Miért ejtenének bárkit fogságba??
Ok, kellenek a rabszolgák, de látszik, hogy ez az egész hova vezetett...
Kinemon is megmondta most, vagy nyernek vagy meghalnak.
One Piece manga
Kint a nem hivatalos angol verzió:
https://www.manga...ece-1012-a
Remélem legalább Zoro sérüléseinek lesz súlya, és nem fog néhány fejezet múlva felállni, hogy legyőzhesse a következő ellenfelét.
Erőltetett ez az erkölcsi kártya. -.-
Namiban van spiritusz, hogy ellenállást tanúsítson, de érdekes módon Ulti látatlanban simán kifektette. Most meg hirtelen erős a küzdőszelleme, akar, csak azért, mert Ulti meg mert sérteni egy kislányt...
Usopp pedig kimondta, amit többen gondoltak arról, hogy Big Mom a Szalmakalaposok őrangyala valójában.
Érdekességképp még nem bírtam nem észrevenni, hogy az egyik panelen Ulti maszkja eltűnt, látszik a szája, utána viszont megint rajta van.
Nekem most kb az egyetlen negatívum ez az információ volt, hogy Zoro eltörte 20-30 csontját. Ebből nehezen jöhet már ki Oda.
a) Zoro használhatatlan lesz már ebben a háborúban - ez túl korai lenne
b) Pár fejezet múlva harcolni fog - ez meg elég Erza stílus lenne
Amúgy kicsit visszatetsző, hogy ha valaki padlót fog pár fejezet múlva újra harcol. Így sose lesz vége a küzdelemnek. Jack esetében ezt meg tudom érteni, mert egyrészt őt nem ütötték ki úgy, mint a Hüvelyeket, Kanjuurot vagy Zorot. Meg ugye régóta köztudott volt, hogy ő egy tank.
Ennek ellenére a Hüvelyek többsége érdekes harcot kap. Raizo vs Fukurokuju, Nekomamashi vs Perospero, Kiku vs Kanjuuro érdekes lesz, pláne utóbbi, hiszen az első kör túl offscreen volt. Én továbbra is azt mondom, hogy Jacknek fel kell nyársania Inut. A többiek remélem Big Mom kalózok közül kapnak ellenfelet.
Szerencsére én még nem látom, hogy Big Mom átáll Luffyék oldalára és nagyon remélem, hogy erre nem kerül soir. Ennél még az is jobb lenne, ha Feketeszakáll bejelentkezne videó den den mushin, hogy Tottolanden szétvertek mindenkit és Mama visszaindulna, de igazából bármi jobb lenne ennél. Azt esetleg el tudom képzelni, hogy amikor a második kör végén Kaido kiüti Luffyt Big Mom pont jókor jön, hogy Kaidoval veszekedjen és Luffy nyer egy kis időt regenerálódni az utolsó körre. Amúgy erre Yamato is alkalmas lehet.
Law is Big Mom után megy szerencsére, bár az eddigiek alapján ő egyértelműen másodhegedűs lesz. Sanjinál is látszódik a fény az alagút végén, hátha lesz haszna a háborúban. Amúgy a fejezet végével nem érzem a problémát. Nami végre növesztett egy kis tököt és nem menekül, hanem nekiáll harcolni. Teljesen érthető a rage, ez olyan nála, mint amikor Sanji előtt valaki kiönti a kaját. Illetve Ulti miatt sem kell aggódni, ez a csapás jobban fáj az egójának, mint a testének. Örüljünk neki, hogy őt legalább nem Big Mom üti ki. Amúgy azután, hogy Big Mom ennyire leállt Tamával nyáladzani kíváncsian várom, hogy hogy fogja kidobni Zeust.
Pontosan ezért volt teljesen feszültségmentes a Szupernóvák és a Yonkouk közti csata. Egy olyan sérülést nem tudok felhozni, aminek megvolt a maga következménye.
