Én se nagyon hoztam volna be Ace karakterét az ívben, de mivel már hosszú idők óta köztudott, hogy járt Wanon, így nem volt sok választás. Továbbá nekem múlt héten nagyon bökte a csőröm ez az Onigashimára való kiruccanása, de szerencsére ezt a lehető legjobb módon oldotta meg Oda, így nem panaszkodok erre. Nem volt ott Kaido és a magasabb beosztású emberei, így azért csak hihetőbb volt ez a sztori is. Ez volt eddig a legnormálisabb húzás Ace karakterével kapcsolatban time skip óta, szóval ezt most el tudom fogadni. Yamato sem volt idegesítő a visszaemlékezésben, de utána a jelenben annál inkább. Örülök, hogy nem húzta sokáig a flashbacket sem, bár így közel az 1000. fejezetben nem is lett volna értelme, csak amit mostanába leművelt Oda, azért nem csoda, hogy voltak aggályaim. Összességében pozitív dolog volt nekem ez az egész, pedig nagyon féltem tőle, hogy belerondít.
Az ezután történtekre sem nagyon tudok panaszkodni. Robin és Brook végre elindulhat felfelé és akcióba lendülhetnek. Zoronak sem kell végre tovább bohóckodni lent, Marco menő volt, bár ettől az újgerenerációs szövegtől kicsit falra mászok. Fehérbajusz álláspontját részben meg tudom érteni, legalább nem lett elsunnyogva a magyarázat adás és olyan választ kaptunk, aminél gyakorlatilag minden más rosszabb lett volna.
A múlt heti felvezetés után Queen és King újból be lett mutatva, de akkor legalább láthattuk volna King vérdíját.. Amúgy csak én lepődtem meg, hogy Queen szájában egy gépfegyver van? Komoly csavar lenne, ha kiderülne, hogy cyborg.
A vége akkor lett volna epicebb, ha Jack ott ül Kaido mellett.
Végre mintha elkezdenénk érezni és Oda kezdené belénk sulykolni, hogy van tétje ennek az egésznek. Nagyon remélem, hogy ez a sok felvezetés meg fog térülni, hosszú idő után most érzem először, hogy kezdenénk komolyan venni ezt az egészet. A mostani fejezet után az a tippem, hogy a következő fejezet azzal ér véget, hogy Kaido ledobja Onigashimát Wanon és lezárul a 3. felvonás. Talán még Luffyék felérnek addigra, viszont ahogy haladnak ezt nem mondanám 100%-ra.
"Not everyone dies because they want to die. Most of them die against their will."
"I was so possessed by the demon of anger that it disfigured my face."