Csak nekem nem tetszett? Ezt a kiábrándulást.. Ezek után Kaido felé sincsenek nagy reményeim.
One Piece manga
Giovanna írta:
Most már csak Kaidou -és Linlin maradt hátra.
Egyben a két küzdelem.
https://www.reddi...tinuously/
Azt azért ne felejtsük el hogy ez még mindig csak az act 3. Ami a kabuki szabájai szerint tragédiával végződik. Ugyan ez a leghosszabb act alapvetően, de még 2 act hátra kell hogy legyen.
Ezek alapján azért szeringem még nincs olyan kózrl a vége, és lesz még itt csavar.
Giovanna írta:
Én jelenleg azt nem tudom elképzelni, hogy Big Mom veszítsen Kid -és Law ellen... Remélem ott lesz valamiféle segítség a Szupernovák részéről.
Szerintem is lesz valami, amivel a BM félre lesz állítva, ez a szál most elsőlegesen Kaidoról szól és valszeg ő lesz az első Yonkou is, aki elfog bukni Luffy-ék ellen. Kétlem, hogy egyszerre két Yonkou-t fog elbuktatni Oda, túl komolytalanná tenné őket, legalábbis remélem sorjában fogja őket elővenni.
Bár valamiért úgy érzem Shanks mellett BM is egyre inkább Luffy-ék szövetségese lesz, köszönhetően a BM személyiségzavaros tünetének, lesz egy olyan énje, aki viszont kedvelni fogja Luffyék csapatát, kíváncsi leszek milyen kapcsolata lesz BM-mel.
Kint a legújabb fejezet:
https://www.manga...piece-1036
Kiderül, hogy Zoro meg King igazából sokkal jobban hasonlítanak mint gondolnák...
Illetve mindenhol kiderül, hogyan állunk jelenleg.
Én a fejezet margójára azért megjegyezném, hogy a Raizou vs Fukurokuju harc már bőven 27 fejezete megy és még mindig nincs vége. Bár tény, hogy ez is off-screen harc, azért elég elgondolkodtató, hogy messze több ideig tart, mint bármelyik Szalmakalapos csatája.
Kifejezetten élvezem Apoo jeleneteit. Ő ténylegesen egy olyan illető, akinél megjósolhatatlan, hogy mit tesz, hol köt ki.
És Shankset is lazán verné, mert Shanks nem tudná befogni mindkét fülét.
Hát azért nem hiszem, hogy bárminemű esélye lenne, mert akárcsak a Bleachben, itt is a harcosok közötti csaták ,,the battle of reitatsu", tehát a One Piece világában a felek közötti küzdelem az a Haki közötti küzdelem is. Tehát szerintem Shanks hakija szimplán lenullázná Apoo erejét, mivel ha nem így lenne, Boa Hanckok legyőzné akár még Shanksot is, ami eléggé furcsa lenne
Némileg enyhített a csalódottságomon King kapcsán a visszaemlékezés de ez így is kicsit kalapból előhúzott győzelemnek érződik. Talán az mondjuk magyarázat lehet hogy Enma már az első alkalom óta próbára teszi az új forgatóját. A szárny levágása amúgy mire kellett?
Más... Most hogy Drake kifeküdt a másik kettő is Robin után ered? A végén tényleg elfoghatják.. vagy csak fognák mert van egy olyan érzésem hogy a Fehérbajusz kalózok megjelennek és megmentik a napot. A tengerészek érkezése is lassan időszerű lenne. Talán végre bemutatkozhatna Ryokugyu is. Van egy olyan érzésem hogy a szigetről majd menekülni kell és lesz egy önfeláldozás is. Valaki aki fontos de nem vitális.
Luffy látom belelendült a harcba és ezúttal mintha mindketten amolyan "in for the kill" stílusban mennének egymásra és ezt élvezik is. Remélem a meccsüknek ez az utolsó fordulója egyenlőre. Úgy gondolom a harcuk nem fog befejeződni ebben az ívben egy félbeszakítás miatt de sejthető lesz ki lett volna a győztes.
