Köszi a fordítást!Nagyon izgalmas rész volt! Szerintem Big Mom ennyitől nem fog meghalni az túl könnyű lenne
One Piece manga
Nem hát, persze, hogy nem!
https://www.manga...piece-1010
Kezdődik, megjöttünk!
ZORO óriási volt, nagyon örülök neki, a kedvenc karakterem.. Reméltem, hogy kiderül itt, hogy miért van csukva az egyik szeme, de majd talán máskor..
Szétválasztották őket, arra valóban jók voltak (bár ehhez is kellett Zoro), viszont ahogy látom még simán visszajöhet BM, akkor mi lesz? Kapitány létükre azért illik legalább az egyiket lefoglalni, pláne ketten... Bár az is igaz, hogy egyelőre Luffy se mutatot sokkal többet, de ő legalább egyedül képes pár ütést bevinni.
Lehet volt már róla szó, szóval bocsi hogyha már ki volt ez a téma beszélve. Visszanézve a fejezeteket, Yamatonak ugye a tulajdonában van Oden naplója, amiben elvileg bent kell hogy legyen szószerint minden. Lehetséges hogy így fogják megtudni hol van a 4. útvonal ponelglyph?
Jasek, szerintem nem realizálod, hogy itt most Yonkoukról beszélünk. Engem inkább az lepett meg, hogy mennyire jól helytálltak Kiddék (Lawról ebben a fejezetben nem is beszélve).
Ember, fölösleges is mit mondani, 10/10 megint Mi minden lett ránk dobva egy fejezetben, te jó ég.
Mama nyilván túlélte, de meglepett, hogy így, kíváncsi vagyok, mit terveznek (csinál egy új Prométheuszt? Kid kommentálta, hogy valami fura van a felhőkkel... akárhogy is, ez után a fejezet után szinte biztos szerintem, hogy az arc végén (vagy akár most már nem is biztos, hogy annyira a végén) Nami visszaszerzi majd Zeuszt és nála is fog majd maradni állandó power upnak, aminek én nagyon örülök. A power upnak is, meg eleve Zeusznak, szerintem nagyon jól passzolna Namihoz, és jó duók ketten).
Zoro egy állat.
Luffy meg egy még nagyobb állat. #kalózkirály
Követek egy youtube-ert, akit most akkor hivatalosan is bátran tudok ajánlani mindenkinek: Mr Morj- néven van fent. Van két videója több, mint fél évvel ezelőttről, az egyikben felvázolta, hogy Zoro miért fog Wanoban conqueror hakit kapni, a másikban pedig az arc narratív elemei alapján arról beszél, hogy bár úgy tűnhet, hogy ahogy Whole Cake Island az observation haki fejlesztéséről szólt, úgy Wano majd a fegyverzet színéről, de szerinte sokkal inkább a király akarata kell legyen a középpontban majd, figyelembe véve, hogy mire látszik felépülni Kaido karaktere, az egész bandája (az ellenfeleik akaratának a megtörése, maga alá hajtása, stb.). Ebben a részben nagyon szépen vissza is utalt arra az első harcuk utáni jelenetre Oda, amikor Luffy szintén eszméletlen volt, de továbbra is csak meredt Kaidora.
És akkor még olyan dolgok, hogy Zoro legutóbb az 510. fejezetben használta az Ashurát, a mostani meg az 1010. fejezet... hogy Rogertől és WB-től már láttuk ezt korábban, amire most rájött Luffy (pont nemrég láthattuk újra az animében), és ami most meglett magyarázva... és rajzolási meg dialógusi szempontból meg szintén nem beszélve, az, ahogy Luffy felkel és magyaráz Kaidonak, majd a fejezet végi kijelentése, számomra emlékezetes marad, az 1000. fejezetbeli szövegével hasonló szinten.
Kérdés, hogy akkor most Luffy tényleg le fogja tudni-e hozni ezt szólóban. Nekem a Crocodile elleni harc van a fejemben, aki ellen elsőre nagyon simán és gyorsan kikapott, aztán rájött Croc erejének a gyengéjére, és úgy felfegyverkezve már egyenlő felekként tudtak harcolni, DE kikapott másodjára is, hogy egy rövid idő elteltével harmadjára és utoljára összecsapjon vele, és le is verje végre. A sima első vereség már kipipálva, ahogy a szinte egyenlő felekként való harc a második körben is úgy látszik, hogy most megérkezett. Kérdés, hogy ez így elég is lesz-e azonnal? Én arra tippelnék inkább talán, hogy nem, és majd kell még egy utolsó kör. Meglátjuk.
