Tuti hogy nem nyomott le egy kombót a csajnak. Más történt ott. Kiváncsi vagyok mi lesz még kihozva a karakteréből. Ami nagyon elért engem az az volt mikor feltette magának a kérdést: vajon Luffy-nak melyik formáját kellene megmutatnia? Ebből még lehet dolgozni. Amúgy elég naivság azt mondani Zoro-nak hogy ölje meg ha túlzottan megváltozik a rossz irányba lévén King még fog meglepetést szolgáltatni valószínűleg. Főleg hogy a származásáról még nem sokat tudunk. Nem olyan egyértelmű győzelem lesz ez a zöldhajú barátunknak. Bár azok után hogy Kaido is kapott tőle szépen fura lenne ha nem tudna győzni. Mama egy kemény figura. Simán felhasznál egy évet az életéből. Gondolom azért mert úgyis visszaszerzi másoktól. Kicsit korai volt az öröm hiába az ébredés. Úgy érzem ez egy elpazarolt jelentőségű fordulat lett. Azt hittem valami komoly sokk vagy ilyesmi kell hogy felébredjen a gyümölcsöd erre ők simán kitárgyalják és használják mintha a legtermészetesebb dolog lenne. Lehet az egyes gyümölcsökkel nehezebb elérni ezt a szintet. Talán van köze ahhoz mekkora a szintváltás. Jelen esetben a srácok tényleg mutattak valamit de ez azért kevés eddig. Majd meglátjuk..
Ez a fejezet véleményem szerint az egész Onigashima rajtatütés, sőt, az egész Wano, sőt, az egész Újvilág egyik legemlékezetesebb fejezete lett szerintem. Nyilván majd az idő eldönti, de az egész fejezet szinte olyan hangulatot és érzést keltett bennem, mint amit évek múltán is szívesen visszaolvasok akár külön is, mint pl. Marineford legjobb fejezeteit, Enies Lobby legjobb fejezeteit, Arabasta legjobb fejezeteit, stb. Big Mom, Law és Kidd már önmagában elképesztően látványos és félelmetes, érdekes volt a fejezet elején, jó volt látni Big Momot igazán brutálisnak és félelmetesnek, és hogy ezzel egyúttal pedig elismerte Kiddet, Lawt, és Luffyt.
Sanjinak pedig ez véleményem szerint az egész mangában a három legjobb fejezete és pillanatai közé került azonnal, nagyon örülök egyelőre, amerre vezette a karakterét Oda. S ne feledjük el, ez már Whole Cake Island óta húzódó karakterív.
A múltkori fejezet tudom, hogy visszás volt sokaknak az újabb "feltámadások" miatt, nekem megmondom őszintén azzal sem volt gondom, mert Kinemonra fogadni lehetett volna, hogy nem fog csak így meghalni, és a maga módján pedig szerintem kifejezetten frappáns és nosztalgikus volt (Punk Hazardra). Kanjuro meg Kiku már más kérdés, de érdekes fejlemény ez a szörny, amit még létrehozott, ill. személyesen örülök, hogy Kiku nem halt még meg, azután, hogy csak most találkozott a bátyjával. A fejezet végén pedig ütős (és őszintén, szükséges) volt Law és Kidd ébredéses akciója.
De akármit is gondolunk a múltkori fejezetről, ez szerintem egy csúcsfejezet volt.
Hát nem tudom, valahogy nehezemre esik elhinni, hogy a Raid suit elpusztult. Eléggé Nami-Zeus érzésem van ezzel az egésszel kapcsolatban, rohadtul bűzlik. Viszont, ha tényleg elpusztította Sanji a raid suitot, akkor le a kalappal, ez az egyik legjobb döntés lenne az ívben. Csak valahogy nem tudom elhinni.
"Not everyone dies because they want to die. Most of them die against their will."
"I was so possessed by the demon of anger that it disfigured my face."
Hát nem tudom, valahogy nehezemre esik elhinni, hogy a Raid suit elpusztult. Eléggé Nami-Zeus érzésem van ezzel az egésszel kapcsolatban, rohadtul bűzlik. Viszont, ha tényleg elpusztította Sanji a raid suitot, akkor le a kalappal, ez az egyik legjobb döntés lenne az ívben. Csak valahogy nem tudom elhinni.