Szerk.: Zoro harca az animében valószínűleg kicsit hosszabb lesz és talán így kicsit talán máshogy fogom értékelni mert habár látom a harcban a felépítettséget a vége akkor is elkapkodott lett véleményem szerint. Túl nagy fölénnyel győzőtt Zoro egy PARANCSNOK ellen.
Számomra a viszonyítási alapot a Luffy és Katakuri közti harc jelenti. Nincs semmi okom ennek a harcnak a méltatására, de magabiztosan kijelenthetem, hogy kenterbe veri mindazt a csatát, amit Wanon produkáltak. Azt gondolom, hogy a harcok hanyagságának az oka nem más, minthogy rengeteg feleslegesen hosszú felvezetés és erőltetett történetszál lett bevezetve a háborúba, amelyek nemhogy csak teljesen mellőzhetőek lettek volna, de jócskán értékrombolóak is voltak. Mindeközben a harcokkal pedig megint elfelejtett foglalkozni Oda. Hiányzik belőlük a dinamika, az a lendületesség, ami életet és izgalmat ad egy harcnak. Ez legalább megvolt Luffy és Katakuri küzdelmében, még ha maga a felépítése több ponton is kritizálható volt. Túl rövidek és túl könnyen véget értek. Zoro-nak és Sanji-nak nem kellett vért izzadniuk, sőt szinte még izzadniuk sem kellett. Queen totál akadálymentes volt Sanji számára, míg King, még ha röpke ideig is, de megdolgoztatta Zorot valamelyest. Tehát ha választanom kellene, akkor most azt mondanám, hogy Zoro harca jobbra sikeredett, mint Sanjié. Továbbá a Zoro vs King tulajdonképpen a Luffy vs Katakuri rövidített változata. Nem is tudom, volt ez a harc maximum 3 fejezet, amelyek az én elképzeléseim szerint 3 szakaszra oszthatóak fel:
1. fejezet - 1. szakasz = Zoro támadásai többnyire sikertelenek, egyszerűen nem tud felülkerekedni az ellenfelén. Luffy szintúgy ebben a helyzetben találta magát az elején.
2. fejezet - 2. szakasz = Zoro továbbra is próbálkozik, miközben felidézi magában a múltat, melynek hatására megtudja, mi lehet a győzelmének a kulcsa. Hasonlóan ahhoz, amikor Luffy visszaemlékezett a Rayleigh-val töltött edzéseire és beszélgetéseikre.
3. fejezet - 3. szakasz = King felfedi valódi arcát, ahogy Katakuri is azt tette, kivéve, hogy nem szúrta magát gyomron. xD Kezdetét veszi a végjáték, King mutat 1-2 csilivili technikát, Zoro túlesik rajta, majd a fejezet végén nyer.
Nyilván vannak különbségek itt-ott, viszont lényegében itt is az történt, ami Luffy esetében is, csak Zoro-nak fele annyira sem kellett megerőltetnie magát, mint a kapitányának. Összegezve azzal zárnám a mondandóm, hogy Luffy a főszereplő, így ő hosszabb/részletesebb harcokat kap, míg a többiek el vannak hanyagolva. Ezt eddig is tudtuk, ezelőtt is létezett, de most különösen érvényes.
Jól mondod, a mellőzés oka az hogy nem főszereplő de ezen túl is az hogy egyszerűen túl sok oldal lett felhasználva "mesélésre". Fura mert Wano nekem amúgy is Zoro terepének tűnt és mivel van kapcsolata a szigettel ezért többet reméltem látni ebből a harcból. Kár mert úgy vélem ez most Zoro szempontjából fontosabb volt mint amit a panelek száma mutat. Amúgy Sanji harcánál és ennél is azt érzem hogy veszettül jók is lehettek volna ha nem lenne ez a sietség a fontos részeknél és lassulás mikor elmegy 15 fejezet dumálásra. Jó hogy felépül a világ minden mondattal, de a jól eltalált arányok most nem lettek meg.
Ugrás a fórumra: |