Zoro-nak már halottnak kellene lennie. Már a Hakai-tól félhalott állapotba került, de aztán még volt elég ereje ahhoz, hogy felszeletelhesse Prometheust. Nemsokkal rá meg még az Ashurát is felhasználta Kaidou ellen, már akkor elhangzott tőle, hogy teljesen a határán van, a támadás után valószínűleg kidől. Erre Kaidou elsöpri őt és Lawt is a Raimei Hakke-val. Ezek után nehogy már felálljon és parancsnokokkal harcolgasson, netalántán még le is győzzön egyet. Maradjon csak bekötözve az ív végéig, vagy legfeljebb aprítsa az aprólékot, de ha mindezek következtében felépül, az végtelenül szánalmas lenne.
Law a másik jó madár. Kaidou azzal a támadással találta el, mellyel Luffyt az ív elején one-hitelte. Ráadásul a Hybrid formájában. Hogy van egyáltalán még talpon? De legalább elenyésző jelét látnám annak, hogy komolyabban megsérült, erre kutya baja.
Kid is bekapott egy hatalmas találatot a Mamától, arról nem is beszélve, hogy őt és Killert is 2x csapta telibe BM villámai, még sincs semmi bajuk.
A Hüvelyeket is bucira verte Kaidou, pár fejezet elteltével meg kaptak egy kis kötözést, és jöhet a következő menet. Ezek után legyen bárki az ellenfelük, rossz szájízt hagy.
Végül én már nem vagyok vevő a Mamára, sem arra, ami körülötte történik. Legyen off-screen, és inkább foglalkozzunk a többi Szalmakalapos harcával, de engem nem érdekel az a kabaré.
Egy mangától majdhogynem elvárás, hogy több szálon fusson a cselekmény, de ebben a tömegharcban kimondottan idegesítő. Megállhatnánk egy helyen, lehetne egy legalább 5-6 fejezetes harc, ha már papíron komoly az ellenfél, majd helyszínváltás a következő adag karakterre. A körkapcsolásnak, látatlan diadaloknak, 1-2 elhanyagolható panelnek nem sok értelmét látom.
Az a baj, hogy Sanji és Nami sarkalatos példák. Page One ki lett ütve, és azzal nem számolhattak, hogy Big Mom lesz a tettes. Nami próbálja bemártani Ultit, éljen a becsület, amikor nincs tisztában az igazsággal, de akkor a fejezet végén jön az erkölcsi beszédével a kislány megsértéséről. Itt senkinek nem lehet Kaidou bandájából igaza, jó oka a harcra, csak ők lehetnek képmutatók, mert ők a helyi gonosztevők, ezért kell ilyen indokokat fabrikálni, hogy az olvasókat is ellenük hangolják.
Sok minden függ attól, hogy mi lesz ennek a csatának a kimenetele. Mert ha Luffy veszíteni fog most még, akkor nem biztos, hogy most fogjuk megkapni az 1v1-eket, és akkor viszont teljesen jogos az ugrálgatás, hogy mindenkire jusson egy kis idő, ne legyenek teljesen elfelejtve (én pl. ránéznék már egy kicsit Jinbeire meg Robinra is, tudjam, mi van velük). De ezen múlhat pl. az is, hogy mi lesz Onigashimával, hova fog kerülni, hol fog lejátszódni a végső csata (mert a mintázat alapján a Wano lakosoknak látnia kéne Kaido bukását, és azt, hogy Luffy az, aki leveri - csak ugye hogy ez hogy lesz megoldva, Onigashima meg lesz állítva (pl. Momonosuke képességével, ami már be lett lengetve?), vagy valahogy mégis landolni fog, csak a lakosokat megmentik valahogy? Szóval ebből a szempontból sem mindegy, hogy mi lesz a csata eredménye most fent.
Ettől függetlenül, mindenki meg fogja kapni az 1v1-ét, és szerintem már elég régóta nyilvánvaló az Ulti vs Nami. Nami ráadásul nem először reagál nagyon erősen kisgyerekeknél, egyáltalán nem érzem ezt nála inkonzisztensnek.
