Isten ments, hogy kétségbe vonjam a fordítás pontosságát, de az utolsó oldalon, alul jobbról a 3. képen Kaido nem inkább Big Mom hátsó szándékát kérdőjelezi meg? Kaido arca felháborodottnak látszik, hogy Big Mom máris az útvonal Poneglyph után érdeklődik, és a banya válasza is erre utal. Plusz hivatkoznék még az általam olvasott angol fordításra is, de sem azon fordítás, sem a saját angolom pontossága nem lehet eléggé mérvadó. Mindenesetre így elég fura. Persze, ha tévedek, vagy túl szőrszálhasogató vagyok, úgy elnézést kérek.
Kellemes ünnepeket mindenkinek!
Nem tudom hogy a japán mangában hogy áll az utolsó oldalon miszerint, odaadtam neked a halgyümölcs legendás MODELLJÉT fordítás viszont, angolul ez úgy hangzik " who gave you your mythical type fish-fish fruit" én nem látok sehol olyat hogy modellt adott volna oda ez elég félre vezető lehet hiszen, Kaido köztudottan készít SMILE gyümölcsöt így akár azt is jelenthetné hogy csak egy másolatot evett meg és az eredeti Fish-Fish fruit nem nála van. De javítsatok ki ha tévedek.
Egyébként köszi a fordítást, ez csak egy kis észrevétel tőlem .
Manga Plus:
"On the day Rocks fell into ruin at God Valley, I gave you that legendary model of the Fish-Fish Fruit! You owe me for life, Kaidou!"
Nincs itt félreértés, maximum azon lehet vitatkozni, hogy a hivatalos angol kiadásban legendás van, nem mitikus, de biztosan mitikus a helyes.
"Nem vagyok híve annak, hogy elragadjanak a haszontalan érzelmek és hátba szúrjanak az
aggodalmamért. Annak pedig még kevésbé vagyok híve, amikor valaki mást szúrnak hátba."
Accelerator - Shinyaku Toaru Majutsu no Index (10. Kötet, 9. fejezet)
A "modell" szó a gyümölcs altípusát jelzi. Pl. Sárkánygyümölcs, Ősi típus, Modell: Pteranodon.
A Zoan gyümölcsöknek három típusa van: alap, ősi és mítikus. De bármelyik zoannak lehet altípusa, amit modell-nek hívnak. Big Mom nyilván arról beszélt, hogy a Halgyümölcs Mítikus Típusának XY modelljét adta neki. Valszeg ez az XY az aranysárkánnyá változott ponty.
Kavax: holnap felrakom a pontosított változatot, mert rámutattál valamire, amit benéztem az ünnepek és a dizájnváltás miatt (legalábbis erre fogom rá ). Ma már nincs erőm hozzányúlni, reggel cserélem. Köszi!
A felirat sosem késik. És korán se jön soha. Pontosan akkor érkezik, amikor akarjuk.
Micsoda meglepetésekkel teli 1000. fejezet és mekkora csattanó. Mikor Luffy elkezdett futni a tetőre, akkor lehetett tudni, hogy ez lesz az 1000. fejezet. Csattanónak meg ott volt Kaidou sallere, elég nagyot csattant. Nem értem miért elégedetlen mindenki, pont egy jó kis csattanóra vágytatok, nem? Mondtam, hogy ne várjatok túlsokat, de én is felültem végül a hype trainre és többet vártam ennél.
Nem értem, hogy a logikusan felépített One Piece, hogy juthatott idáig? Mit keres itt Kid és Law? Zorot és Killer-t inkább ignoráltam is. Az hagyján, hogy mit keresnek itt, de még feszítenek is, mintha lennének valakik... Law még Dofflamingot se közelítette meg... Kid se igen van parancsnoki szinten, Cracker elmondása szerint. Meg én is nehezen tudom elképzelni, hogy mondjuk Katakurit legyőzze. Szóval mit feszít az a szerencsétlen?
