Bastian neked van igazad, ez a mű nem olyan jó, de Jon elég beteg ahhoz hogy mégis imádja. Mondjuk én is eléggé beteg vagyok és én is imádom, és piedesztálra emelem hogy ez a legjobb ebben a kategóriában, és semmivel nem tudsz meggyőzni az ellenkezőjéről.
Most az hogy az ízlésbeli különbséget cukormáznak és terelésnek hívod, az se von le semmit a 10/10-es osztályzatunkból. De mivel nem csak a mi osztályzatunk számít, hanem mindenkié, azért az az igazság hogy nem lehet 10/10-es. Ezért van az hogy objektíven nem állítja hogy 10/10 hanem csak szubjektíven, szerintem.
Én például kimondottan utálom a mákot, apám meg kimondottan imádja. Ami számomra érthetetlen mert az az íz kész hányinger, meg is eszi mindig a részemet.
Szerintem kár erről vitatkozni ki mennyire el fogult és hogy kinek milyen hibája böki a szemét az adott műnek ( egyébként van elég sok sőt még klisé is egyáltalán nem hibátlan sőt de olyat tudott létre hozni ami még ezekkel a hibákkal is magason az átlag felett van és bent tart minket már 10+ vagy akár 20+ éve ami azért nem kis teljesítmény ) hisz a topicnak nem erről kellene szólni-a hanem maga a mű kibeszéléséről normális kereteken belül és az elfogadásról ha valakinek más a véleménye .
Én pl imádom hogy Oda folyamat vissza referál több száz fejezetekkel korábban történt dolgokra , viszont nekem eddig Wano ugyan olyan volt mint Dessrossa voltak jó pillanatai de összességében nagyon vontatott lassan építkezős Arcok ezek ráadásul Wanonak szerintem ez a színdarabos elmesélés se tett jót neki habár ötletes a koncepció az biztos.
Oda folyamatos kreativitással és oda adással dolgozik a művén látszik hogy tényleg szerelem project ez . Ennyi fejezet után az lenne a csoda ha nem lennének benne hibák és kisebb logikai bakik ( amiket még meg is válaszolhatnak . )
A következő fejezetekkel kapcsolatban nagyon kíváncsi leszek hogy Oda mennyire engedi el Luffy új szabad stílusát és hogy ez most okozott e valami permanens változást benne mint erő mit személyiség téren . Most kicsit tényleg úgy tünik nem teljesen önmaga de majd kiderül .
A világ véleményére is kíváncsi leszek kedvenc pelikánunk most aztán tényleg életre szóló szalagg cikket írhat
Sabo is érdekel hogy végül mit lett velük ott azt elég félbe hagyták :/
Shanks meg már az elejétől gyanús volt ( nyilván jóval későbbtől ) de így visszatekintve egyáltalán miért volt nála pont ott ez a gyümölcs mert hogy nem véletlen az is biztos ( olyan itt nincs ) meg nekem az a sejtésem hogy Garpnak akarta adni . Abba is biztos vagyok hogy Roger valamennyit mondott neki arról amit találtak .
Meg azt a mondatát amikor el köszön Luffytól egyre többféleképpen lehet értelmezni .
Idézet az előző oldalon lévő hozzászólásodból: "Ahogy mondtam, elfogult vagyok, de nem tagadom, hogy furcsa számomra, hogy itt a fórumon ilyen sok negativitást tapasztalok sokszor a One Piece-el kapcsolatban, mert objektívan is egy elképesztően kiemelkedő mangának tartom, ami tematikájában, részletességében, kreativitásában, világépítésében, előre megtervezettségében mérföldekkel az átlag (és a nagy többség) fölött áll."
Idézet ezen hozzászólásom feletti hozzászólásodból: "Nekem adott annyit ez a mű, és emellé még kiemelkedően jónak is tartom, hogy rátegyem, és igen, nagyon kevés ilyen van még. Ettől még nem feltétlenül állítom, hogy objektívan 10/10 valami. Csakhogy szubjektívan."
Ez a baj a cukormázzal, tereléssel, hangzatos nyilatkozatokkal és társaikkal. Túlságosan is piedesztálra akartad emelni művet, de csak önmagadat zavartad össze.
Ennek a kommentnek semmi értelme, vagy csak nagyon kötekedni akarsz. A One Piece objektívan kiemelkedő szerintem (de ez még csak nem is jelenti azt, hogy objektívan mindenkinek szeretnie kell, hiszen elég egyedi a stílusa, ami lehet sokakat simán csak meg sem fog). De ez nem jelenti, hogy objektívan tökéletes, és 10/10. Nem hiszem, hogy összezavartam önmagam. Ha nagyon le akarjuk butítani és gyerekessé tenni a beszélgetést, akkor mondom így: A One Piece a szubjektív ízlésem miatt nálam 10/10, ha ettől elrugaszkodok, és figyelembe veszem a manga erősségeit és hibáit, véleményem szerint akkor is 9/10 marad. De még ha 8/10 is, akkor is kiemelkedő az átlag shónenből lol.
