A fejezettől egy picit független, de amilyen bájcsevejt letolt BM és Kaido a végén, attól tartok hogy Luffyt a Hüvelyek fejeinek dombja fogja fogadni a tetőn.
One Piece manga
Nos ezzel a fejezettel választ is kaptam a minapi kérdéseimre Ace, Fehérbajusz és Izo vonatkozásában. Egy kicsit még mindig furcsa, hogy a Gyojin szigetet védelmébe vette, senki ne merészelje bántani a barátait mert baj lesz. Mire odaérne már rég halottak lettek volna és ha Oden-t nem bosszulta meg halálában akkor a gyojinokat miért? De ez már csak szőrszálhasogatás. Meg hát nyilván más dolog egy Yonko ellen menni veszítenivalóval, mint pár kisebb kaliber leverése amiért molesztálja a sellőket vagy elhurcolja rabszolgának a lakosságot.
Buggy kijelentése (amikor a társai rá akarták venni, hogy itt az alkalom megölni Ace-t és híressé válni) is sántít így egy kicsit főleg, hogy Marinefordon a Fehérbajusz kalózok maguk ismételték meg, hogy ha valaki bántja egy társukat akkor bosszút állnak érte.
felixgotrek írta:
Oden már évek óta halott volt mire megtudták, szóval az egész csak bosszú lett volna valszeg nagy veszteségekkel.
Ace viszont még életben volt és meglehetett volna menteni így logikus,hogy nekiindultak.
Így szerintem semmit sem vesztett Fehérbajusz a karakteréből.
17-18 oldalas átlagosan egy One Piece fejezet. Egy hasonló kaliberű manga átlagosan 19 oldalas. Tehát 1-2 oldallal rövidebb, mint egy átlagos JUMP manga. Ez Oda betegségének az egyik eredménye.
Mi is pontosan a problémád? Valszeg az, hogy a dupla oldalakat egy oldalnak veszed pedig az bizony kettő. Dupla munka, dupla rajz.
Az eddigiek alapján nem tudom kinézni Odából, hogy mindegyik Hüvely halott legyen. Személy szerint én el sem várnám, hogy mindegyikük meghaljon, de tény, hogy egy ilyen volumenű háború elkerülhetlen áldozatok nélkül.
Amúgy miért hiányolnak sokan okokat? Miért nincs oka Luffynak harcolni?
Igazad van Kristóf, Luffy nem bírja az éhséget, és Kaido egy egész országot sodort élhetetlen körülmények közé. Főleg Tama miatt is van indoka harcolni, neki egy ember is bőven elég, hogy hegyeket mozgasson meg, de azért én is számítok rá, hogy elfog pattanni az agya ha meglátja a hüvelyeket. De ahogy már megszokhattuk a haragból neki indulás folyton bukással végződik, bár az is igaz hogy már egyszer neki indult mikor leütötte Tamát, lehet most már nem játsza el Oda ismételten mint Krokodilnál
Imádooom ezt a mangát 2011 óta nekem még nem okozott csalódást, menj vissza Kazekagesama a Borutót olvasgatni amit én szintén szeretek, de azért nem egy One Piece , valahogy ott nem tudnak meglepni.
Egyetértek kristoffal! Egész Wano okok sorozata.
És jön az 1000. rész, ami talán az igazi harc kezdete lesz Luffy és a Yonko(k) között.
A hüvelyek meg szerintem még élnek, csak "lepihentek". Viszont azt én se gondolom, hogy mind túlélik. Lehet egyikük se. Ahhoz viszont túl fontos karakterek és elég nagy volumenű történés, hogy a haláluk csak a háttérben történjen.
Kavax írta:
Az Enma egy különleges kard, ami egy átlag kardforgató esetében elég haszontalan lenne, vagyis jobban mondva nem tudnák kiaknázni a benne rejlő lehetőségeket. Oden és Zorro esetében is már a meglévő képességüket erősítette fel a kard azon specifikussága, miszerint ahogy mondták "aránytalanul sok hakit vesz el a használójától". Szóval a személy és a tárgy együttesen adják a támadás erejét, de csak akkor, ha elég ereje (hakija) van a kard forgatójának, így uralva azt.