Ahogy az is nagyon-nagyon valószínű, hogy Usopp Page1-al fog harcolni (mert hogy megnyugodhat mindenki, szinte 100%, hogy fel fog még kelni ő is). Hogy mikor lesznek ezek a harcok, az jó kérdés.
Látom többeteknek problémája van Zoroval, de nem vagyok benne biztos, hogy felfogjátok, hogy kiről van szó- a csávó konkrétan 1000 fejezete ezt csinálja. Konkrétan a Buggy elleni harc óta, amikor egy lyukkal az oldalában felemelte Luffyt vasketrecestől, majd harcolt, a Mihawk utáni félhalott állapotáról nem is beszélve, ami közben szintén leverte Hacchit. De lehetne említeni Kumát is, amit szintén túlélt, és ha jól emlékszem, a pacifista elleni harcuk közben még szintén sérült volt. Mondom, sok fog múlni azon, hogy mi történik majd a tetőn, mert ha Luffy kikap első körben most, akkor az meghosszabbítja az arcot, és lehetőséget ad Zoronak is a visszatérésre (mert ezen is megnyugodhat mindenki, 100%, hogy Zoro is fog 1v1-es harcot kapni, mint ahogy az összes szalmakalapos, és Law meg főleg Marco (meg persze akár Chopper) jelenlétében erre még talán valamiféle logikus magyarázatot is kaphatunk majd, de még egyszer, ez One Piece. Emlékszem, sokan kivoltak, amikor a Sanjival való "harca" után hiányzott sokáig Luffynak a foga, hogy eee, mi ez már, most így fog kinézni, mindezt azért, hogy Oda az egészet lelője azzal a (szerintem marha vicces) poénnal, hogy simán visszanőtt neki, miután ivott egy kis tejet És ezen vagy lehet puffogni, hogy mi ez, vagy röhögni rajta, hiszen ez a manga része.) Szóval ahogy mondtam, ez One Piece, ez persze nem azt jelenti, hogy ne lehetne jogos kritikákat megfogalmazni karakterekkel, vagy arcokkal kapcsolatban, de olyan dolgokat számon kérni, amik konkrétan 1000 fejezet óta állandóak... hát nem látom sok értelmét.
És nekem nincs is bajom ezekkel.
Élveztem a Sanji-Zoro párbeszédet, meg az egész jelenetet, vicces volt szerintem Olvastam ilyet is, hogy Sanjinak van még esélye valami jó harcra - de mégegyszer, ahogy a többieknél is, Sanjinál hatványozottan igaz, hogy biztos, hogy fog kapni egy badass 1v1-et (ha tippelnem kéne, Queen ellen). Nekomamushi még mindig hatalmas, Zou óta nem mosolyogtam ilyen jól rajta, örülök, hogy előjött ez az egyszerre játékos és ijesztő oldala. Én örültem annak is, hogy láttuk a többi vörös hüvelyt is, ill. ez az Izo-Kiku beszélgetés is érett már (ha valami, hát az tényleg fura, hogy Izo csak úgy maradt Fehérbajuszékkal 20+évig, hátrahagyva mindenkit). Kinemon és Kiku viszont... hát kíváncsi vagyok, mi lesz, elég sok baljós jel van körülöttük már, amire ez a fejezet is rátett, meglátjuk. Ha valakiknél el tudom képzelni, hogy meghaljanak, akkor ők (vagy legalábbis egyikük).
Big Mom viszont tényleg nagy kérdés továbbra is, hogy vele mit akar Oda, de szerintem ő mindig is egy nagy kérdés volt, amióta bejött, azóta nem egyértelmű, hova fog ő kifutni. Örülök, hogy most megmutatta, hogy nem tervez lebratyizni a szalmakalaposékkal, de ha egyúttal Kaido ellen is fog fordulni, egyáltalán nem lenne karakteridegen tőle. Mindenesetre érik Law érkezésével, hogy folytatódni fog valamikor az ellene folyó harc is, hogy aztán hova fog kifutni, egyáltalán le lesz-e ő itt verve Wanoban... jó kérdés, nem tudom.
