Az egész Wano arc arra épül, hogy a 9 hüvely és szövetségesei beteljesítsék Oden álmát: felszabadítani Wanot és megnyitni határait. Gondoljátok, hogy egy ilyen rendkívül nemes és fontos cél végződhet vereséggel? Talán csak a marinefordi csata volt az egyetlen az OP történetében, ahol Ace halálával elbukott a küldetés, és bár sokak szerint - szerintem is - az volt az OP eddigi csúcspontja, nagyon meg lennék lepve, ha ez az arc is hasonló bukással végződne, pláne az eddigi leghosszabb visszaemlékezés után, amit Oden története kapcsán láthattunk. El tudjátok képzelni, hogy a megannyi ígéret, ami elhangzott Luffy szájából - Momonak, a hüvelyeknek, Tamának, a felszabadított raboknak, stb - ne tudja betartani? Mert én nem! A One Piece arról szól, hogy Luffy kalandjai során felszabadítja az elnyomás alatt élő embereket, ezáltal egyre nagyobb hírnevet szerezve magának és csapatának, olyannyira, hogy ez gyakorlatilag már közhely.
Ace esetében más volt a helyzet, mert ott "csak" a saját magának tett ígéretét nem tudta betartani és ez rendkívül fontos állomás volt a karakterfejlődése tekintetében. Igazából Ace halála kellett ahhoz, hogy Luffy felismerje, sem ő, sem a csapata nem áll még készen, hogy elérjék céljukat.
Aztán lehet Oda pont ezzel akarja felzavarni az állóvizet, hogy a történettel elégedetlenkedőket elhallgattassa, de valljuk be őszintén az OP fő vonala nem ez!
Megannyi lehetőség van, hogy ez az Arc 180 fokos fordulatot vegyen bármilyen irányba bármikor. Tama felbukkanása is ilyen, mert a kibidango képességével igazi Jolly Joker lehet. Lehet BB megtámadja időközben Totto Landot, aztán BigMom kénytelen lesz haza húzni a csapatával együtt még mielőtt elérnének Onigashimára. Vagy feltűnhet a Revolution army, hogy segítsék Wano felszabadítását. De akár a tengerészet is megjelenhet mondjuk egy laza Buster Callra, aztán akkor mindenki húzhatja a nyúlcipőt. Aztán ez csak pár lehetséges teória ami most hirtelen eszembe jut. És hol vagyok én Oda-samához képest?