Nem bántasz meg vele, remélem téged se bánt hogy nem értek egyet veled.
Én még szeretnék minimum egy Elbaf, Shanks, BB, Világ kormány arcot, a One Piece megszerzése is remélem egy külön arc lesz valami ismeretlen erős ellenséggel, és a végére egy levezető világ körüli barátlátogatás se ártana.
Még több olyan emberre van szükségünk mint te!
Elbaf nagyon várós!
Szerkesztette: narutoforever - 2022.04.11. 16:04
De jó legyen, a nika-zoan egy Looney-tunes embert eredményez... fogadjuk el, nagyokat nyelve, innentől Luffy képregénykarakter. De ez... Ez ne terjedjen már át az ellenfelére, mert nonszensz. Ez zavar a legjobban. Ne nyúljon már át a szemén és üsse át a fejét, mert ez... meh. És ezt magyarázhatja majd Oda akárhogy a mangán belül. Kitalálhat hozzá egy tényleg csavaros és epic magyarázatot, hogy ilyen gyümölcs ez a nika-zoan, attól még nonszensz marad. Attól még az tény marad, hogy átütötték Kaidou fejét, és nem halt bele xD
Annyi a magyarázat, hogy gumivá változtatta mindkét alkalommal Kaido testét is, ahol hozzáért. (nem átnyúlt a szemén, hanem kinyújtotta belülről, még kiugrott belőle, nem átütötte a fejét, hanem megnyújtotta az érintkezés pillanatában)
Vigyázz mit kívánsz, mert a végén érkezik a Gomu Gomu no Anvil
vincentlll írta:
másik Luffy gyümije csak képzelete szab határt milyen haki kell már hogy valaki meg sebezze? vagy csak technologiával lehet?
Szerintem félreérted Luffy mozdulatait. Azzal, hogy a buzogány alakját felveszi a teste vagy lapos lesz, azzal Luffy csak próbálja csökkenteni az őt ért sebzést, a haki ugyanúgy fáj neki, csak ezekkel a képregényekbe illő "mozdulatokkal" tompítja azokat/próbálja redukálni a sérülést. (legalábbis számomra ez tűnne logikusnak, ha van még egyáltalán logika ebben az ébredésben)
Na meg tegyük hozzá, hogy most bekapcsolt Kaidonál is ugyanaz a szisztéma mint Big Mom-nál...bármilyen támadást vet be, mintha hatástalan lenne(ugye Kid és Law is mennyit kitankoltak, majd ugyanúgy felálltak mintha mi sem történt volna....Most két támadás is telibe találta Luffyt, mégis felállt/harcol tovább...), míg fordítva azt látjuk, hogy egyre komolyabban látszanak a sérülések és a kimerültség...
De összegezve kicsit a történteket én is a szájhúzósok táborába tartozom...remélem ahogy egyre többet használja majd az ébredést annál jobban finomítva lesz ez a képregényes ábrázolás(szemkiugrás, meg ilyenek), persze, Luffy az elejétől kezdve ennyire bohókás, de valahogy egy főboss harcnál kicsit keserű a méz szájízt ad egy ilyen.
Amúgy köszi a fordítást és a munkátokat továbbra is
"Panic is the seed of defeat, so you must maintain your calm and think logically. Remain calm, look beyond your surroundings, and don't waste your effort on unnecessary details, Momonga-san."
Szerintem Luffy új ereje ha jobban belegondolok mindig is adott volt. ugye amikor puskával rálöttek akkor az kinyúlt a testéből és úgy küldte vissza a golyókat. volt egy rész még régebben asszem az Inpel Down arc-ban amikor Luffy kimerült és segíteni akart a harcban, erre Zorro és Sanji fogta kinyújtotta és azzal kapták el az ágyúgolyókat. Maga a képessége a most látott jelenetben már rég megvolt neki csak szerintem nem tudta úgymond a testét írányítani kénye kedve szerint. Pár bélda Buggy anélkűl hogy megvágnák szét tud osztódni részekre, Katakuri a Haki segítségével tudta hol támadnak és a testén lyukakat képzett hogy még Hakival se tudjanak neki ártani. Szóval ezek alapján szerintem Luffy pont hogy nem használta ki a gumi adotságokat. Csak részben alkalmazott kb csak két képességet felfújódni és megnyulni de ennél többre is képes a gumi. egy gumit rá lehet feszíteni kb bármire és kvázi felveszi az alakját. ha ezt tudatosan csinálja onnantól kb minden támadást el tud kerülni. Elhúzza a testét, össze nyomja, felveszi a támadás alakját vagy úgy nyúlik hogy ne találja el. A guminak is sok fajtája van ha kb a két végletet vesszük akkor gumilabda és lufi. az eggyik nagyon jól pattog és "kemény" míg a másik erősen nyúllik és "puha", Szerintem Luffy ezzel az "ébredéssel" végre szabadon írányítja a testét. Ez a személyes véleményem ne kövezzetek meg. lehet több sebből vérzik, emiatt előre is elnézést.