Rikiya- mások hívták fel rá a figyelmem, de mielőtt Law bekapta volna a Thunder Baguát, nem sokkal azelőtt használta ezt az addig nem látott technikáját, a "curtain"-t, ami valószínűleg valami védelmi technika lehet, az pedig, ha fennmaradt, akkor védhette Kaido támadásától.
Bastian- nem igazán értem ezt az erkölcsi problémádat. A szalmakalaposok, és különösen Nami és Usopp sosem voltak az erkölcs bajnokai, de mindannyiuknak meg van a maguk erkölcsi kódexe, amihez ragaszkodik - Naminál, ahogy már mondtam, a gyerekek iránti érzékenysége nem először jön fel. De ez miért állna szemben azzal, hogy hazugságokkal, trükkökkel akarnak segíteni magukon? Ez mindig is így volt. Már-már szájbarágósan sokszor el van mondva, hogy Luffyék nem hősök (persze végsősoron nyilván azok a történet szempontjából), hanem kalózok. Azt remélem nem akarod mondani, hogy ezzel együtt is, nincs különbség Kaidoék, vagy a Mamáék és Luffyék között. Ha az a probléma, hogy a gonoszok egyértelműen gonoszok, és nincs morális szürkeség - egyrészt szerintem a morális szürkeség megtalálható azért nagyon aspektusában a történetnek, de valóban, a One Piece-ben végső soron a gonoszok mindig gonoszok lesznek, sőt, általában nagyon gonoszok. De ez nem is baj. Azt hiszem, hogy Odának van is egy interjúja erről, amikor erről beszél. Nem kell feltétlenül minden műnek Trónok harcai, vagy Attack on Titan-i erkölcsi bizonytalanságba menni, teljesen valid olykor a hős jó, az ellenség gonosz felállás is, ha az író ezzel akar valami üzenetet közvetíteni, főleg, hogy a történet sok-sok aspektusában kifejezetten összetett.
Ha már valami, sokkal jogosabb erkölcsi kérdés Pedro halála pl., aminek az alapján már Neko nem az első, aki bosszút akar állni Perosperon- aki ugye el is mondta, hogy Pedro igazából magának köszönhette a halálát, hiszen ők törtek be Mamáék területére először (bár itt meg meg lehetne említeni, hogy nem ok nélkül törtek be, de mindegy, ezt a kört valszeg sokáig lehetne folytatni). Szóval Oda még le is írja feketén-fehéren, szinte már-már kiszólva, hogy nem feltétlenül jogos Carrotték nagy bosszúhadjárata logikailag, attól még a történet egészét nézve egyértelmű, hogy Perospero nagyon is megérdemli a verést, ha nem Pedro haláláért, akkor a sok minden másért, amit tett, és ha Nekotól megkapná, örülnék is neki. És ugyanez igaz Ultira is.
De Big Mom is ilyen - egyrészről teljesen képmutató a felháborodása Kaido bandájával szemben, hogy leromboltak egy várost, amikor az ő kalózai is sokszor országokat voltak képes lerombolni, de attól még a karakterével teljesen összhangban van (véleményem szerint).
Bocsi, hogy hosszú, meg ha kicsit össze-vissza lett. A fejezet tetszett, örültem a már fentebb is leírt karakter interakcióknak. Momo kíváncsi vagyok, olvas-e majd valami olyat az apja naplójából, ami fontos lehet már most is. Az is jó szerintem, hogy ha Yamato csatlakozik Luffyhoz, az is érdekes karakterinterakciókhoz vezethet majd. Szóval kíváncsi vagyok, mi hova fog kifutni, tetszett, szerintem jó volt ez a fejezet is, jobban tetszett, mint az előző (de az előzővel sem volt sok bajom, csak ugye Big Mom nagy kérdőjel mindaddig, amíg nem látjuk, hova fog kifutni - de én bízom Odában, hogy jól megoldja. Remélem ).
