Wow, hát csak keresgéltem az államat ez után a fejezet után. Annyi minden, és olyan dolgok voltak.
Kaido egyre inkább badass és félelmetes, ha ilyen ütemben halad, az egyik legjobb One Piece ellenség lesz. Az a Joy Boy-os megszólalása pedig nagyon sok kérdést vet fel. De eléggé eldobtam tőle az agyamat. Az ilyen apró, fokozatos világ és háttérsztori építések miatt (is) a One Piece a kedvencem.
Ehhez kapcsolódik Momo kijelentése is, miszerint nem halhat meg valamiért. Nem tudok rá mit mondani, de wow, egymás után ilyen infók Majd Zou óta először hall valamilyen hangot, amit valamiért el kéne mondani mindenkinek... kíváncsi vagyok, mi lesz. Olvastam olyat, hogy pl. Wanokuni-val kapcsolatos. Vagy talán Luffyval? Valakinek csak meg kéne mentenie elvégre, ha már simán beleesett a vízbe (Azt hiszem, ezt sem gondoltuk volna túl sokan.)
Chopper menő volt, hogy tartani tudja magát, még ha sebesülést nem is tud okozni Queennek. Kíváncsi leszek, ki lesz majd a végső ellenfele, ha lesz neki (de remélem lesz).
Kanjuro hatalmas rohadék, de nagyon érdekes karakter (volt?). Nem tudom, hogy volt-e olyan, akinek nem tetszett, hogy Kiku megint megingott a döntő pillanatban, de nem tudom, egyrészt adja magát, hogy Kanjuro ismeri őket, és tudja, kire mivel lehet hatni, és azért Oden arca meg a szöveg, amit hozzávágott, számomra is nosztalgikus hatást kelt (pedig én csak a mangában olvastam Odent ), én mindenesetre nem éreztem ezt problémásnak. A mondata meg a hajnalról, ami közel van... egy részen belül három ilyen elejtett megjegyzés?
Nagyon-nagyon jól nézett ki az utolsó két oldal. Le a kalappal Oda előtt. A Kanjuro-Kinemon is, és a Kaido-Kinemon is, talán nem a legszembetűnőbb, de kiemelném az utolsó oldal második paneljét, amelyiken vészjóslóan Momóék fölé magasodik Kaido. Szegény Momo, durva fejezet volt számára :/
Nem tudom, hogy most tényleg meghaltak-e Kikuék, meglátjuk majd. Kinemon egészen durván nézett ki, mintha a felsőtestét összeloccsantották volna... de akár ez lehet csak a perspektíva is.
És Onigashima most fog akkor Wano fölé érni.
Hát nem tudom, ki hogy van vele, én úgy érzem, közeledik a felvonás vége, és ez a fejezet eléggé brutálisra sikeredett. Mindenképpen eltolódott hirtelen az elmúlt pár fejezetben a hangulat drámai irányba, amit sokan hiányoltak (ha most Luffyék csak simán győztek volna, akkor jogosan is lehetett volna ezt hiányolni). És most már még több esélyt látok arra is, hogy ez az egész rajtaütés kudarccal fog végződni első körben. De hogy ilyen brutális legyen, legalábbis hogy ilyen hirtelen brutális, arra nem számítottam.
Jövő héten nincs szünet szerencsére, szóval nagyon kíváncsi vagyok, hogyan tovább.
Szerk.: Bocsi a kicsit összefoglaló-szerű kommentért, kicsit arra is használom a heti kommentemet néha, hogy a saját gondolataimat összeszedjem És bocsi, ha megint ömlengésnek tűnik olykor, de hát mit tegyek, nagyon-nagyon tetszett ez a fejezet is. Még ha nagyon sok múlik is azon, hogy majd összességében merre és hogyan halad a sztori, önmagában számomra ez a fejezet megint kimagasló volt.
Szerkesztette: Jon - 2021.05.28. 17:13