentőségteljes irányt szabott neki Oda.
Eddig nem zártam volna ki Momot, hogy csatlakozzon a csapathoz, de így már nem hiszem, meg nem is szeretném. Úgy néz ki tényleg Wanoban a helye. Ellenben Yamato lehet tényleg csapattag lesz - ha igen, akkor egy kis karakterfejlődés, meg mélyítés azért nem ártana neki (meg amúgy sem).
Tetszett a fejezet. Momonosuke karaterfejlődése elég meredek lett ezzel de illik hozzá ahogy próbál felnőni a feladathoz. Kicsit olyan boldogan éltek amíg... befejezése lett ami számomra annyit jelez hogy ez a vereség tényleg vereség Kaidonak meg Mamának. Eddig a fejezetig szinte biztos voltam egy fordulatban de ez így véglegesen felbórítja az erősorrendet a Grand Line-on és ezek alapján én már nem hinném hogy lenne külön sziget nekik szentelve így egy valami sokkal átfogóbb történet fog hamarosan elkezdődni.
Ha tippelnem kellene:
A szövetség szétválik, a Szalmakalaposok valami infó nyomán vagy csak puszta kíváncsiságból Elbaf felé veszik az irányt és remélem lesz egy kis old school chill a mangában ami elszakad a rabszolgaságtól meg az éhezéstől... Jöjjön infó a világról is.
Valószínűleg lesz egy-két sokkoló hír is az újságban amit régóta először fognak olvasni Wano lakosai.
Shanks karaktere meg szerintem vehet majd egy fordulatot a jövőben. Sok mindent tud és vannak tervei. Ebből nagy sztori lesz még.
Jaeger írta:
Milyen karakterfejlődés hiányzik szerinted nála?
Bármilyen? Mindegyik Szalmakalaposnak át kellett mennie egyfajta fejlődésen, változáson a csatlakozásuk előtt. Zoronak el kellett engednie a jófiúk-rosszfiúk koncepciójához való ragaszkodását, Usoppnak valamilyen szinten fel kellett nőnie és ki kellett állnia valamiért, Naminak meg kellett tanulnia elfogadni másoktól a segítséget, ill. támaszkodni másokra, Sanjinak el kellett engednie a múlton való gyötrődését, hogy elkezdhesse a saját álmait követni, Choppernek meg kellett barátkozni másokkal, ill. el kellett fogadja magát, ill. hogy fel kellett ismerje, hogy elfogadhatják mások, Frankynek szintén a saját múltjával és hibáival szembe kellett néznie, hogy elmehessen kalandozni, Robinnak meg kellett tanulnia bíznia Luffyékban és ami a legfontosabb, meg kellett tanulnia, hogy joga van élni, és élni akarni. Ráadásul elsőre egyikük sem akart csatlakozni, végig kellett menniük dolgokon, míg megfordultak bennük a dolgok, míg nemcsak, hogy belementek abba, hogy csatlakozzanak, hanem akartak is csatlakozni Luffyhoz.
Brook és Jinbei a kivételek, akik lényegében mind felnőtt, tapasztalt kalózként és karakterekként csatlakoztak már Luffyékhoz, nekik igazából csak meg kellett ismernünk a hátterüket, és le kellett győzni az akadályokat, amik a csatlakozásuk elé gördültek. De nekik is volt egy komplett történetük, csak épp a múltban.
Yamatonak a rövid flashbackjével van már múltja, ez kétségtelen, értjük a motivációját, értjük, hogy miből fakad az Oden mániája, ismerjük a traumáit, nehézségeit, de még nem volt karakteríve, amit bejárt volna a karakter. Az első fejezetétől kezdve a legutolsóig azt hangoztatja, hogy ő Oden, meg hogy csatlakozni akar Luffyhoz. Annyi történt, hogy már tudjuk, miért, de nem történt benne fejlődés, változás. Márpedig, ha engem kérdeztek, az Oden identitását én nem mondanám egészségesnek, (és mellesleg senki más sem, akivel eddig találkozott a mangában, Luffy is kiakadt rajta), s várnám, hogy felismerje, fel lehet nézni valakire úgy, hogy attól még te magad egy önálló személyiség vagy. Főleg, hogy az identitás egy elég hangsúlyos téma az elmúlt 200 fejezetben, Whole Cake-en meg Wanoban.
Szóval ne értsetek félre, semmi bajom nincs Yamatoval, mint karakterrel, szerintem tök jó adalék volt Wanohoz, kompetens, erős, érdekes karakter, jó a dizájnja is (bár biztos vagyok benne, hogy 90% elsősorban ez utóbbi miatt szereti annyira, meg akarja a csapatba, még ha nem is tudatosítja ), Ace miatt a Luffyval való kapcsolódása is megvan, csak éppen várnék neki egy... történetívet, amit bejárjon a karakter. Mert jelenleg elég egyhangú. Ha ezt megkapja, én örülök, ha csatlakozik.
Persze ezt bejárhatja csatlakozás után is, nem mintha Usoppnak, vagy Sanjinak nem kellett volna fejlődnie és változnia csatlakozás után már egyáltalán, csak furcsa lenne, ha csak simán ennyi lenne. Várjuk meg, Luffy mit mond
Ui. Ráadásul a gyümije Wano védőszentje, és eddig Luffyn kívül csak Momonosukeval volt kapcsolatban a csapatból. Wanonak (és Momonak) pedig kell majd védelem ezek után, s bár nem lenézve a 9 vörös hüvelyt, lehet el kéne nekik a segítség admirálisok vagy hasonló kaliberek ellen. Úgyhogy el tudnék képzelni egy ilyen szerepet is neki.
De ha kap valamiféle rétegzést a karaktere, én is annak örülnék inkább, ha csatlakozna, jó adalék lehetne a csapatba szerintem is.
Aztán meglátjuk, Oda tudja, mit akar vele, meglephet úgy, ahogy nem is számítok rá.
Viszont szerintem meg nincs vege a Wano ivnek elvegre egy szindarabot kezdtek el aminek 5 stage van ebbol a mostani iv a 3. a legnagyobb a kifejtes ugye es meg lesz ket kisebb ami bezarja a kort ott meg kell dolgoknak tortenni-e es hogy Wano vege meglepo lesz , no szerintem Yamato vegul nem fog Luffyekhoz csatlakozni hanem inkabb segiteni fog Momonak helyre allitani Wanot . De ha csatlakozna az se lenne baj igy a vegere meg kedveltem az elejen nem akartam hogy Velunk jojon