Érted te, hogy mire gondolok, Jon, az már más kérdés, hogy elfogadod-e, vagy más irányba viszed el a megközelítését.
Teszünk egy felesleges kört, Ulti kifektette Namit látatlanban. Fejezetekkel később jön Tama. Nami konkrétan Tama szituációját használja indoklásnak, hogy Ultit miért fogja legyőzni, és az egész bűzlik az erkölcsi felsőbbrendűségtől, de óvodás szinten. Nem fog elfutni előle többé, mert kezet mert emelni egy gyermekre. (Micsoda féreg ez az Ulti!) Fantasztikus. Láttad valahol, hogy ezt karakteridegennek tituláltam? Nem. A gyomrom viszont nem fogja ettől még bevenni. És nem ez az egyetlen. Tehát ha nem jön Tama, akkor Nami lefekszik újra Ultinak? Nem elég indok az, hogy a bajtársaiért és a szamurájokért küzdjön? A jelek szerint nem, okvetlenül kellett ez a beszéd hozzá, és hogy Tama pont jókor legyen jó helyen szenvedő félként...
A Zoro dolgot illetően... Nagyon nem mindegy, hogy túlél kemény támadásokat, vagy 30 törött csonttal a testében még tovább szaladgál. Mert most az utóbbiról van szó. Specifikusan ki lett hangsúlyozva ez, nem vértócsában ázik, aminek komolyságát nem lehet felmérni, aminek a súlyosságán lehet enyhíteni, ha szükség van rá. Megbízok Law diagnózisában. Ezzel Zoro számára reálisan véget ért ez a kör, Enmát és a legerősebb támadását is használta. Ha továbbra is szándékában áll egyeseknek a "komolyság" szó túlzott használata, mindenki más meg hülye, aki ezt megkérdőjelezi, akkor az a minimum, hogy Zoro alszik egy nagyot, a sérülései meg az elkövetkezendő hónapokban begyógyulnak.
Elhiheted, hogy szívesen úgy áradoznék Wano-ról, ahogy te szoktál, de nem tudok, hazudni meg nem fogok magamnak. De ha Oda eléri, hogy pozitív esszét írjak, akkor írni is fogok.
Tényleg nem értettem, hogy mire gondoltál, de persze lehet, hogy csak felületesen olvastam a kommentedet. Most már mindenesetre értem.
És Zoroval kapcsolatban félig egyet is értek - a kérdés, hogy Oda tud-e félig-meddig logikus megoldást találni arra, hogy Zoro újra talpraálljon, vagy nem (merthogy talpra fog még állni valamikor ebben az arcban, az szerintem majdnem biztos - aztán persze meglephet Oda, de erősen kétlem). Erre írtam, hogy pl. ha Luffy kikapna, és meghosszabbodna az arc, ez már lehetne egy mentőöv, ill. Marco jelenléte az arcban sok mindenre lehet egy cheat code (és talán nem véletlen, hogy Sanjival jelenleg épp arra veszik az irányt). Értem én persze, hogy ami sok az sok, de nem tudom, lehet én ezen már Usopp Alabastai harcában túltettem magam, ha jól emlékszem, neki ott szintén nem egy-két törött csontja volt. Akkor még ezen kapargattam a fejemet, ma már nem teszem, elfogadtam, mint a manga részét. A sokszori halál-belengetés, hogy majd semmi bajuk ne legyen, és visszatérjenek, sokkal jobban zavar (de azt hiszem, hogy ezek is sokat beszélnek Odáról, a személyiségéről, és hogy mit akarna kezdeni a mangával).
Ettől még persze remélem, hogy ahogy mondtam, lesz rá félig-meddig logikus megoldás.
És mostmár a Namival kapcsolatos problémád is értem, de egyúttal továbbra sem értem - ez nem minden arcban így van? Hányszor láttuk már, hogy a szalmakalaposok első körben kikapnak, hogy majd második körben (akár egy hirtelen jött érzelmi motiváció segítségével is) felülkerekedjenek az ellenfeleiken. Pláne, hogy Nami még egyáltalán nem kerekedett felül Ultin, csak a sarkára állt egy szerintem teljesen karakterhű ok miatt, de ha minden így maradna, lehet ugyanúgy kikapna, mint múltkor. De valszeg nem fog minden úgy maradni (Zeusz sem véletlen, hogy a környéken van valszeg).
