Oké, akkor most játszunk CP0-t. Ők most addig jutottak, hogy 16.000 vs 9.000 az állás Kaidoék javára. Szerintem addig fog menni a huzavona, ameddig nagyjából ki nem egyenlítődünk létszámban. Elég sok volt az árulás és a csicskítás, szóval kétlem és nagyon remélem, hogy ebben az irányba már nem megy Oda tovább. A legtöbbet mindig a mennyiségbeli hátrányt hozzák fel az emberek, viszont hogyha megérkeznek a Big Mom kalózok, akkor nem csak mennyiségbeli hátrányban lesznek, hanem minőségiben is. Gondoljunk csak bele, elméletileg még van 5 be nem mutatott szám, illetve lehet, hogy a kiütöttekből is visszatér egy-kettő annak alapján, hogy milyen gyorsan lettek elintézve, de ettől tekintsünk el. Kik lehetnek még szabadok egy harcra?
- Chopper, amint lejár a mellékhatás, de erről nem tudunk semmit.
- Nami és Usopp, feltéve ha PageOne és Ulti tényleg ennyi volt.
- Denjiro, Kawamatsu és Izo.
Szalmakalapos részről túl sok a ha, még gyorsan megjegyezném, hogy Zorot azért nem soroltam ide, mert ő már elég valószínű, hogy Kinget fogja kapni. A csodagyógyszer után kizárt, hogy gyengébb ellenfele legyen, mint Sanjinak. Hüvely részről akiket nem soroltam azoknak vagy van már ellenfele vagy kiütötték / feltehetőleg meghalt.
Szóval kiegészítvén a CP0 diskurzust, jelen állás szerint nagyjából itt tartunk. Innentől jön a konteó rész. Az eddigiek alapján mennyiségbeli és minőségbeli emberek is kellenek már Luffyék oldalára. Hogy lehetne növelni a minőséget? Mint ahogy azt az elején is leírtam, valószínűleg már nem nagyon fogunk kapni árulást, hiszen Oda ezt már egyszer-egyszer minden formátumban elsütötte. Először a Repülő Hatos Drake dobbantott, utána az idióta Queen miatt vesztettek harcosokat az árulások gyanánt, végül pedig a szerintem szánalmas csicskításból vesztettek potenciális embereket Kaidoék. Nem tudom ezek után megegyezhetünk-e abban, hogy ezek után újabb árulások már eléggé izzadtságszagúak lennének és erőltetettek? Feltehetőleg Onigashima hamarosan meg fog érkezni Wanora, a kérdés ott hányan csatlakozhatnának be? Annak alapján, hogy párezres sereget tudtak összegyűjteni én maximum pár száz főre tudnám saccolni az ott mozgosítható tartalékokat. Az én meglátásom szerint nem nagyon tudna ez fordítani se mennyiségben sem minőségben, hiszen a legtöbbjük civil és csak kevésben van meg az akarat és a képesség a harcra (pl Hitetsu). Még nem engedném el a megrögzött teóriámat a Szalmakalapos flotta érkezésére, hiszen mire pár fejezet múlva megérkeznének a 6.500 fővel majdnem kiegyenlített lenne a küzdelem, hiszen a 16.000 vs 9.000 felállás mindkét oldalából potyognának le harcosok. Továbbá lenne ellenfele a számoknak illetve a gyengébb Big Mom tiszteknek. Innentől már majdnem csak a mennyiséggel lenne probléma. Sokan mondanák, hogy ott vannak a Fehérbajusz kalózok. Nekem csak az a gondom ezzel, hogyha se Marcoval se Izoval nem jöttek, akkor erre kevés az esély. Igaz, kaptunk egy visszaemlékezést, hogy szívesen megbosszúlnák Odent, de erre én még nem tenném a fejemet. Szóval én nagyjából idáig jutottam.
Visszatérve, Who's Who szerintem sem Fisher Tigerre gondolt, bár ez nekem már elé zagyvás. Plusz nem látom értelmét, hogy miért ne nevezte volna ezek után nevén. Nem tudom ki hogy van vele, de sajnos olyan, mintha Oda egy lúzernek, vesztesnek állítaná be Who's Whot. Az, hogy Shanks elverte, önmagában nem nagy szégyen, hiszen az egyik legerősebb kalózok egyike, de viszont az, hogy meghurcolták az egész miatt még mindig vicc. Nem győzöm hangsúlyozni, hogy Lucci sokkal gyengébb ellenfél ellen kapott ki és az egész Enies Lobby incidens sokkal nagyobb égés volt, aztán őt meg kvázi előléptették. Alapból nem értem, hogy miért van ez a nagy hype még mindig Lucci körül, már Enies Lobby végén sem éreztem, hogy ő maradandó lenne. Azóta meg ahányszor látom mindig az az érzésem, hogy mekkora szolgalelkű. Azért bízok benne, hogy láthatunk Who'Who múltjával kapcsolatban valami visszaemlékezést, mert benne biztos voltam, hogy Oda komolyabban fogja őt bemutatni, mint mondjuk egy Ultit vagy PageOnet.
Érdemes lélekben felkészülni, hogy mostanában elég sok szünet lesz, láttam valami listát és ha az valid, akkor kb 2 hónapon belül háromat is be fogunk nyelni.
"Not everyone dies because they want to die. Most of them die against their will."
"I was so possessed by the demon of anger that it disfigured my face."