Köszi az infót, Jon, Mr Morj meglátásai nagyon jók és logikusak. Kíváncsi voltam, mire akar kilyukadni Oda ezekkel az eszméletlen állapotokkal. Elvileg Law most ugyanattól a támadástól kapott, mégsem lett eszméletlen, tehát lehet Luffy CoC-jához van köze. Ekkor viszont gyenge pont is lehet a CoC.
Azt viszont nem tudom, mennyiben fognak majd hozzá tenni a további gear fokozatok ezekhez a dupla hakis (ryou+CoC) támadásokhoz. Valamennyit biztosan, de elvileg itt nem lehet akkora jelentőségük, hiszen a támadás nagyrészt tiszta haki. Ezzel megoldódni látszik a G4 limitje, hiszen azt lehet használni egyéb helyzetekben, de kevesebbszer.
SZERK.: Jobban belegondolva, Luffy keze most is be van vonva a sima hakival, és a G4 is nagyban hakira épít, tehát lehet ugyanekkora jelentősége, mint ami idáig is volt.
Megleptek az újabb színes oldalak, remélem lesz még többször is.
Az számomra kicsit zavaró, hogy Oda nem minden esetben mutatja, hogy az adott ember használ-e hakit. Például, amikor Luffy rúg nem látni hakit a lábán, de az alapján, hogy nem ért Kaidohoz több mint valószínű, hogy használt hakit.
Most nem tudom, hogy velem van-e baj, de én speciel Law-t is elég haszontalannak látom. Hangsúlyoznám, hogy 10 fejezet óta csak annyit segített, hogy valamennyire sikerült szétválasztani Kaidot és Big Momot. Ez 10 fejezet alatt számomra nagyon kevés tekintve, hogy nem láttunk tőle se új támadást, amit bevitt azok annyira nem használtak. Haki szinten is nagyon el van maradva szerencsétlen, azátn úgy néz ki, hogy ő is kidőlt már.
A pozitívumokat is megemlítem mindig. Zoro végre használta az Ashurát, és mint számítani lehetett rá Kaido meg érezte. Én kicsit keveslem, hogy gyakorlatilag csak egy vágást ért el Kaidon annak tudatában, hogy a harc elején már csak egy egykardos technikától volt annyira beszarva Kaido és Big Mom. Zorotól is láttam volna valami újat, így azért a csalódottság valamilyen szinten vele is adott, plusz szerintem túl hamar dőlt ki ő is.
Kid és Killer kapcsolatak és rámentek Big Momra, plusz ahogy látom van valami terve most. Mivel róla biztosan tudjuk, hogy tud Király Akaratát használni, szóval remélhetőleg lesz még kulcsszerepe Big Mom ellen.
A Gear 4 biztos elég sokat fog hozzáadni a támadásaihoz, ehhez a legjobb példa a Doflamingo elleni harc.
Ha Big Momék még Zeussal is le lesznek foglalva, abból azért elég sok előny kisülhet. Pláne, ha visszakerül Namihoz, bár megmondom őszintén, hogy nem teljes értem ezt az ide-oda pinpongozást, de akkor kerüljön már végleg Namihoz. Aztán így tényleg más lesz a leányzó fekvése, mert Zeussal Nami tényleg labdába tud rúgni Ulti ellen. Viszont, hogy Usopp, hogy fogja legyőzni PageOne-t, az rejtély.
Összességében nekem ez közepes fejezet volt, mert ugyan voltak pozitívumok, de legalább ugyanannyi negatívum is volt. A 100. kötetből már csak 5-6 fejezet van, szóval hamarosan itt kell, hogy legyen a félidő.
jasek89 írta:
Az egy dolog, hogy Zoro nincs kapitány szintjén, elvégre mégis inkább megmarad Luffy első számú tisztje. De hogy Law és Kid, mint kapitányok... mennyire szánalmas már, hogy semmit nem tudnak mutatni Kaido ellen, lassan már Luffy-hoz se lesz közük....