Szerintem lehetne talán jogosabb kritikákat is megfogalmazni az arccal kapcsolatban, mint ezek.
És természetesen nem invalidálni akarom senki véleményét, mindenkinek joga van hozzá, csak gondoltam leírom én is az enyémet, ne csak az egyik oldal szerepeljen részletesebben kibontva a fórumon. Azt meg végképp nem akarom, hogy ha valami valakinek nem tetszik, úgy érezze, hogy muszáj pozitívan fogalmaznia róla, csak mert a többség azon a véleményen van, és ez természetesen fordítva is.
És persze könnyen benne van a pakliban, hogy simán csak elfogult is vagyok sok dologgal kapcsolatban. A Dressrosa-arc végétől nem sok negatívumot tudnék felsorolni a mangára, egy-két laposabb időszakot (talán Wanon a második felvonás ilyen volt, de ott is nagyon sok dolog volt, ami nagyon tetszett), vagy fura döntést leszámítva, és ha Wanon belül nézem a dolgot, az egész harmadik felvonás még ezen túl is átlagon felüli számomra. Azért hiába, a kedvenc mangám, na, engedtessék meg az esetleges elfogultság is
Igazad van Jon, a problémák többsége már a kezdetektől fogva fennállt. De ezekkel meg pont az a baj, hogy az idő múlásával egyre rosszabbak, egyre feleslegesebbek, egyre hiteltelenebbek, egyre röhejesebbek... Eredményként egyre idegesítőbbek lesznek.
Én már csak azt nem értem, hogy ha valaki számon kéri a komolytalanságot és a súlytalanságot, akkor miért jöttök mindig azzal, hogy ez a One Piece, ennek ilyennek kell lennie? Miközben azt is állítsátok, hogy a háború komolyan vehető, nem tét nélküli. Mert ha az utóbbit kitudnátok egészíteni valami bizonyítékkal, akkor lehetne cáfolat belőle, míg a másik "érv" csak terelés. Ideje lenne eldönteni, hogy bevalljátok végre, hogy igenis feszültségmentes ez az egész, de engem nem zavar, vagy továbbra is minden fejezetet rózsaszín szemüvegen keresztül szemléltek.
Oda szándékosan beleépít karakterekbe amolyan erkölcsi katalizátorokat. Ilyen Sanjinál a nők. Vagy Naminál a gyerekek. Ezt értsd úgy, hogy egyik pillanatban még gyáván rohangálnak Ulti és PO elől, nemsokára pedig már lesz a karakterben elég kurázsi, hogy kihívja az eddig rettegett ellenfelet egy párbajra. Eddig nem zavartatta magát Nami amiatt, hogy Tamának bántódása eshet, csak futottak előre, nem törődve mással, csak a túlélésükkel. De most, hogy Tama kapott egy taslit Ulti-tól, lefogja tudni győzni.
A Mamás mizériával is ugyanez a probléma. Oda elhelyezett a karakterébe egy ilyen erkölcsi vészjelzőt, ami eddig nem létezett. A többieknél legalább már megalapozott volt, de nála nem volt ilyen. Ezek után meg ne mondjam azt, hogy egy újabb bullshit Oda részéről, hogy a Szalmakalaposok ismét túlélhessék?
Big Mom ebben a történetívben eddig 2 embert tudott legyőzni: Queent és Page Onet. Szerintem ez magáért beszél. A lelkecskéi eszméletlenül le lettek gyengítve, WCI-n Brookot leszámítva senki sem tudta őket megsebezni, mostanra meg már minden ágrólszakadt technikája hatásos ellenük. Továbbá az összes támadásukat állták a Szupernóvák kb. mindenféle megerőltetés nélkül.