Az, hogy Luffy megütötte Kaidout nem érdekel, mert én továbbra is úgy gondolom elverik őt megint. Így nem érdekel a dolog.
Queen... ezt a részt is inkább hagyjuk. Fájt... nagyon fájt...
Most már arra leszek a legkíváncsibb, hogy évek múltán Wanora úgy fogunk majd emlékezni, mint a One Piece lejtmenetének kezdete? Ez lesz a One Piece Fullbringer arca?
Túl az ezren hála istennek, remélem a kapkodásnak is vége egyúttal. Ha igen, akkor bőven megérte ez a fejezet.
Úgy látszik One Piece is követte a 2020 menetét Legyünk optimisták ennél csak jobb lehet
Sziasztok!
Mindig nagy érdeklődéssel olvaslak titeket és teóriáitokat. Sokszor egyet is értek, vagy épp arra gondolok, hogy erre én miért nem gondoltam...
De most, az utóbbi időben kicsit szomorúan olvasom a sok negatív kritikát. Nekem tetszik Wano eddigi menete. Nem igazán értem, mostanában ezt az állandó Zoro, meg Oda kritizálását. Bár mindenkinek szíve joga megírni a véleményét és azt is megértem, hogy sokaknak Wano nem jön be, mert mást vártak. Túl volt előre hypeolva az egész ív már. Valószínűleg amikor valaki már ilyen hosszú ideje alkot valamit, már nem tud úgy alkotni, hogy mindenkinek tetsszen. Én ilyenkor azt szoktam mondani, hogy próbálja bárki utána csinálni azt amit tesz és ezt nem bántásból mondom, ne sértődjön meg senki.
Számomra teljesen egyértelmű volt, hogy nem csak dísznek van itt ez a sok Szupernova és jelentős szerepük lesz még a Wano ívben, különben nem lennének ott ahol. Az is számomra egyértelmű volt, hogy nem a Hüvelykek fogják learatni Kaido skalpját. Szóval nekem egyértelmű volt hogy sok esélyük nincs ellene. Ez Luffy és a többiek dolga lesz. Bár, úgy gondolom, hogy végső soron csak Luffy, mert idővel a többiek szép sorban kifognak hullani a sorból. Itt a több Szupernova amolyan támogató szerepben van. Ördöggyümölcs használók révén pedig szerintem egy fokkal több esélyük van feltartani Kaidoékat. Ha nem így volna, nyilván Oda nem őket pakolta volna be Luffy mellé.
Az meg, hogy mit keres ott Law meg Zoro és Kid.... Szupernovák ők is. Law-nak pedig nagyon jó képessége van ahhoz, hogy a többieket a távolból is támogassa, akár orvosi segítséggel. Zoro-nál ott van az Enma, amiről azonkívül hogy kié volt meg mit tett, sokat nem tudunk. Nem tudjuk, hogy Zoro mennyire képes használni. Attól hogy nem kapitány és nincs kapitányi vagy Luffy szinten, még nem kell leírni. Senki nem tud semmit arról, hogy mit tanult és mennyit tanult Mihawk-tól. Nyilvánvalóan még vannak dolgok amiket nem tudunk róla. Bár kétlem, hogy képes mondjuk súlyosan megsebesíteni Kaido-t vagy Big Mom-ot. De egy pár dolgot még Oda előhúzhat.
Nekem tetszik az ötlet, hogy a két Yonkou ellen pont a Szupernovák mennek. A Hüvelykeknek valószínűleg inkább majd Wano újjáépítésében lesz nagy szerepük, Momo mellett.
Én nagyon várom, hogy mi sül ki az ívből.
Nektek pedig nagyon boldog és áldott ünnepeket! Köszönöm a sok munkát amit a fordításokba fektettek és kívánom, hogy sokáig leljétek még örömötöket benne! Én biztos, hogy mindig lelkesen foglak titeket olvasni, még ha csak olvasok is, érdemlegeset nem szólok hozzá.