Szerintem a raid suit csak arra kellett hogy felébressze az alvó génjeit. Oda nem akarja használni minden csatába ezért inkább magát a testét erősítette meg
Szerintem az majd csak Feketeszakáll ellen fog felébredni, én legalábbis arra tippelek. Kaido ellen más lesz a kulcs szerintem (sokkal inkább a hódító haki).
1030-as fejezet.
Kid és Law seggből előrántja az Ébredését?
Komoly?
Még Kid-re azt mondom legyen oké. De Law? Miért is nem használta Doffy ellen?
Kid bármikor elsajátíthatta, Law pedig (Kidhez hasonlóan) láthatóan még most is alig tudja használni, el is mondta, hogy a használat után már nem fog bírni harcolni. Doffy ellen lehet nem tudta még (az is lehet, hogy a Doffy elleni harc adta meg neki a lökést az elsajátításához), vagy ha igen, nem jutott odáig (meg ott ott volt Luffy, aki átvehette tőle a harcot, nem biztos, hogy érdemes lett volna magát teljesen lenulláznia). Persze én is tudom, hogy ezek félig-meddig lehet belemagyarázások, engem csak az zavar az ilyen kommentekből, hogy felháborodottan kérnek olyan dolgot számon Odától, amire igazából sosem fektetett hangsúlyt. Enies Lobby-n a csapat honnan szedte hirtelen a sok új támadását és honnan lettek hirtelen sokkal erősebbek, miután kikaptak? Nem kaptunk edzést, de még csak magyarázatot sem Luffyn kívül. Ez, ha valakit annyira zavar, én el tudom fogadni, csak ne higgyük azt, hogy ez valami új dolog
És nem mintha ezzel hirtelen legyőzték volna Big Mom-ot, sőt. Annyiszor volt szó az ébredésről az elmúlt kétszáz fejezetben, hogy szerintem egyáltalán nem meglepő ez, pláne, hogy kellett valami, hogy egyáltalán szinten legyenek Big Mommal. Hát még hogy megverjék.
Law az totál érthetetlen számomra. Ha jól szűrtem le, most először okozott belső sebzést Big Mom-nak. Mégegyszer megismétlem, MOST.
Ez meg csak szimplán nem igaz. Többször is láttuk már, hogy fájdalmat okoztak mindketten Big Momnak. Az lehet, hogy most okoztak először vérzést (Prometheus fel is hívja erre a figyelmet), ami persze durva, de WHI-en Bege által ki is lett hangsúlyozva, hogy Big Mom-ot még csak vérezni sem látták kb. soha a Caramelles eseteket leszámítva, olyan természetes ereje meg hakija van.
Egyébként nem tudom, itt felmerült-e a fórumon az a teória, hogy a három szám, akiket Apooval láttunk, mennyire hasonlít a három szamurájhoz, akik Yamatoval anno a barlangban voltak, mindenesetre gyanús, hogy most az egyik (aki a Shimotsukira hajaz) valamiért random elindult Yamato után, ill. mozgalomba hozta Yamato megjelenése. Ha van valami kapcsolat köztük, ne talán a számok Kaido legyőzött ellenfelein végrehajtott kísérletek eredményei, az egyrészt elég durva lenne, másrészt egy újabb szálat bevezet, és megemeli a számok fontosságát az arc-ban.
Kíváncsi leszek, Apooval és Drake-kel mit akar Oda, ill. hogy meddig fog még tartani ez a felvonás. Én a legtöbb helyről azt hallottam, hogy a klasszikus szamuráj színjátékok japánban öt felvonásosak, de most már kezdek elbizonytalanodni, főleg, hogy ilyen Sanji fejezet után azt tippelem, hogy a közeljövőben ők lezárják a harcaikat Zoroval.
Hogy a Yonkoukat sikerül-e leverni, és úgy jön be a tengerészet, vagy nem sikerül leverni, és a Tengerészet megjelenése ad esélyt az újraszerveződésre, fogalmam sincs, durván és eléggé kiszámíthatatlanul hangzik mindkettő
A CP0-s ügynök meg nagyon nyomasztó, vészjósló volt most, az a szál is vezethet még többfelé is Robinnal.