Még ha használt is védekező technikát, Kaidou ütése egyértelműen betalált. Nincs miről beszélni. De a másik, hogy Zorot is elsöpörte az a támadás, pedig a csávó már eleve kidőlt. De igaz, Zoro egy tank, így szemet lehet hunyni felette. Kaidou meg Big Mom pedig nem is Yonkouk.
Nem érzem jogtalannak a leírtakat. Ha annak éreznem, nem írtam volna le.
Túl sok felesleges "Run Piece" van ebben a történetszálban. Ez a negyedik vagy ötödik felvonása annak, hogy Ulti és Page One üldözi, harcba keveredik Namival és Usoppal. Az hagyján, hogy Usoppnak már a feje le kellett volna, hogy szálljon, de az egy másik kereszt. Nami eddig csak sírt, könyörgött, pánikolt, hozta a szokásos Namit. Még egyszer leírom, hogy igenis egy olcsó, erkölcsi kártya Tama bántalmazásával ösztönözni az eddigi tangók után. Mintha nem lett volna érdekében Ulti megállítása bármi egyéb indokkal. Kaotikus ez a része a történetszálnak, de nem jó értelemben. Többször érzem, hogy felesleges köröket futunk, gyakran szó szerint.
Sanjiról is lenne mondandóm, de megvárom, hogy mi lesz a sorsa.
Szerintem várjuk ki a végét.
Ez a szál biztos hogy megosztó, sok olyan fannál is kihúzta azt a bizonyos gyufát a dobozból, akik addig a Rikiya által leírt módon legyintettek mindenre.
(Megjegyzem, én inkább az első kategóriádba tartoznék Rikiya, szerintem minden károgóba beleálltam már legalább egyszer, de korántsem gondolom azt hogy nem jogos a fennakadásotok, csak pont amiatt, amit Jon is írt, hogy ezek a hibák voltak és lesznek, így nem nagyon lehet mit tenni. Én mindig azt hangsúlyoztam, hogy azt keresem a fejezetben, amit élvezni tudok, még akkor is ha nem tetszik, és szerintem ezzel rohadt sok energiát spórolok meg, hogy nem idegesítem magam azzal ami nem tetszik. Mert elvégre van beleszólásunk? Nincs. Akkor meg ha jó volt a fejezet jó volt, ha nem, akkor nem, reméljük a kövi majd jó lesz, vagy kicsit helyrebillenti ami "elromlott".)
Lehet igazságtalannak fogok tűnni, de azt gondolom, hogy nem kell megvárnom az ív végét, hogy lássak egy bővebb képet. Egyszerűen ennyi idő után nem hiszek abban, hogy történhetne valami, ami elvihetné a mostaninál egy jobb irányba a történetet. Oda most egy zsákutcába került.
Ez azért van Germa, mert amik az embereket anno nem idegesítették fel mondjuk az első 400 fejezet során, azok most igazán irritálóvá tudják tenni a történetszálakat. Léteztek ezek a problémák, legalábbis a nagy részük. De azokban az időkben még kevésbé volt idegesítő, ugyanis minél tovább halad a sztori, annál erősebb ellenféllel és nagyobb veszéllyel kell szembenézniük a Szalmakalaposoknak, ezzel párhuzamosan pedig az olyasfajta megoldásoknak, amiket most is tapasztalhatunk, már kevésnek kellene lennie. Ennek ellenére továbbra is semmissé van téve a veszély fogalma. Ne felejtsük el, hogy már nem Buggyék, nem holmi kalózkapitányok ellen, és nem is Shichibukaiok ellen harcolnak, hanem Yonkoukkal néznek farkasszemet Luffyék.
Én nem találom problémának a pozitivitást, de szerintem az sem megoldás, ha csak kifejezetten az általad megítélt jó dolgokra fókuszálsz, miközben próbálod kivonni a diskurzusból a rossz dolgokat, vagy figyelmen kívül hagyni. Valaki képes rá, valaki nem. Én az utóbbiba tartozom.
Ugrás a fórumra: |