AFR, szerintem az alábbi jó válasz lehet a manga topicban feltett kérdésedre (hogyan fogja legyőzni Luffy Kaidot vagy bárkit a jövőben). Véleményem szerint logikus és végre nem egy eszement teória, ami Luffy majommá átváltozásáról meg hasonló butaságokról beszél, hanem magából a gumiból és annak tulajdonságaiból indul ki: https://orojackso...-mode.913/
De a lényeg nem is igazán az, hogy most úgy lesz-e, ahogy a teória írja, hanem általában a Gumi gyümölcs. Akárki akármit mond, szerintem az egyik legerősebb gyümi, és biztos, hogy a jövőben elképesztő technikái lesznek még Luffynak, hiszen BB-vel kell megküzdenie, ami lássuk be, nagyon erős technikákat/képességeket igényel, ugyanolyan erőseket, mint amilyen BB gyümölcsei. Pusztán fizikai erővel kétlem, hogy letudná győzni, akármennyivel is legyen erősebb nála puszta erőben (ami persze nem jelenti azt, hogy ne számítana a fizikai erő).
De nézzük, mire lehet jó a gumi:
Ugye a gumi legfontosabb tulajdonsága a rugalmasság, az, hogy képes a dimenzióváltozásra, tehát képes megnyúlni. Luffynak szinte az összes képessége erre épül, és nem nehéz elképzelni, hogy a rugalmasság vagy egyáltalán a gumi mint anyag micsoda lehetőségeket teremt egy harc során:
- Rugalmasság hakival is: (a) http://naruto-kun...ece/784/19 ; (b) http://naruto-kun...ece/842/14
(a) Doffy: Ugyan megerősítette magát a fegyverzet színével, de még mindig gumi, nem?
(b) Cracker: Nem tudom, hogy kemény vagy puha?!
Őszintén, melyik gyümölcsöt lehet ilyen tökéletesen kombinálni a hakival? Azzal a hakival, ami ugye a legfontosabb az egész OP-ben. Azáltal, hogy Luffy ilyen hatékonyan tudja kombinálni a két legfontosabb erőt (haki, gyümi), hatalmas erőre és sok potenciális technikára tehet szert, ami mondjuk egy Logiáráról már nem igazán mondható el, hiszen egy Logia mit kezd a hakival? Bevonja teszem azt a tüzet hakival és eldobja? Az ilyen távolsági támadásokra ott van a pisztoly, tehát semmi értelme nem lenne, Luffynál ellenben láttuk, milyen kreatívan tudja felhasználni.
Biztos vagyok benne, hogy Luffy egyik jövőbeni erős képessége/technikája összefüggésben lesz azzal, hogy hakival is rugalmas. Kétlem, hogy Oda ennyire hangsúlyozta volna úgy, hogy közben nem épít rá valamit, de mindegy is, mert ha nem is épül rá egy következő technika, már így is borzasztóan erős és előnyös egy harcban.
- Tömörítés vagy rétegződés: http://naruto-kun...ece/784/12 Nem véletlenül lepődött meg Mingo ennyire, hogy Luffynak belemélyedt az ökle a testébe. King Kong Gun is erre épül, de Cracker ellen is segített a tömörítés, amikor magába zárta őt.
Elsőre nem tűnik nagy számnak, de ha jobban belegondolunk, hatalmas erőnövekedés érhető el általa, gondoljunk csak Bellamy-ra, akiről akármi is legyen a véleményünk, a gyümije megfelelő kezekben rettentő erős tud lenni. Ugye Bellamy képessége lényegében Luffy tömörítésével vág egybe. Doffy ellen ezt láthattuk.
Ez csak feltételezés, de szerintem az ébredéssel kombinálva a tömörítés szintén elképesztően erős lehet. Ha az ébredés a környezet manipulálása lesz Luffynál, ami szerintem nagyon valószínű, akkor ez jelen esetben azt jelenti, hogy Luffy bármilyen környezeti elemből kvázi ágyút vagy öklöt tud csinálni, hiszen teszem azt egy fát gumivá alakít, azt bevonja hakival, utána pedig tömöríti mint a Kong Gun esetében és egyszerűen kilövi vagy elsüti, mintha saját keze lenne. Hiszen ha ilyesmi lesz az ébredés, akkor nyilván a környezetet nem csak átalakítani fogja tudni, hanem irányítani is, ahogy Mingónál láttuk. Ha maradunk a fa hasonlatnál és teszem azt egy erdőben vagyunk, akkor ez egy erdőnyi ilyen támadást eredményez, és ezek nagyon is erős támadások lehetnek, hiszen éppen az a tömörítés lényege, hogy ezáltal hatalmas erő koncentrálódik, hiszen tömörítve, rétegződve van a gumi, ráadásul bevonva hakival, ergo minél hatalmasabb a gumi mennyisége, annál erősebb tud lenni a támadás. Persze ehhez Luffynak fejlődnie kell hakiban, de hát minden harc során fejlődik, továbbá ki tudja mi lesz a jövőben, lehet lesz még egy timeskip vagy egy hosszabb edzés valamelyik régi motorossal.