Kizártnak tartom ezt a Számos teóriát, legalábbis nekem nagyon nem hasonlítanak a Számok arra a három szamurájra. Meg amúgy is emlékezzünk csak vissza, a Számokat már Oden halála előtt megszerezte Kaido. Még ha idővonalban meg is egyezne, én az előbbi indok miatt tartom lehetetlennek. Ha jól sejtem még egy számot nem láttunk, tehét négyen még talpon vannak a tízből. Eddig sem volt nagy szerepük, főleg azután, hogy most elárulták volna Kaidot én már végképp nem várok tőlük semmit.
Nekem nagyon hiányzik ebből az ívből az Oda-féle precizitás. Eddig minden aprólékosan és precízen ki volt dolgozva, most meg olyan, mintha össze lenne csapva, főleg a Repülő hatos és a Számok, ja meg Jack. Szóval nagyon remélem, hogy a maradék két Csapás normális harcot kap, meg akkor már Sanjinak és Zoronak is lenne normális összecsapása, eddig egyedül Robin harca volt értelmes, a többi csalódás.
Kid ébredése még elfogadható, de az, hogy Law hamarabb ébreszti fel a gyümölcsét, mint Luffy, azok után mennyire túlhajszolta magát eddig. Kidnél legalább ott van magyarázatnak, hogy rengeteget harcolt az Újvilágban és komolyabb ellenfelek ellen, mint Law (az eddigi ismereteink szerint). Ettől függetlenül Law ébredésében ott van a potenciál, meg elhiszem, hogy az bika power up lesz neki. Sajnos bármennyire szeretném, nem látom, hogy Kid ébredésében mi a pláne, az, hogy mágnest csinál az ellenfeléből, nem tűnik nagy számnak. Ezek után Kingnek tényleg alap lenne az ébredés, bár amennyire nem részletezi ki a harcokat mostanában Oda nem hiszem, hogy odáig eljutnak.
Napi fejtörő: Tényleg amúgy Zoro hogy képes egyáltalán megmarkolni Oden kardját?
Szerkesztette: kristofkristof - 2021.11.08. 12:36
"Not everyone dies because they want to die. Most of them die against their will."
"I was so possessed by the demon of anger that it disfigured my face."
Igen Jon.
Igazából mint írtam is Kid okés hisz semmit nem tudunk róla bármikor elsajátíthatta.
Law volt a probléma. Doffy eléggé elverte illetve ha azt hitte hogy a Doffy-tól sokkal erősebb BM ellen működik akkor biztos jobb utolsó támadás lett volna mint a Gamma Knife. Szóval nem hiszem hogy akkor képes lehetett rá. Viszont lehet igazad van. Lehet ahogy Doffy-tól látta az Ébredést az megadta azt a plusz lökést ami kellett neki az Ébredéshez.
Kid Ébredése pont abból áll amit vártam de nem volt még Haki se rajta. Nem tudom miért lenne hatás vagy hatásosabb BM ellen az eddigi csapásainál.
Law Ébredése még hát fura. Alapból nem a környezet felébresztésének tűnik. Hanem mintha csak Room-ot vonna a kard pengéje köré ami így belép az ellen testébe és ott lökéshullámokat generál (Injection Shot vagy hogy írják) így belső sérülést okoz. Viszont valaki el tudná magyarázni nekem hogy ez miben más mint a Gamma Knife? Elvileg az is belép a testbe és a szerveket támadja nem? Vagy az valamiért nem hatna BM-ra?
Law az totál érthetetlen számomra. Ha jól szűrtem le, most először okozott belső sebzést Big Mom-nak. Mégegyszer megismétlem, MOST.
Ez meg csak szimplán nem igaz. Többször is láttuk már, hogy fájdalmat okoztak mindketten Big Momnak. Az lehet, hogy most okoztak először vérzést (Prometheus fel is hívja erre a figyelmet), ami persze durva, de WHI-en Bege által ki is lett hangsúlyozva, hogy Big Mom-ot még csak vérezni sem látták kb. soha a Caramelles eseteket leszámítva, olyan természetes ereje meg hakija van.
