Nem a magyar feliratot keresi, fiúk-lányok. Csak a részt
Tekintve, hogy kb 500 soros a felirat, és igen kevés benne a rövid tőmondat, nagyjából 6 órás munkára számítok (formázással együtt). Napi 10 óra munka mellett, plusz az egyéb elmaradt NKW munkák mellett (One Piece anime fordítás-formázás, One Piece manga lektorálás, Attack on Titan anime formázás, Dragon Ball Super manga lektorálás, Nanatsu no Taizai manga lektorálás, Boku no Hero Academia manga fordítás és lektorálás, a héten a Borutót is én lektorálom, és még akkor a titkos kis dolgaimat fel se soroltam) ott van még a magánéletem is, úgyhogy jah, majd... majd jön. Általában 18kor érkezem haza, és 5kor kelek. Ezt csak úgy tájékoztatásul ideböktem
A felirat sosem késik. És korán se jön soha. Pontosan akkor érkezik, amikor akarjuk.
Szimpla Google kereséssel nem sok hasznosat találtam... Viszont az eltávolított találatok között megtaláltam például ezt: https://www2.gogo...episode-15
Jó volt a rész, ezzel megkezdődtek ismét az izgalmak. Amikor szóba került, hogy Eraserhead nem mondta el "azt", akkor gyorsan végigpörgetve a tényeket, gondoltam, hogy erről van szó. Akkor most az 50%-os arány szimpla hazugság volt? Mert eszembe jutott az is, hogy az U.A. diákjainak talán tényleg fele tudja teljesíteni. Viszont aztán Ms. Joke azt mondja, hogy az U.A. összezúzása szokott lenni az első... Mindenesetre majd megtudjuk.
Egyébként Eraser jól mondja, pontosan azzal tudnak bizonyítani leginkább a diákok, ha maguktól jönnek rá a helyzetre, és hátrányos helyzetből is tudják teljesíteni a vizsgát. Egy hősnek fel kell készülnie arra, hogy lesznek, akik szimplán le akarják győzni őket, és ezért bármit felhasználhatnak ellenük. Így mutatkozhat meg a különbség az U.A. és a többi iskola között. Lehet, hogy a sportfesztivál egyik célját eltitkolták...
Deku új felszerelésének színe mondjuk tényleg érdekes... de nekem nincs problémám a kesztyűvel sem.
Tapion-sama, nem gond, ha van egy kis tájékoztató Értékelem a fáradozásaidat (ahogyan a többiekét is), nem azért mert szükségem van arra a fordításra, hanem a puszta tény miatt, hogy megcsináljátok mások kedvéért.
Srácok, melyik részben volt benne az amikor, ha jól tudom Deku emlékezik vissza arra hogy kicsiként próbált tüzet fújni de nem sikerült neki.
Remélem viszonylag érthető voltam
Azt hiszem amikor Kouta után viszi a kaját az első edzésnap után. Talán a 3. részben.
Risy
Én úgy értelmeztem hogy eddig 50% volt de a közelmúlt eseményei és az egyre több hős miatt idén szigorítottak rajta.
a lányok hülyülése vicces volt, Deku még az utolsó pillanatban is edzett.
Ez a Joke-Aizava sensei beszélgetés is nagyon adta xd
Nem azt nem mondta el nekik hogy az 50% átjutás már csak alig 10, az a mostani események miatt ment le annyira. A beszédből ez jött le ( ja 16:08nál a szövegben 1% van írva) 1500ból 100... kíváncsi vagyok hogy az 1A minden tagja átmegy e.
Azt nem mondta el hogy amint elkezdődik a vizsga, mindenki rájuk vadászik majd. amúgy a nagyobb tényleges tapasztalat miatt előnyben lehetnek, és eddig ez is rajzolódik ki egyelőre.
Amugy a többi iskola teljes tévedésben van Azt hiszik, hogy ismerik a képességeik erejét meg a gyengeségüket az UA-nak.
De a diákok ugye azóta már elég sokat fejlődtek és a tapasztalat is sokat számít és a csapatmunka se feltétlen hülyeség a solozás helyett.
Ennek az engedélynek ha jól vettem ki végül is az a értelme, hogy ezután nem kell engedély ahhoz ha bajba kerülnek a diákok, hogy harcot kezdeményezzen egy gonosztevővel. Mint amikor kint voltak az erdőben.
"I'm not fighting because I want to win. I'm fighting because I have to win!"
Amikor All Might magában önmagát kérdezte, hogy ezentúl már ő szorul védelemre, az olyan elgondolkodtató. Eddig ő volt az a legyőzhetetlen s közel elpusztíthatatlan szuperlény, aki másokat védett, most pedig fordult a kocka. Fura érzés lehet ez neki, ám de nem csak neki, hanem a környezetében lévőknek is, hogy most már a volt Béke Szimboluma szorul védelemre ha olyan épp a szituáció. A tehetetlenség és szánalom érzése keveredhet benne, pont mint az első részben, csak most már végül valóban el kell fogadnia azt, hogy már többé nem a Béke Szimboluma. Gondolom ő a belsejében ezt a fájdalmat kell legyűrje.
A rész végén mikor Midoriya elrugta a labdákat, na az a pillanat nagyon epikusra sikeredett számomra. Utána megnéztem ezt a jelenetett a mangában is és hát na... örülök, hogy van a manga, de az anime sokkal ízletesebb az ilyen jelenetek adaptálásában.
Ha jól emlékszem eredetileg Iida szavazatával Izuku lett volna az osztályelnök, de aztán mégis Iidára hagyta. Nos most már jól kezdenek kirajzolódni a vezetői képességei. Az osztály nagyrésze hallgat is rá. Jó vezető lehet majd.
A mai rész sem volt rossz Deku megígérte, hogy most már jó fiú lesz és nem használja a 100%-ot. Bár amugy van valami abban amit mondott, ha nem töri el a karját akkor lehetett volna esélye megmenteni Bakugot és akkor All Might se vesziti el az erejét.
És ezzel a hős jelmez újítással tényleg erősebb lett megint. A gyorsasága is nem rossz ez még csak 5%, de már egy normál sebbeségű hősnek elég követni.
"I'm not fighting because I want to win. I'm fighting because I have to win!"
Sziasztok! Az oldal szerkesztőitől kérdezném hogy az augusztus harmadikán megjelenő "Boku No Hero Academia The Movie: The Two Heroes"-nak a magyar felirata a megjelenés után mikorra várható?