AFR
Azon nem is akadnék fenn, ha csak megtudná sebezni Kaidou-t. Az bökné a csőrömet, ha Kaidou megsínylődne a vágásai miatt. De ezt már te is tudod. Ezt azért ne lépje már meg Oda.
A Fehérbajuszos felvetésemhez még hozzátenném, hogy nem csak WB karakterének mondott ellent, egyúttal Marcoé-nak is. Hiszen mielőtt még Marco megérkezett volna Onigashimára, a hajón elhangzik tőle, hogy fogalmuk sem volt, hogy ilyen súlyos a helyzet Wano országban. Erre kapunk egy visszaemlékezést, ahol Ace beszámol arról, hogy mennyire meggyötörtek Wano lakosai Kaidou kegyetlen diktatúrája miatt.
Mindazonáltal WB jól tudta, hogy Odennek mennyire fontos volt a hazája, és azzal is tisztában volt, hogy tervei voltak az országot illetően, végül is megakarta nyitni a határait, felakarta szabadítani az országot a külvilágtól való elzárástól. És igen, ha képes volt nekimenni a Tengerészetnek egy embere miatt, akkor miért nem volt képes nekimenni Kaidou-nak egy egész ország nyomorúsága miatt, ami nem mellesleg egy jó barátjának a hazája? Nevetséges. Oda ezúttal végérvényesen bemocskolta Fehérbajusz karakterét, amit soha nem fogok neki elnézni.
Persze az egyértelműen túlzás lenne.
Erre a Marco-s dologra nem is emlékeztem.
Oda ezt nagyon benézte. Pedig olyan egyszerűen elintézhette volna Oda hogy Ace nem is szerzett róla tudomást vagy valami hasonló.
Oda tényleg szét lehet esve. Ennyire ellentétes kijelentéseket nem szokott tenni. Főleg nem ilyen rövid időn belül.
Ez olyan benézett dolog mint a fent általam linkelt Mizerka dolog.
Szerintetek mi lehet ennek az oka hogy Oda ennyire szét van esve és rá se lehet ismerni néha? Lehet tényleg nem ő csinálja már valamiért?
A másik amit elfelejtettem írni. Nem tudom sírjak vagy röhögjek KOIdou-n.
Komolyan? Van vagy 6 Sárkánygyümi használó dínó a csapatában erre ki az akinek nem Sárkánygyümije van? Persze hogy az egyetlen valóban sárkánynak. Hisz milyen logikátlan is lenne ha egy gyümi ami sárkánnyá változtat az Sárkánygyümi lenne.
Nem! Kaidou gyümije a Koi Koi no mi: Model Magikarp
https://naruto-ku...cial/046/2
https://naruto-ku...cial/074/4
https://www.youtu...ihScBtQjB4
https://naruto-ku...ece/069/11
Középen bal panel. Luffy előre látta Kaidou hybrid formáját
Egyébként más is felismerte itt a 3 jómadarat a középső panelen?
https://cdn.image...%20fin.png
Jobb oldali Babanuki. Mellette Poker a 997. fejezetből.
A bal oldali pedig itt
https://naruto-ku...iece/983/7
Zoro-val áll szembe majd itt
https://naruto-ku...ece/993/13
kiderül hogy Sasaki Páncélos alakulatának a tagja (és olcsón megúszta a harcot Zoro-val).
Vagyis amikor Ace ott járt már Sasaki csatlakozott Kaidou-hoz.
Abba gondoljatok bele azért hogy Big Mom legendája is csorbult rendesen, kiderült hogy durván szellemi fogyatékos. Csak örökölt egy olyan testet valahogyan, ami erősebb mint eddig bárkié Kaidout is beleértve szerintem, és mindig mindenkit megöltek aki elmondhatta volna a nagyvilágnak.
