A probléma nem az elámulással vagy a meglepődéssel volt, hanem annak a módjával. Abból, amit Kid mondott sajnos valószínű, hogy nem sajátította el azt a hakit. Ha azon lett volna meglepődve, hogy Luffy is használta azzal nem lett volna gond, de az első mondata alapján én úgy értelmezem, hogy magán ezen a hakin lepődött meg. Bár ezzel még nem zárnám ki teljesen, hogy nem tudja. A második mondatában igazából nincs semmi különös, hogy nem hiszi el, hogy Kaidot meg tudta sebezni egy ütés még nem jelenti azt, hogy ő ne lenne rá képes. De igazából messze nem csak Kid lepődött meg, szóval lehet Luffy az egyetlen ezzel a hakival.
Az pozitívum, hogy Kaido azért már kezdi komolyan venni őket és nem nézi őket szarba. Big Mom kicsit ostobának tűnik, hogy nem érzi, hogy komolyabb fenyegetést jelentenek annál, mint amit régen gondolt.
Amúgy még csak most kezdtek harcolni, szóval ne lepődjünk meg, hogy alig látunk valami újat. Ami meg volt az azért meglepet.
1) Zoro lidércfény stílusa azért eléggé meglepett. Kicsit sajnálom, hogy ez nem marad meg egyedi Kin'emon harcmodornak, de legalább mutatott új támadást hosszú idő után Zoro és nem csak a timeskip előtti támadásainak feljavított változatát láthatjuk.
2) Javítsatok ki, ha tévedek de itt már nem csak arról van szó, hogy Kid valamit formál a fémhulladékokból (pl nagyobb öklöt, stb), hanem konkrétan valamit létrehoz belőlük. Hozzáteszem már ebből azért ki lehet hozni szép dolgokat, de azért ennél én is többet várok. Kid elég sok cuccot halmozott fel, annak szerintem majd később lesz jelentősége.
A poénok egyik fele teljesen beleillett, jó referencia volt például Zoro és Killer kekeckedése. De néha úgy éreztem, hogy 1-2 poén kezdi szétbarmoli a helyzetet.
Egyértelműen pozitívum, hogy Kaido elengedi magát és komolyabban veszi őket. Látszik, hogy nem nagyon van olyan ellenfele, aki egy suhintásnál többet ér, nem hogy minimális kihívást jelentene neki.
Néhány mögöttes dolog még
- A többiek aktivizálhatnák magukat. Nem várom el, hogy az első pillanatban löjjék el a puskaporukat, de azért hakit már illene használni.
- A végén Kaido mondandójánál csak Luffy és Kaido között van a hangsúly, az hogy a többiek ennyire nincsenek középpontban azt érezteti, hogy ne legyenek nagyok az elvárásaim. Big Mom kicsit másodhegedűsnek tűnik még.
- Killer remélem mutat még valamit, mert eddig én még nem érzem itt létjogosultságát azon felül, hogy Supernova és itt kell lennie. Bár ezt lehet csak én érzem így. De amíg egy leginkább Marco lent bohóckodik vagy akár Jinbe esetleg Sanji is lent van, akkor mutasson is valamit.
Amúgy innen most nem igazán van jó lépés. Ha váltunk a következő fejezetben másra azért lesz hiányérzetem, ha nem váltunk másokra akkor azért. Pláne a mostani fejezet alapján valami azt súgja, hogy nagyon hamar kezdtek el egymásnak esni és még lennie kell valami csavarnak az egészben. Nem is beszélve arról, hogy újabb szünet, de ezután valószínűleg visszatérünk a normális kerékvágásban.
"Not everyone dies because they want to die. Most of them die against their will."
"I was so possessed by the demon of anger that it disfigured my face."