De én nem is erről beszéltem. Határozottan a fizikai sérülésekre gondoltam, amikor valakinek a testén sebet/sérülést ejtesz, avagy belsőleg történik meg ez. Eleve Kaidoun is csak Luffy meg Zoro volt képes karcolást ejteni, amíg Law és Killer belülről ostromolták őt, Kid pedig hát nem csinált semmit, de ezt hagyjuk is. A fájdalom nem feltétlenül egyezik a sérülés fogalmával, főleg a One Piece esetében. Kaidou 10 ezer méter magasságból leugrott az Égi Szigetről, panaszkodott is, hogy fáj a feje, de nyilván nem okozott neki semmi maradandó kárt. Vagy említhetném példának azt is, amikor Kuri-ban először küzdött meg Luffy-val, totál részegen. Luffy támadásai nem voltak elegek ahhoz, hogy kárt tegyenek benne, de annyira épp elegek voltak, hogy kijózanítsák, tehát érezte azoknak az ütéseknek a hatását, de nem tudtak áttörni a védelmén. Továbbá van az a szituáció is, amit egyébként az egész Yonkou vs Szupernóva csata alatt megtapasztalhattunk, amikoris már a technikák elég fejlettek ahhoz, hogy megsebesítsék az ellenfélt, de még mindig nem elég erősek ahhoz, hogy komolyan térdre roggyanjon tőle. Erre is csak Kaidout tudnám felhozni jó példának, akit már a háború kezdete óta számtalanszor megsebesítettek, de mindegyikből úgy állt fel, mintha kutya baja nem lenne. Még Zoro vágását is úgy kezelte, mintha meg sem történt volna, annak ellenére, hogy megjegyezte, ez maradandó heget fog hagyni a testén, akárcsak Oden vágása.
Visszakanyarodva a Mamához... Prometheus és Big Mom reakciójából pontosan azt a következtetést vonom le, hogy mióta Law összeállt Kiddel ellenük, ezelőtt még nem okoztak neki semmiféle sérülést. Itt jön a képbe az általam érthetetlennek titulált rész: Ha Law egy Injection Shottal elérte Kaidounál, hogy vért köhögjön, ami valljuk be, nem Law legnagyobb prioritása képességei terén, akkor mégis mi tartotta vissza attól, hogy ugyanezt megtegye Big Mom ellen? Mit művelt az egész harcuk alatt?
Természetesen simán élhet az a lehetőség, hogy a Mama egész egyszerűen keményebb dió, mint maga Kaidou. Sőt, miért ne? Meglehet. Csak akkor legyen kimondva a mangában is. Persze erre sem lenne szükség, mert az ember magából a harcból kiindulva is eltudná ezt dönteni. de elég nehéz ezt így meghatározni, amikor az egész egy off-screen.
1031-hez fejezethez szólva:
Kivételesen én éltem ezt a fejezetet. Rengeteg fejezeten kellett túlesnünk ahhoz, hogy megtörténjen az a pillanat, amikor Big Mom komolyan veszi az ellenfeleit. Ráadásul szerintem még egy karakterét nem ábrázolta egyszerre ennyire izgatottnak, dühödtnek, brutálisnak és komolynak Oda. Elég csak ránézni, konkrétan lángolnak a szemei. xD Csak ezek után már még kevésbé tudom elképzelni, hogy az eleve sérülésekben gazdag Law és Kid nyerjenek, főleg azután a kijelentésük után, hogy az Ébredést már csak tényleg utolsó aduászukként vetik be, a használatát követően pedig teljesen kimerülnek. Mindegy, ez legyen a jövő problémája.
Nekem eddig Sanji szálával nem volt problémám, talán kicsit a Black Mariás esetet leszámítva. Én sem tudom elképzelni, hogy azt a nőt komolyan ő rendezte le így. Máskülönben nekem Queen eleve egy szánalmas alak, szóval már csak azért is remélem, hogy Sanji szarrá veri őt a végére, és olyan erősnek sem tartom, hogy ezt bármi megakadályozza. De okozhat még ő is meglepetéseket.
- Szerinted mikor hal meg egy ember?
(...)
- Amikor elkap egy gyógyíthatatlan betegséget?
- Nem. Hanem akkor... ha elfelejtik.