Hogy Law haszontalan lenne az szerintem erős túlzás. A legnagyobb baja az hogy nem fejlődött semmit az ereje Punk Hazard óta és ugyanazon a szinten van, mint amikor Doflamingo ellen is harcolt, ami már ellene is kevés volt. Ez a mostani harc meg ahhoz képest is egy teljesen másik szint. A képessége által ő egy tökéletes támogató karakter aki igaz, hogy nincs olyan szinten mint Luffy vagy Zoro, de nélküle már rég véget ért volna ez a harc. Egy mmorpg játékban sem fikázzák a healert mert gyenge... egyszerűen csak más az elsődleges szerepe.
A spoilerek alapján jó részre számítottam, de ez minden elvárásomat felülmúlta. 10/10
Szerintem ötük közül az egyikre sem lehet mondani, hogy support karakter, healer meg pláne nem. Emlékeim szerint eddig egyszer sem gyógyított fel Law valakit egy harc alatt. Bár lehet az lesz az ütörkártyája Lawnak, hogy a harc során felgyógyítja Luffyt a harmadik kör előtt, ez benne van a pakliban. Összességében meg elég nagy a szakadék Luffy és többiek között. Ugyan nem tudjuk, hogy mi történt pontosan God Valley alatt, de én úgy gondolom, hogy Roger és Garp bőven kivette a részét Xebec ellen, itt meg gyakorlatilag csak Luffy sziporkázik.
Az, hogy a főharc szálon haladunk a leggyorsabban és hamarosan itt a 3. felvonás vége, illetve a három körös harcok alapján Luffy hamarosan ki fog kapni újra. Ahogyan Oda szépen fokozatosan adagolja a Yonkok képességeit nekem az a tippem, hogy zárás előtt Luffy kicsit főlénybe kerül és a hibrid forma után megkapjuk Kaido ébredését is, amivel megfordítja a harcot.
Amúgy remélem meg fog térülni ez a nagy felvezetés, mert még most is elmondható, hogy gyakorlatilag Oda csak építkezik. Rengeteg olyan szál van, amit gyakorlatilag meg el sem kezdett foglalkozni.
Bár nem akarok túl optimista se lenni, de azért remélem, hogy nem az lesz, hogy a Hüvelyek intézik el a Csapásokat. Akkor már inkább menjenek rá a Big Mom kalózokra. Ashura, Raizo és Inuarashi kiesett, szóval a maradék hét még le tud foglalni 6 Big Mom kalózt.
Totálisan ki van zárva, hogy Kaidou itt le lesz győzve, hála Istennek, az erőviszonyokat nagyon felborítaná.
Remélem minél hamarabb választ kapunk arra a kérdésre, hogy kik tudják használni ezt a Hakit, mi a feltétele, stb. mert ha mondjuk Kaidou is tudná használni, mi maradna Luffy-nak? Ő ezzel tudja kompenzálni a hatalmas erőkülönbséget ami volt közte és a Yonkouk között, és ez természetesen még mindig kevés lesz.
Ide kelleni fog az ébredés is, és akkor talán ő győzelmeskedik a szörnyeteg ellen.
Amúgy még érdekes ez a ,,belső szerveit zúzom szét" Haki, mert akkor akik ezt használják, azok közel legyőzhetetlenek, mert noha az OP karakterek 99%-a abszurd álló- képességgel bír, ha a belső szerve súlyosan roncsolódik, azt csak nagyon kevesen élnék túl... tehát ezt megint majd kicsit bővebben ki kell fejteni Oda-nak.
a 1010. (avagy a 10-es fejezet? ehh szakmai ártalom ) fejezet 10/10
Szerintem nem lehetetlen hogy Kaidot itt kiüsse Luffy. Sőt!
én arra számítok hogy itt ő vereséget szenved, másképp Wanonak annyi, és mind tudjuk hogy az nem fog megtörténni. főleg hogy megértettük Luffyval együtt, hogy hogyan működik a haki, ami belülről okoz sebez - hódító hakit kell "viselned". azt elég jól tudja irányítani Luffy, és Kaidonak is fájt.
ezen kívül Zoro is adott a fenevadnak, Oden általi sebhelye mellé kapott még egyet. Zoro egy állat
Ugrás a fórumra: |