Kaidou meg egy masszív alkoholista, akinek az a hobbija hogy emóskodik, és sokszor cselekszik elvei ellen. Például, látszott rajta hogy mélységesen felháborította amiért elvonták Oden figyelmét miután megvágta, mégis jó kalózként lecsapott a lehetőségre. Aztán meg is bosszulta, kinyírta az öreglányt. XD
Shanksnél se tetszik egyenlőre hogy kooperál a világ kormánnyal, de mivel nem tudom az okát ezért még nem vagyok csalódott.
Luffy meg egy kedves ember aki segít bárkinek kb bárhol, ha az képes kiállni magáért még ha gyenge is, és kb annyi esze van mint egy zsák lepkének. De amit tud azt ő tudja a legjobban. Ehhez képest a világ nagy része egy gonosz kalóznak tartja, még akiknek segített is csak halkan mernek beszélni róla.
Más szóval az hogy mit tart rólad a világ, vagy hogy mi az igazság nem feltétlen ugyanaz. Amikor ez kiderül persze a világ csalódott lesz, de hát mit számít az? nem változtat semmin valójában. Gondolom nem véletlen nem lett kalózkirály Edwardból.
Csakhogy Fehérbajusz olyan tulajdonságát akarod beállítani legendaként, ami soha nem volt az. Mindig is a személyéhez tartozott, hogy kisegíti a rászorulókat, nem hagyja cserben az embereit, mivel számára ők egy családot jelentenek. Ő ilyen karakternek lett megírva.
És igen, Kaidou és Big Mom nagyon ellentétes karakterek. Saját magukkal szemben. Kaidou-nak is eleinte minden vágya volt, hogy végezhessen Luffyékkal, erre amikor sor kerülne rá, Oda csavar egyet a dolgon, és már eszébe sincs megölni, inkább megpróbálja becsicskítani, ahogy mindenki mást is. Ugyanez igaz Big Mom esetében is. Azt mondta, ha elmegy Wano-ba, végez vele. Ennek ellenére nem történt ilyen, sőt ehelyett szövetséget kötöttek, aminek majd ő fogja meginni a levét. A Mama dettó ugyanez.
De hát pont ez az, kiderült hogy annyira mégsem ilyen, nem bosszulta meg Thacht, nem kereste meg az áruló társgyilkos BBt, már évek óta tudott Odenről, azt még Acet is leverte mert vissza akart menni segíteni....
Vagyis ilyen általában, de ha kockáztatni kell komolyan akkor csak a régi riválisa Gol D Roger fia ért annyit hogy tényleg kockáztasson miatta.
Én meg úgy látom hogy néhányaknál kb szent karakter lett FB, és mivel nem minden úgy van ahogy elképzelte, ezért most Odát hibáztatja.
Ezért is imádom annyira Luffy karakterét!
AFR
Én még annyit hozzátennék, hogy azért Japánban a dinók nevében szerepel a sárkányokat jelző "ryu" kifejezés (Oda mentségére), másrészt már korábban is sejthetőek voltak az efféle fura osztályozások amikor a Zsiráf gyümi is a bikagyümölcs egyik formájának lett elkönyvelve.
AFR & Rikiya
BTW Fehérbajusz azért nem ment neki Wanonak mert félt a veszteségektől, ami nem érte meg a bosszúért. Oden ekkor közel 15-18 éve halott volt, nem akarta bevállalni, hogy a családjából esetleg még valaki(ke)t elveszít egy bosszúhadjárat során (nem is beszélve a civil áldozatokról akik az ütközet miatt haltak volna meg). Ha Oden még élt volna, amikor szóba került, lehet máshogy dönt, de mivel késve szereztek információt erről, ezért így döntött. Pláne hogy ekkoriban Fehérbajusz betegsége is hátráltathatta és jóval durvább lehetett mint régen.
Szerintem ebben nincs semmi logikátlanság vagy hanyagság.
Ugrás a fórumra: |