- G2: Felgyorsítja a vér áramlását, növelve ezzel a sebességet és az erőt.
Ez se épp egy olyan technika, ami a gumi gyümölcs nélkül kivitelezhető lenne. Egyre inkább azt gondolom, hogy Shanks akarta megenni, hiszen ott tartotta közvetlenül maga mellett, tudta a nevét is, és biztos, hogy már ekkor nagy kalóz volt, ergo tudnia kellett, hogy a gyümölcs megfelelő kezekben milyen erős lehet.
Egyébként a G2 szerintem sokkal epicebb a G4-nél, lásd Luffy vs. Blueno
- Szigetelés: Megint csak egy feltételezés, de ugye a gumit szokták szigetelőanyagként használni és elgondolkoztam, hogy ez pl. nagyon hatásos lehet BB ellen (is). Például azáltal, hogy a rengés gyümölcs erejét képes csökkenti úgy, hogy pl. kombinálja az ébredéssel és létrehoz egy területet vagy felületet, ami kvázi elnyeli a támadás nagyrészét. Azt nem hiszem, hogy a rengés gyümölcs teljes erejét képes lenne egészében elnyelni, valószínűleg egy tiszta találat nagyon fájna Luffynak, viszont ha valahogy képes lenne elnyelni a nagy részét, az már bőven jó helyzetbe emelné Luffyt. Ráadásul az ébredéssel nem kell a saját testébe bekapnia a találatot, hiszen a környezetét átalakítja gumivá plusz haki és kvázi azon áramoltatja át a bekapott támadást, egyfajta pajzsként, ezzel csökkentve az erejét.
- Linkelt teória: Nekem nagyon tetszik, és komolyan, BB-k és hasonló szörnyetegek ellen ilyen technikák fognak kelleni Luffynak, szóval szerintem simán reális is. Ráadásul nagyrészt logikus infókon is alapul. Ha ember átgondolja mit tanult fizikából meg kémiából, elég sok lehetőség feltárul a gumigyümölcs kapcsán.
---
Tudom, a fentiek nagy része csak feltételezés, csak arra szerettem volna rámutatni, hogy rengeteg lehetőség lehet még a gumigyümölcsben, amiről még nem tudunk, hiszen Cracker ellen is ez látszottt. Ott van továbbá a Király Akarata, ami hozzáadható a fizikai erőhöz, hiszen Mingo ellen a G2 csak király akaratával, illetve a red hawk-al működött. Ha jól emlékszem, csak ekkor repült el Doffy vagy vérzett is Luffy támadásától. Az pedig biztos, hogy Luffy Király Akarata egyre inkább növekszik, a végére pedig neki lesz a legerősebb, ahogy az is biztos, hogy Oda nem csak annyit tervez vele, hogy nagy tömegek egy pillanat alatt kiüthetők vele. Ha csak ennyi lenne, az elég kiábrándító volna, hiszen ezt Luffy kb. egy G3-al is ugyanúgy megtudja tenni. Szóval ennek a haki típusnak biztos, hogy kardinális jelentősége lesz.
Mindenesetre a manga elején kb. szánalmasnak tűnt a gumi gyümölcs, és majdhogynem csodáltam Odát, hogy be merte vállani a főszereplőnél, hogy ilyen gyenge gyümit ad neki (főleg pl. amikor összehasonlítottam mondjuk Homok Kroki () gyümölcsével), aztán ahogy haladt előre a történet, már azért csodáltam, hogy milyen kreatív, hiszen az egyik legerősebb gyümölcsöt adta Luffynak, csakhogy ugyanúgy tett a gyümölcsével is, mint ahogy általában a shounen főhősökkel szoktak a mangakák: a gyümölcs ereje is a történet előrehaladtával tárul fel egyre inkább, mint ahogy a főhős erejénél is így szokott lenni. A G2-nél már kezdtem érteni, a G4-nél meg már egyre világosabb lett, hogy akármennyire is bénának tűnik a gumigyümölcs elsőre, végső soron rohadtul erős.
Szerkesztette: Paidion - 2017.07.20. 23:24