Na jobban megfogalmaztam a teoriám és kicsit kibővítettem csak hogy még írjak valamit
A Hito Hito no Mi Model: Nika szerintem már most meg lett magyarázva.
Ha jobban belegondolok akkor azok a képességek amiket Luffy használ már megvoltak,
csak az "ébredéssel" úgymond maximálisan ki tudja használni őket.
Ugye amikor puskával rálönek akkor az kinyúlil a testéből és úgy küldi vissza a golyókat.
Volt egy rész még régebben asszem az Inpel Down arc-ban amikor Luffy kimerült
és segíteni akart a harcban, erre Zorro és Sanji fogta kinyújtotta és azzal kapták el az ágyúgolyókat.
Igaz mind a kettő külső erőhatés miatt történt, de amikor megkapta Nami az új 3-as long pose-t,
akkor Luffy minden erőfeszítés nélkűl a nyakát megnyújtva körbevette.
Eddig kb mindíg vagy külső erőhatás által vagy "izomból" nyújtotta meg a testét de a fenti példánál nem hiszem,
hogy különösebben megerőltette volna magát.
Ezek alapján már eddig is képes lett volna ilyen mozdulatokra csak nem használta ki őket vagy nem tudott róla tudatosan.
Az ébredést Láthattuk Doffitól és Katakuritól így ez sem új.
Az egyetlen újdonság, hogy élő szervezetre hat az ilyen erő, de több eset is volt amikor egy Gyümőlcs erő az emberi testre is hat.
Pl rozsda gyümőlcs, mosó gyümölcs az öreg tengerész hölgynél, Hancock ereje kővéváltoztat stb.
Szóval vannak erők amik közvetlenűl az emberi testre hatnak így ez sem meglepő annyira.
Az "ébredés" teljes potenciálját még nem láthattuk vagy ismerhetjük .
Mivel Luffy gyümölcse egy "isten" nevét viseli és ezen kívűl Teach (fekete szakáll) 2 erőt is birtokól így szerintem van létjogosúltsága az erőnek.
MAgát az erő magyarázatát ezzel zárnám.
A másik amit sok helyen látok, hogy Nika az Joy Boy. De mi van ha ez nem teljesen igaz.
A Gyümlcsöket az erejük alapján nevezték el viszont vannak olyanok amik a nem az erőt hanem egy kvázi fogalmat írnak le.
PL Marco Fönix ereje, vagy az összes Zooan gyümölcs.
Itt nem az erőt hanem azt írják le amit képvisel.
Mivel ezek az állatok erejét adják így több "képességgel" is rendelkeznek.
És itt jön az elméletem ami hát csak saját spekuláció:
Mi van akkor ha a Gumo Gumo no Mi előszőr Nika-nál volt így róla nevezték el majd akár több száz vagy ezer évvel
később Joy Boy-hoz került.
A legenda megvolt mielött a világ kormány félni kezdett tőlle szerintem.
Ugye nem tudjuk mi történt 800 éve így pontosan kijelenteni nem tudjuk, hogy mi az igazság,
viszont voltak elhintett információk.
Ezen infók miatt gondolom hogy Joy Boy és Nika két külön személy volt:
Azt tudunk 800 éve volt egy háború amiben elpusztúlt az égi sziget birodalma Skypiea nemzete.
Valószínű a Lunarian-ok népesíthették be ezt a nemzetet akkortájt, vagy azok egy fajtálya.
Akik ott maradtaknak szárnyai vannak így valószínű a Lunarian-ok leszármazotjai akik keveredtek az emberekkel.
(ez csak saját vélemény de mivel elég hasonló a két "faj" nekem oké)
azt is tudjuk hogy 3 szuper fegyver van: Pluton, Poseidon és Uranos
Ebből Poseidon ugye Shirahosi
Pluton terveit Franky birtokolja
Uranos meg eltünt ( Arabastában volt róla szó de nem emléksze mpontosan)
Zunesa is Joy Boy oldalán harcolt valamint a Kozuki klán is.