Nem vagy egyedül a véleményeddel, én sem értem a károgókat. Vannak, akiknek soha, semmi nem jó. Azt nem értem, akkor miért olvassák, ha ennyire nem tetszik nekik.
Többek között ezért is írok ide jóval ritkábban, illetve már senkivel sem akarok beszélgetni a One Piece-ről, mert mindenki csak azt látja benne, hogy mennyire nem úgy alakul, ahogy azt ő elképzelte. És hát akkor szar, meg lejtmenet, meg fullbring arc... Persze, én is vártam, hogy egy információdús fejezet lesz, mert eddig a legtöbb mérföldkő (kerek százas fejezet) az volt. De nem lett az, hát istenem. Ettől se Oda, se a One Piece nem lett kevesebb a szememben, és még a világ sem dőlt össze
Érdekes módon egyébként Enies Lobby-val kapcsolatban soha, senkinek nincs megjegyzése. Pedig az még a sokat fikázott időugrás előtt volt, és ott ráadásul egyik pillanatról a másikra lett Gear Second, Gear Third, Ashura, Diable Jambe... konkrétan a Water 7-ből Enies Lobbyba vezető úton találták ki az új technikáikat! Most meg egy hétig edzett Luffy, fejlődött a Fegyverzet Színe Hakija, fejlett Megfigyelés Színe Hakival rendelkezik (Katakurinak hála), és ezúttal fókuszált volt, nem agyérgörccsel ment neki Kaidou-nak, mint Wano elején. És igen, meg tudta ütni. Akkor lenne logikátlan a felépítése az egésznek, ha nem tudná.
A felirat sosem késik. És korán se jön soha. Pontosan akkor érkezik, amikor akarjuk.
Nekem csak egy kérdésem van két éve Rayleightől miért nem tanulta ezt meg? Ha most elég egy-két hét? Ha azt mondod Rayleight nem tudta, azért az elég vicces volna. Jah és senki nem mondta, hogy azzal anno nem volt baj, de 20 év múltán már nem azon akar az ember veszekedni.
Többek között ezért is írok ide jóval ritkábban, illetve már senkivel sem akarok beszélgetni a One Piece-ről, mert mindenki csak azt látja benne, hogy mennyire nem úgy alakul, ahogy azt ő elképzelte.
Ilyen erővel kizárhatjuk a negatív kritika létjogosultságát. Szóval bármi történjen is, ami szúrja az ember szemét, az csak azért van, mert nem úgy van, ahogy ő azt elképzelte? Legyen, de akkor ez minden mű esetében elmondható. Ezzel a logikával számolva a Naruto Shippuden utolsó 100 fejezete is megállja a helyét, és aki mást mond, benne van a hiba, ugyanis nem azt kapta, amit elvárt. A Bleach is teljesen rendjén van ebből a szempontból. Ugye?
Mondtam már. Az, hogy titeket nem zavarnak ezek a dolgok, az nem jelenti azt, hogy nem egy probléma áll fenn. Ha neked reális fejlődés, hogy 1 héttel ezelőtt még Kaidou lecsapta, mint a legyet, most meg hirtelen a Yonkouk kapni fogják az ütéseket, akkor oké, ettől még ez egy hatalmas gond. De igen, végül is a One Piece-ban az ilyesmikre mindig is volt példa, egy gyakori jelenség. Csakhogy nem lehet ezt lenyelni, mert történetívről történetívre rosszabb lesz.
- Szerinted mikor hal meg egy ember?
(...)
- Amikor elkap egy gyógyíthatatlan betegséget?
- Nem. Hanem akkor... ha elfelejtik.