Az, hogy valami magasan kiemelkedik, még nem jelenti önmagában, hogy 10/10, és nem hiszem, hogy ezt le kéne betűznöm neked, feltételeztem volna, hogy érted. Vagy ha nem, akkor nem én voltam itt összezavarodva.
De ez egyrészt kezd nagyon repetitív, másrészt nagyon gyerekes is lenni, harmadrészt lehet már offtopic is. Szóval hagyjuk inkább.
Szerintem a fórumon mindenki elmondhatja a saját véleményét legyen az pozítiv vagy negatív.
Az megint egy más kérdés, hogy van aki annyira imád egy adott művet, hogy nem a hibáit nem hajlandó figyelembe venni.
Többször előfordult már, hogy valaki leírta, hogy neki miért nem tetszett az adott fejezet. Aztán jött valaki és leírta, hogy ő pedig mennyire imádja tudja, hogy ebbe belelehetne kötni de ha azt nézzem, hogy első fejezettől kezdve milyen volt ez a manga ezek a kis apróságok nem számítanak ez akkor is 10/10 és soha semmi nem ér a nyomába. Amit én értek, de szerintem tiszteletleség kijelenteni ilyet, hogy ez a legjobb és kész a többi művvel szemben.
Meg lehet egy adott fejezetről is véleménye az embernek ne legyen már a védekezés tárgya, hogy összeségében milyen az egész.
És olyankor elzavarják a negatívabb véleményű embert, hogy ha nem tetszik ne olvasd tovább...
Arra kéne törekedni, hogy érvek mellett vitázunk meg elmélkedjünk a fejezetől és elismerjük a másik ész érveit ne pedig szemellenzősek legyünk.
"I'm not fighting because I want to win. I'm fighting because I have to win!"
Micsoda fejezet, micsoda manga. Majd meglátjuk hova vezet ez. Jól jöhet Luffy-nak a Katakuri elleni harcában szerzett tapasztalata a környezet befolyásolását illetően. Szerintem azért volt most egy kis mesésebb az ábrázolás hogy megmutassa számunkra az író hogy min megy most keresztül a főszereplő. Szabadság, erő...
Nyílván nem így lesz ábrázolva a későbbiekben.
Egyébként azoknak akik azt firtatják miért nem üldöztették eddig Luffy-t nagyobb erőkkel: A Gorosei Imu-sama parancsait követi. Így ha ő nem rendeli el hogy "melyik fényt kell kioltani" akkor nem is teszik meg. Nem tudjuk a pontos indítékot, hogy ő maga ki és a történet sok más részét szintén nem.
Valamint micsoda előkészítése lehet ez az Elbafi történetívnek. Talán az óriások szigete a megfelelő hely arra hogy a Szalmakalaposok többet tudjanak meg a történelemről és Luffy erejéről is. Az eltűnt fajokról, a Red Line-ról és még sok minden másról.
Én elképzeltem hogy fekete szakáll is fel ébreszti a sötét gyümölcsöt csak az aszt eredményezi fekete júklesz és mindent köztük öttis elnyel. (nem az egész világra gondolok de egy szigetet biztosan) law gyümölcsének az örök élet műtét is halálos a használóra nézve.
Ebben a zseniális fejezetben Luffy ÖSSZES EDDIG ELÉRT SIKERE ÉRTÉKÉT VESZTI (rip gomu gomu no mi) illetve megint meggyaláztuk Kaidout...
Számomra ezután semmivel se egy jobb manga a One Piece, mint pl. a Dragon Ball Super.
Túl sok dolog zavart már Wano alatt, csak nem akartam folyton negatívoskodni, viszont ez a fejezet feltette az i-re a pontot, egyetértek Hiei-el.
Ebben a zseniális fejezetben Luffy ÖSSZES EDDIG ELÉRT SIKERE ÉRTÉKÉT VESZTI (rip gomu gomu no mi) illetve megint meggyaláztuk Kaidout...
Számomra ezután semmivel se egy jobb manga a One Piece, mint pl. a Dragon Ball Super.
Túl sok dolog zavart már Wano alatt, csak nem akartam folyton negatívoskodni, viszont ez a fejezet feltette az i-re a pontot, egyetértek Hiei-el.
Nekem személy szerint semmi bajom ezzel az ,,ébredéses" dologgal, nekem a harcok nem tetszettek.
A Big Mom vs Kid -és Law csatát még mindig nem tudja befogadni a gyomrom... ennyire megalázni a Mama karakterét...
Itt valószínűleg szimplán arról van szó, hogy Oda nem akarta bemutatni egy Yonkou valódi erejét, mert akkor a Luffy vs Kiadou nem ütnee akkorát, és Linlin lemészárolt volna mindenkit.
A másik a Zoro vs King, ami számomra hatalmas csalódás... pedig azt hittem, hogy brutál jó csata lesz.
Remélem a Luffy vs Kaidou meccs mindent kárpótol, és brutális lesz.