Mivel Joy Boy-t ki akarták törölni a történelemből
és a Lunarianokat is üldözik így valószínű, hogy a 20 királyság ellen mentek mind.
Az hogy ez volt e a felállás mindíg azt nem tudjuk. Lehet voltak átpártolások.
Az biztos hogy az ellentétes oldalon áltak végűl.
A fegyvereket is lehet bevetették a harcban de nem tudni melyik oldal használta.
Az eddigiek alapján Joy Boy-ék elvesztették a harcot.
És a jövő generációjára bízták a továbbiakat.
Mivel Skypiea feltehetőleg Joy Boy elött is létezett és nem Joy Boyt istenítik,
emiatt gondolom hogy Nika jóval elötte éltés lehet Lunarian volt.
Ez válasz is lehet a Hito szóra mert ezt a fajt egykor istenként tisztelték.
Így a Gyümölcs neve is így lett a köztudatba véve. Amiatt gondolhatják Zoan tipusnak mert az ember átváltozik tölle.
De tényleg átváltozik e? Na ez már csak tényleg egy nagyon elborúlt teória és csak saját agyszülemény:
a gumi eredetileg a kaucsukfa nedvéből lett elő állítva, így mondhatjuk ez az alap gumi, és ez a nedv fehér így
Luffy az ébredés után mivel felveszi a gumi teljes tulajdonságát fehér kifehéredik részben.
Yamidoki értem mire gondolsz s teljesen igaz is, Luffy a gumi erejét az ébredéssel tudja teljesen kihasználni s amiket csinál a saját testével azokat már csinálta. De nekem azért hagy keserű száj ízt, mert most már rajta kívül más is " rendelkezik vele", kiugrik a szemük meg ilyenek. s picit olyan nekem mintha "fullba nyomná a kretént" ha idézhetek a trópusi viharból. azt hogy Joy boy meg Nika egy ember vagy sem ez is kérdőjel mert ugye Luffy a körözési plakáton Monkey D. Luffy de a kalózok köt meg Mugiwara, vagyis szalma kalapos. Ezen elv alapján Nika is lehet Joy boy.
david56 az első rész hogy másra is kiterjed a képessége szerintem a mangában csak vicces túlzás, többszőr láttunk már hasonló vicces jelenetket, akár pont a wano arc-ban Queen szeme is kigúvad több szituban. Én úgy vélem ez nem Luffy erejének köszönhető csak egy vicces geg. A harc stílus igaz nekem is kicsit sok pl amikor fut a levegőben + a giant form (ez visztont lehet csak a gear 3 full potenciálja) de összességében láttunk már sok furcsaságot Luffítól pl Gomu Gomu no Hanabi. Az is elég vicces.
Utólag még ide írom, hogy igen Kaido-ra kiterjed a képessége azt tudom, szerintem csak azokra terjed ki akikhez hozzá ér.
A Joy Boy-os résznél meg amiatt gondolom főként azt hogy nem Nika mert a város már nagyon ősi, az biztos hogy 800 éve lett lerombolva amikor a háború zajlott de a motívumok ha azt nézzük korábban lettek a városban kialakítva, így Nikát már az elött Istenítették hogy Joy Boy megjelent. ( ugye ez nincs megerősítve sehol viszont az idővonal a háború és ezek alapján így látom én) Öszintén nem kötekedni akarok mert ugye ezek csak spekulációk, én ezt vontam le az eddigiek alapján.
A levegőben futás az teljesen Looney Tunes, de már G4ben is tudott a levegőben közlekedni, ezért az ábrázolásán kívül nincs igazán gondom vele. G5-ben mintha képes lenne mindenre amit eddig külön formákban csinált, igaz magát az ábrázolást még meg kell szoknom, de menni fog.
Ezek az effektek meg eddig is voltak, nem is értem miért akadtak ki rajta annyian, ott van a 302. fejezet például, még a Merry szeme is kiugrott amikor elkezdtek zuhanni Skypieáról, és van még több ilyen jelenet is korábbról.
Én egyedül attól féltem hogy más lesz Luffy személyisége, de szerencsére nem lett más, igaz lehet már azóta megtörtént a változás amikor megette a gyümölcsöt. De azzal nincs bajom, mert akkor eleve az miatt lett ilyen bölcsen hülye.
Szerintem azért állunk picit csalódva a dolgokhoz mert ez egy boss fight (lenne). Egy olyan ellen féllelszemben aki egy szinten volt Fehér bajusszal, az én véleményem szerint.
u.i. Köszönöm a munkátok!