Nincs most erőm kifejteni a véleményem, de nem értek egyet azokkal, akiknek nem tetszik Luffy fejlődése. Szerintem király fejezet volt, és nagyon kemény, ahogy ott elsétált, fikarcnyi félelem nélkül. Igenis Luffy megugrotta a parancsnoki szintet és egyre jobban közelít a Yonkou-hoz. Nem mondom, hogy engem sosem zavarnak dolgok, de ez a része egyáltalán nem. Élvezem, és kész.
Én nem mondanám magam One Piece veteránnak(régóta ismerem a sorozatot csak nem követtem annyira részletesen), szóval ha hülyeséget beszélek akkor javítsatok ki
De tudomásom szerint a Wano ív elején Luffy megtudta ütni Kaidot sőt erejét tekintve még nagyobb ütés is volt mint ez. Viszont akkor ahogyan többen írták elkuppant az agya nem volt koncentrált ami kell a jó megfigyelés hakihoz ezért Kaido kiütötte egyből. Illetve most a fejlesztett fegyverzet hakinak nagy jelentősége mivel ezzel olyan ütéseket tud mérni Kaidora amig már betalálnak nem pedig lepattanak úgymond róla.
Az, hogy kitalált egy új támadást egy dolog, de én nem láttok semmi rendkívülit.
"I'm not fighting because I want to win. I'm fighting because I have to win!"
Rikiya írta:
Ilyen erővel kizárhatjuk a negatív kritika létjogosultságát. Szóval bármi történjen is, ami szúrja az ember szemét, az csak azért van, mert nem úgy van, ahogy ő azt elképzelte? Legyen, de akkor ez minden mű esetében elmondható. Ezzel a logikával számolva a Naruto Shippuden utolsó 100 fejezete is megállja a helyét, és aki mást mond, benne van a hiba, ugyanis nem azt kapta, amit elvárt. A Bleach is teljesen rendjén van ebből a szempontból. Ugye?
Nem a negatív kritikával van baj, hanem azzal, hogy a károgók nagy részének már úgymond teljesen mindegy, mit csinál Oda a mangájával, nekik akkor se lesz jó, mert Wano nem úgy indult és nem úgy alakult, ahogy ők elképzelték.
Nagyon rossz példákat hoztál fel: a Narutot nagyjából a Shinobi háborúnál untam meg, mikor elkezdtek Walking Deadet játszani. Ahelyett, hogy követtem és heti szinten fikáztam volna, abbahagytam és azóta se néztem meg.
A Bleach-et az Arrancar arc közepén untam meg, mikor Karakura város körül jelentéktelen mellékszereplők jelentéktelen arrancarokkal kezdtek harcolni 4 fehér torony miatt. Ahelyett, hogy követten és heti szinten fikáztam volna, abbahagytam és azóta se néztem meg.
De sorolhatnám ide a Fairy Tailt, a Nanatsut és most már a Hero Academiát is. Nem hibásak, nem szarok, nincs lejtmenet. Egyszerűen nekem nem tetszik, ahogy alakul a sztori, ezért abbahagytam és pont, nincs tovább.
Rikiya írta:
Mondtam már. Az, hogy titeket nem zavarnak ezek a dolgok, az nem jelenti azt, hogy nem egy probléma áll fenn. Ha neked reális fejlődés, hogy 1 héttel ezelőtt még Kaidou lecsapta, mint a legyet, most meg hirtelen a Yonkouk kapni fogják az ütéseket, akkor oké, ettől még ez egy hatalmas gond. De igen, végül is a One Piece-ban az ilyesmikre mindig is volt példa, egy gyakori jelenség. Csakhogy nem lehet ezt lenyelni, mert történetívről történetívre rosszabb lesz.
Ugyanez volt Enies Lobbyn, ahogy azt fentebb írtam. Csak ott nem telt el egy hét, és ott Lucci volt az ellenfele, a CP9 legerősebb tagja. És az a 300-as fejezetek környékén volt. Mégse zavart senkit, illetve akik még most is itt vannak, bizonyára túltették magukat rajta. Vagy fel se tűnt nekik?